• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KOKES: jsem to copy&pastnul, zadny podavani! :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    no ja myslim, ze to NAVARA podal moc pozitivne. Ve skutecnosti je spis pravdou, ze ve znamych situacich se chovam jako hrdina a v neznamych jako zbabelec:-D
    to je popis internalisty?
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    KOKES: někdo takový sem nepatří ... ten si věří :oD
    KOKES
    KOKES --- ---
    NAVARA: dik, sebevedomi + 1;
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    KOKES: tak to jsme tedy úplně ztracenými případy.... asi se máme jít zahrabat :oD naprosto nevypočitatelní :oD
    KOKES
    KOKES --- ---
    TRUE_DESIRE: njn, nic se na nas nehodi, neda se nam verit:-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Vaše odpovědi napovídají, že podle teorie J. B. Rottera patříte mezi typické internalisty, což znamená, že věříte výhradně sami v sebe. Na nastalé problémy se dokážete dívat dostatečně racionálně a s odstupem. Jste přesvědčeni, že nejlepším řešením je zdravý rozum a chladná hlava. Na osud se díváte jako na rekvizitu vhodnou do pohádkových knížek a svůj vlastní život držíte pevně v rukou. Vyznáváte heslo, že každý má život takový, jaký si jej udělá, proto se nebojíte investovat do toho svého práci a energii. Máte jasné představy o své budoucnosti a plány máte promyšlené do všech detailů. Na druhou stranu znáte dobře své možnosti a nemalujete si vzdušné zámky, na které nemůžete nikdy dosáhnout. Pokud se vám do cesty postaví nějaká nepříjemnost, neberete ji jako naschvál od vyšší moci, ale vždy jen jako lidský přešlap. Takový postoj vám potom zaručuje, že se dokážete poučit ze svých chyb, protože si dokážete přiznat svůj díl viny a omylu a nehledáte jejich příčinu ve vyšších sférách.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    KOUDY: kdo netáhne s námi, táhne proti nám :oD
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    mlcim mlcim :))
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    KOUDY: nezáviď ;o)
    SIVER
    SIVER --- ---
    KOUDY: :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tyjo to je zas klub :)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    tak jsem ten test také zkusila... jsem na tom stejně jako KOKES

Vyhodnocení testu

Na vás se nehodí přesně ani jedna z Rotterových kategorií. Pohybujete se mezi internalisty a externalisty a vaše sebedůvěra osciluje podle toho, v jaké situaci se právě ocitnete. Pokud řešíte problémy, které jsou vám důvěrně známé, a pohybujete se v situaci, kterou jste si měli možnost předtím už vyzkoušet nebo ji znáte od někoho jiného, jste si sebou poměrně hodně jistí a stoupá tak i vaše důvěra ve své vlastní schopnosti. Jestliže se před vámi však vynoří problém, který nespadá do kategorie důvěrně známých, máte tendence přehazovat zodpovědnost za něj na někoho jiného. V situacích, které nemáte nacvičené, jste silně nejistí a nevěříte, že je dokážete vyřešit bez cizí pomoci. V oblasti své sebedůvěry však klidně můžete šlápnout na plyn, protože máte ještě velké skryté rezervy. Možná vám chybí jen dostatečně velké povzbuzení a pokud byste si v krizové situaci našli člověka, který vám dá najevo, že ve vás věří, vaše vlastní sebedůvěra by vzrostla také.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    NACHTIGAL: oči používám, ale asi holt špatně :o)
    KOKES
    KOKES --- ---
    cha! to jsem cekal:
    Na vás se nehodí přesně ani jedna z Rotterových kategorií. Pohybujete se mezi internalisty a externalisty a vaše sebedůvěra osciluje podle toho, v jaké situaci se právě ocitnete..
    simulant, to je to spravne slovo:-)

M1C4A1: ja si myslim, ze pokud se holka nechytne na nezavazny hovor, nema zajem a nema cenu se pokouset:-)
    KVITKO: hele to muzes udelat ty a ne my:-) ja kdyz se poranu kouknu do zrcadla, tak si reknu "uz zase?":-D
    NACHTIGAL
    NACHTIGAL --- ---
    TRUE_DESIRE: Nauč se ty oči používat :) Já třeba na pojišťovně omylem zaškrtl místo studenta kolonku pro těhotné ženy. Omylem. Ale ta paní se mnou potom začala jednat polopaticky a mám nejpřesněji podaný přehled příjmů a výdajů, jaký kdo kdy podal :)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    CVRRCEK: děkuji, snad máš pravdu... jen není snadné dostat tu šanci, aby mě lidé mohli poznat takovou, jaká jsem
    CVRRCEK
    CVRRCEK --- ---
    TRUE_DESIRE: Ja to řešil podobně jako NACHTIGAL :) Ostatní tě uvidí takovou jak se ty sama cítíš být. Rozhodně nejsi podprůměrná holka, máš své kouzlo..
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    NACHTIGAL: pěkný, ale jak získám vzezření nejistého vyjukaného mladého muže s krásnýma hnědýma očima... jsem obyčejná, spíše podprůměrná holka a každý se na mě spíš vykašle, než aby mi ochotně pomohl pro mé modré oči... :o( :oD
    NACHTIGAL
    NACHTIGAL --- ---
    SHEALA: Co se týče autorit, kdykoliv jsem byl na úřadě, osvědčila se mi metoda nejistého, vyjukaného mladého muže s krásnýma hnědýma očima :) Ale je fakt, že jsem vždycky potřeboval něco vyplnit nebo vysvětlit. Kdybych měl obhajovat náklady nebo něco s daněma, nemuselo by to fungovat.
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: co si o tom teď myslíš ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam