• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    KOKES
    KOKES --- ---
    cha! to jsem cekal:
    Na vás se nehodí přesně ani jedna z Rotterových kategorií. Pohybujete se mezi internalisty a externalisty a vaše sebedůvěra osciluje podle toho, v jaké situaci se právě ocitnete..
    simulant, to je to spravne slovo:-)

M1C4A1: ja si myslim, ze pokud se holka nechytne na nezavazny hovor, nema zajem a nema cenu se pokouset:-)
    KVITKO: hele to muzes udelat ty a ne my:-) ja kdyz se poranu kouknu do zrcadla, tak si reknu "uz zase?":-D
    NACHTIGAL
    NACHTIGAL --- ---
    TRUE_DESIRE: Nauč se ty oči používat :) Já třeba na pojišťovně omylem zaškrtl místo studenta kolonku pro těhotné ženy. Omylem. Ale ta paní se mnou potom začala jednat polopaticky a mám nejpřesněji podaný přehled příjmů a výdajů, jaký kdo kdy podal :)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    CVRRCEK: děkuji, snad máš pravdu... jen není snadné dostat tu šanci, aby mě lidé mohli poznat takovou, jaká jsem
    CVRRCEK
    CVRRCEK --- ---
    TRUE_DESIRE: Ja to řešil podobně jako NACHTIGAL :) Ostatní tě uvidí takovou jak se ty sama cítíš být. Rozhodně nejsi podprůměrná holka, máš své kouzlo..
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    NACHTIGAL: pěkný, ale jak získám vzezření nejistého vyjukaného mladého muže s krásnýma hnědýma očima... jsem obyčejná, spíše podprůměrná holka a každý se na mě spíš vykašle, než aby mi ochotně pomohl pro mé modré oči... :o( :oD
    NACHTIGAL
    NACHTIGAL --- ---
    SHEALA: Co se týče autorit, kdykoliv jsem byl na úřadě, osvědčila se mi metoda nejistého, vyjukaného mladého muže s krásnýma hnědýma očima :) Ale je fakt, že jsem vždycky potřeboval něco vyplnit nebo vysvětlit. Kdybych měl obhajovat náklady nebo něco s daněma, nemuselo by to fungovat.
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: co si o tom teď myslíš ?
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: mno spíš naopak. Nejdřív zjistit, co je té dotyčné blízké. Pak to jít dělat častěji a častěji. A tady by mohla pomoct ta poučka, že taková činnost veskrze fakt těžká není. To je prostě focení, hledání klidu, auta vůbec, počítač pro počítačové fandy atd...

Z toho vznikne určitá harmonie osobnosti orientovaná na tu činnnost. V té době už osoba vykazuje sebevědomí a dokonce jí na to spíš musej upozornit, překvapeně, sama si toho nemusí všimnout.

Takhle jsem to myslel.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    FANAE: tak to není myšleno, to je důvod... myslela jsem tím konkrétní... tzn. příklad : tak v pátek někam vyrážíme, jdeš s námi? bylo by to někdy odpoledne... takhle jsem to myslela... potěšila mě její nabídka a já ji ráda přijmu, stačí jen říct kdy :o)
    FANAE
    FANAE --- ---
    TRUE_DESIRE: No rikas, ze chces aby te nekdo vytahl , ze si chces najit pratele a kdyz te Aria taha, tak nemas duvod? :)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: díky, ... no, spíš potřebuji mít důvod, abych do té Phy vyrazila, než že tam pojedu jen tak...
    ARIA
    ARIA --- ---
    GAF: Nevím jsetli jsem to správně pochopila, ale to co mi z toho jednoznačně plyne.. je, že (za sebe) vymanit se z neustálých pochybností .) pak zjistit kdo tedy opravdu jsem at tak dál .)
    GAF
    GAF --- ---
    GAF: jenom jestli teda nepíšu řešení jenom pro sebe a druh lidí, kteří jsou "jako já". No nevim, věřim, že tohle je správná cesta a myslim, že takových lidí je většina, ale proto radši pište piště někdo nějaký reakce prosim.
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: vyrážíme po 19 .)
    Jinak když budeš mít cestu do Phy.. klidně dej vědět :)
    GAF
    GAF --- ---
    K tématu klubu...

Je tu jedna taková teorie, která říká, že sebevědomí vyplývá ze správně formované osobnosti tudíž by se možná dokonce nemělo "získavat" samostatně nějakými činnostmi. Nebo-li začnete-li získávat sebevědomí, změní se vám podstatně víc věci než jenom ...chování. Ale i třeba stav zdraví, schopnosti, pozornost, nálady atd... Takže je lepší rovnou začít s harmonizací osobnosti. Odkuď ta plyne ale už nevím. Možná (mimojiné) z toho co má člověk jednoduše rád a rozvíjel to delší dobu. Tak tady už ten příspěvek:

...Toto si uvědomit je bod č.1, bod č.2 je pak odpovídajícím způsobem mluvit, psát a hlavně aktivně jednat, aby došlo k harmonii všech složek osobnosti, čímž člověk mj. získá neotřesitelné sebevědomí (i když najisto ví, že chyby - na jejichž základě se učí - ho budou provázet do konce života) a patřičný vliv na své okolí, který se projevuje předáváním pozitivních impulsů ostatním, aby tak podporoval evoluci a vytvářel dříve zmíněnou iniciativní lidskou základnu...

z http://www.filosofie.cz/forum/post.asp?method=ReplyQuote&REPLY_ID=6720&TOPIC_ID=550&FORUM_ID=3

PS: jo, říká se tomu myslím taky jednoznačnost, jiskra, celkové naladění nebo osobnost. Nejspíš a právě to je například tohleto:

a/ toho a toho provází klid (tj. jakoby jednal pořád hluboce).
    b/ ta a ta je neustále hravá
    c/ ten a ten jakoby byl marťan a všechno vám ale vysvětlí, že zůstanete zůstat s pusou otevřenou
    d/ ten a ten miluje všechno spojené s rychlostí
    e/ ten a ten neustále jakoby byl nad věcí
    f/ ta a ta je jakoby pořád smutná a odvážná (viz goti)
    g/ ta a ta všechno říká rovnou a narovinu

Uvítam reakce teda. Mam dojem, že většina lidí, ne-li každý má nějakou takovouhle blízkou vlastnost, avšak ti, kteří mají pocit, že mají malé sebevědomí jí nejspíš nerozvíjeli z různých důvodů. Najít jí, dělat jí, to by mělo být spásné řešení. A taky, nadějně :) dost jednoduché, žádné ty překonávání se každý den a podobně.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: právě že z Prahy nejsem, ale jezdím tam a není problém se tam dostat... nj, není moc s kým... btw, myslela jsem, že jedeš dnes s Honzafem k té vodě, tak co strašíš tady? :o)
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: A co ti brání vyrazit třeba s námi.. Jsi-li z Phy..
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: ehm, tak to si fakt ještě dlouho nepřečtu.. mé jazykové znalosti pokulhávají .( .)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: no mě neberou ani z toho soucitu... není kdo by mě bral... nemám žádné přátele... takže je to každému šumák, jak mi je... a pak když se někde (tady na internetu) zmíním, že nemám přátele, tak mají plnou hubu keců, že to chce vyjít do společnosti a bla bla bla... jenže já bych musela mít s kým... :o(
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: tak to znám.. :) A navíc si někdy připadám přibraná.. tak nějak "ze soucitu".. Nebo, že je to každýmu jedno. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam