• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    FANAE
    FANAE --- ---
    KOKES: Hmno, rekla jsem mu, ze jsem se bala, ze me zajede, ale obsah neni dulezity ne? :D a ja se fakt bala, kdyz na me couval s tim velkym osklivym nakladakem :DDD
    KOKES
    KOKES --- ---
    FANAE: cos mu řekla? táhni do háje?:-P
    FANAE
    FANAE --- ---
    Tak jsem udelala pokrok v tom treninku! :) Promluvila jsem na ciziho cloveka! sama! chlapa! a rekla jsem celou vetu! :DDD
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    XCHAOS: ehm .. ja :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    M1C4A1: to se tam při zadání musí nastavit .)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    To nejde nějak vyčíst z té ankety? Jsem kdesi u nějaké ankety viděl, že po najetí na ten sloupeček se zobrazily i nicky, který na to klikly. Moje první anketa (a diskuze), tak se nedivte, že mi to nejde. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    kdo taky hlasoval, že neví, jestli je sebevědomý ? :-)
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: tak to se uvidíme :) akdyž na tebe náhodou budu koukat.. tak jen v dobrým jo.. To víš já bez brýlí toho moc nevidím :(
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: No, lidi koukaji, vsimnu si ze koukaji a najednou zapomenu, jak se vubec chodi :DDD

Tak vetsinou chodim do hospod s lidma z guildy ve wow a dneska planuju teda na ten sraz tady co je v seznamce naplanovany :)
    GAF
    GAF --- ---
    FANAE: hele FANAE, já jsem počítačovými hrami prolezlý člověk, moje práce spočívá v dohledu počítačových sítí a společnost mi dělají kamarádi, kteří jsou na počítačích velmi... podobně jako já. Takovouhle slečnu bych do ehm...této společnosti velice rádi uvítal. Náš svět není jenom počítačích.

A správných modelů, kam bys teď teoreticky a nejspíš i doopravdy přímo patřila bude asi i víc - třeba nějakej vymysli a napiš mi ho :)

Lidi koukaj, protože maj oči a je hrozný se citít diskriminovaná jenom protože máš pěknou ženskou figuru. A to že si lidi něco myslí, není vůbec jistý, můžou mít i představy :)

A do jaký skupiny lidí chodíš ?
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: Nojo, ale zase jsem strasne spolecenksy clovek, takze 24/7 u pocitace taky neni vrchol meho stesti :) Ale kdyz uz se teda dostanu do spolecnosti, tak je tam prave to, ze nikoho stejne nezajimam a ze jsem tam navic :/ To je ten pocit, ktereho se chci strasne moc zbavit (i kdyz, pokud je to , a ze asi pravdepodobne pravda, tak se pak bude blbe zbavovat pocitu :DD) a pak dalsi problem mam v tom prochazeni kolem lidi , ten pocit, ze na me koukaji a mysli si o me kdo vi co :) A v tomhle jsem na tom samozrejme byla nejhur v dobe, kdy jsem byla na pocitaci opravdu zavisla a travila u nej naprosto kazdou chvilku.
    GAF
    GAF --- ---
    FANAE: tak to nemáš pravdu. Jestliže tě baví maximálně vysedávání u počítače tak je to podle mě nejspíš právě to, co ti jako poslední a kdysi první zůstalo z toho co bys ráda. Tam bych ti doporučoval se najít. A jestli budeš argumentovat, že to ale není zdravé - tak to já ti taky netvrdim :) Ale šťastný člověk nemusí být vždycky ten co má tělo jako atlet, víš co... A navíc se štěstím se ke sportu přistupuje už líp atd... Psychika nad fyzičnem asi...

PS: teďka jsme s kamarádem povídali, jak jsem to měl nejspíš já, když jsem byl psychicky nemocný. Takže:

Tak mám takovou teorii, že jakoby každá smysluplná, rozvíjitelná vlastnost a schopnost stála určitou zásobu ...serotoninu a pak ho i zpátky dobíjela tím dobrým pocitem z ní a tím se cvičlo být š'tastnější. Tak. A řekněme, že každá minimální činnost by stála třeba 8 bodů z té celkové zásoby. Jenže já měl konstantně serotoninu tak 5-6 bodů a tudíž se nikdy nedostal ani k tomu, abych něco mohl *dělat*. Vždycky to bylo něco jako "už už se to podaří" a --- smůla, nevyšlo to.

Jakmile jsem si nějak asi rok odpočinul úplně od všeho a bral nějaký prášky taky tak řekněme, že se mi uměle zvýšila (těma práškama) hladina tak na 10 bodů. A sem tam jsem teda už mohl něco udělat. A jak jsem takhle sem tam něco dělal, tak ono se to cvičilo - to používání a doplňování. A když jsem po roce vysadil a přestal "kašlat na všechno kromě nenáročné zábavy" tak už jsem měl pěkných řekněme 16 bodů. A to už se docela dá používat, rozvíjet a hlavně samovolně se to používání zlepšuje a to je to ...ehm... přirozený...
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: No , jestli jsem spravne pochopila , tak si psal, ze Ariu bavi sport a ze by ji teda pomohlo venovat se mu aktivne a udelat z nej smysl zivota a to by melo pomoct. Takze na to je ta moje reakce, ze nevim, z ceho bych si ja ten smysl udelala, co by mi slo, bavilo pomahalo. Sport je urcite supr vec, tomu verim ze to fakt pomuze na skoro vsechno :) Kolikrat si treba snazim nejake sportovni uplatneni najit :) zapisu se nekam ze budu chodit ale vzdy to odvolam kdyz si uvedomim,, ze to neni pro me, neslo by mi to a akorat by na me vsichni koukali jak na neschopnyho debila (i kdyz to asi pravdepodobne neni uplna pravda, jak jsem rikala , uvedomuju si, ze se kazdy vsechno musi naucit, ale nepomaha to:D) Kdyz premyslim o tom co me bavi a jde , tak me napada tak maximalne vysedavani u pocitace, coz neni nejlepsi zpusob na vylepsovani sama sebe :D
    GAF
    GAF --- ---
    FANAE: myslíš přemýšlet nad smyslem života nebo nad tim konkrétnim, co jsem napsal ;-D

To je totiž dost rozdíl a mě připadne, že to (zatim) vidíš stejně, protože to teprve je třeba ještě jednou pozorně přečíst GAF. No nevim, odpověz sama :D
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: Nojo, nejaky smysl zivota by se hodil :)
    Jenomze mi vubec nepomaha nad timhle premyslet, pak spadnu do myslenek, ze mi stejne nic nejde a ze jsem neschopna a vsechny tady ty kraviny (ale PRAVDIVY!!!!:D) a sebevedomi presne naopak jeste o nekolik stupnu minimalne pro tu chvili klesne :(
    GAF
    GAF --- ---
    M1C4A1: no ale já nemluvim o tom že: dělejte co vás baví, abyste tím získali sebevědomí

Mluvim o tom, že dělejte jednu - dvě činnosti tak, aby ovlivnily celý váš život. A to nejlépe třeba něco z toho, co vás baví. Tvůj kickbox přece není smysl tvýho života. A já myslel že tady pro Ariu by mohl být smysl života právě pohyb. No možná že furt je, ale je tam asi něco dalšího co je potřeba a nevim teď co jí říct. Ale rozhodně bude dělat dobře a bude na tom líp, když se bude ráda a často, ehm, ...hýbat... :) než když by to nedělala.

ARIA: hele ARIO, myslíš, že by smyslem tvýho života mohl být sport nebo pohyb nebo prostě tyhlety fyzické činnosti ?
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: to mám taky, i když jak včem... pokud mám pocit, že mi fakt něco nejde.. jako třeba tenis (když už se trefím do míčku, není z mého kurtu:) tak do toho příště spíš nejdu.. A le zase silové nebo pod. sporty.. tam mám problém s tím, že když už jdu na něco.. tak jsem krapet středem pozornosti a nemám pocit svobody.. což mě vykolejí. Tak nevím zda je to srozumitelný i pro někoho jinýho.
    Jinak je třeba dobrý jít s někým.. ne sám. - Pokud tedy je s kým. :(

GAF: proč ne .)
    FANAE
    FANAE --- ---
    ARIA: Tam melo byt nevadi , chybka :) Naopak , bavi me baveni se s lidmi :DDD Jen me proste odrazuje ten pocit jejich nezajmu .

A ke sportu. Ja bych i do neceho sla, ale pak si predstavim takove ty trapne situace jak mi to nepujde , ztrapnim se atp. To , ze je normalni, ze cloveku ze zacatku neco nejde mi nepomaha :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: nebaví tě mluvení.. To jako, že nemáš pocit, že by ti ostatní měli co říct?
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    GAF: No dívej, já dělám taky sport (kickbox + posilka) a nemám pocit, že by to nějak extra pomáhalo. Jako jo, když už ten sport dělám a chvíli po něm, tak na nějaký trable se sebevědomím nemyslím. Ale to bych musel sportovat nonstop. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam