• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHEALA: no, ono je něco jiného odložit nějakou věc, protože se mi do ní nechce nebo na ni nemám čas, ale vím, že ji zvládnu, a odložit ji, protože se bojím, že ji nezvládnu... to první je o nezbláznění se z přemíry povinností, to druhé je ubíjející, protože člověk nakonec nemyslí na nic jiného :-(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TRISSIE: no ja uz ted trenuju druhou uroven . neco malinko odlozit a pak to vyresit :-))) Resp bnedelat si hlavu ze to clovek odkladal, nedelat si hlavu z toho ze si clovek delal hlavu. Mozna to neni uplne tak dalsi krok, jako spis prechodny krok k tomu aby mer nedokazalo rozhodit fakt uz nic co za to nestoji (tj veci typu erinie na studijnim, fakt neprijemny kandidat, etc) Nechci se dopracovat do stavu ze me uplne nic nesere a nestresi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Co se týká sebevědomí, myslím, že jedním z jeho velkých žroutů je odkládání věcí, které je nutné udělat, ale na které se člověk necítí... takové to "to bude složité, já na to nemám, to se mi nepovede" - a naopak nic nepovzbudí sebevědomí tolik, jako když se do nich člověk pustí a dotáhne je do konce...

Vůbec vědět, co všechno jsem schopná udělat a zvládnout, když půjde do tuhého, je moc povzbuzující věc - před nějakými pěti sedmi lety jsem měla sebevědomí pěkně nízko, ale kvůli tomu, co mám za sebou, tak vím, že se protluču, a jsem sebevědomá až moc :-)
    VISIS
    VISIS --- ---
    Nejlepší je, že každý člověk myslí, ale úplně, úplně jinak.Velká většina lidí se nikdy nedozví, co si myslíte, pokud to sami neřeknete a ta menšina je natolik rozumná, že vás vždy bude tolerovat.A pokud náhodou ne, tak to mají pomotaný oni a ne vy a tím vám může a musí sebevědomí jen stoupnout.Zdravé sebevědomí je přirozenost - chce to jen se chovat a jednat tak, jak vy VÍTE, že je to fair.
    FANAE
    FANAE --- ---
    KOKES: Hmno, rekla jsem mu, ze jsem se bala, ze me zajede, ale obsah neni dulezity ne? :D a ja se fakt bala, kdyz na me couval s tim velkym osklivym nakladakem :DDD
    KOKES
    KOKES --- ---
    FANAE: cos mu řekla? táhni do háje?:-P
    FANAE
    FANAE --- ---
    Tak jsem udelala pokrok v tom treninku! :) Promluvila jsem na ciziho cloveka! sama! chlapa! a rekla jsem celou vetu! :DDD
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    XCHAOS: ehm .. ja :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    M1C4A1: to se tam při zadání musí nastavit .)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    To nejde nějak vyčíst z té ankety? Jsem kdesi u nějaké ankety viděl, že po najetí na ten sloupeček se zobrazily i nicky, který na to klikly. Moje první anketa (a diskuze), tak se nedivte, že mi to nejde. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    kdo taky hlasoval, že neví, jestli je sebevědomý ? :-)
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: tak to se uvidíme :) akdyž na tebe náhodou budu koukat.. tak jen v dobrým jo.. To víš já bez brýlí toho moc nevidím :(
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: No, lidi koukaji, vsimnu si ze koukaji a najednou zapomenu, jak se vubec chodi :DDD

Tak vetsinou chodim do hospod s lidma z guildy ve wow a dneska planuju teda na ten sraz tady co je v seznamce naplanovany :)
    GAF
    GAF --- ---
    FANAE: hele FANAE, já jsem počítačovými hrami prolezlý člověk, moje práce spočívá v dohledu počítačových sítí a společnost mi dělají kamarádi, kteří jsou na počítačích velmi... podobně jako já. Takovouhle slečnu bych do ehm...této společnosti velice rádi uvítal. Náš svět není jenom počítačích.

A správných modelů, kam bys teď teoreticky a nejspíš i doopravdy přímo patřila bude asi i víc - třeba nějakej vymysli a napiš mi ho :)

Lidi koukaj, protože maj oči a je hrozný se citít diskriminovaná jenom protože máš pěknou ženskou figuru. A to že si lidi něco myslí, není vůbec jistý, můžou mít i představy :)

A do jaký skupiny lidí chodíš ?
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: Nojo, ale zase jsem strasne spolecenksy clovek, takze 24/7 u pocitace taky neni vrchol meho stesti :) Ale kdyz uz se teda dostanu do spolecnosti, tak je tam prave to, ze nikoho stejne nezajimam a ze jsem tam navic :/ To je ten pocit, ktereho se chci strasne moc zbavit (i kdyz, pokud je to , a ze asi pravdepodobne pravda, tak se pak bude blbe zbavovat pocitu :DD) a pak dalsi problem mam v tom prochazeni kolem lidi , ten pocit, ze na me koukaji a mysli si o me kdo vi co :) A v tomhle jsem na tom samozrejme byla nejhur v dobe, kdy jsem byla na pocitaci opravdu zavisla a travila u nej naprosto kazdou chvilku.
    GAF
    GAF --- ---
    FANAE: tak to nemáš pravdu. Jestliže tě baví maximálně vysedávání u počítače tak je to podle mě nejspíš právě to, co ti jako poslední a kdysi první zůstalo z toho co bys ráda. Tam bych ti doporučoval se najít. A jestli budeš argumentovat, že to ale není zdravé - tak to já ti taky netvrdim :) Ale šťastný člověk nemusí být vždycky ten co má tělo jako atlet, víš co... A navíc se štěstím se ke sportu přistupuje už líp atd... Psychika nad fyzičnem asi...

PS: teďka jsme s kamarádem povídali, jak jsem to měl nejspíš já, když jsem byl psychicky nemocný. Takže:

Tak mám takovou teorii, že jakoby každá smysluplná, rozvíjitelná vlastnost a schopnost stála určitou zásobu ...serotoninu a pak ho i zpátky dobíjela tím dobrým pocitem z ní a tím se cvičlo být š'tastnější. Tak. A řekněme, že každá minimální činnost by stála třeba 8 bodů z té celkové zásoby. Jenže já měl konstantně serotoninu tak 5-6 bodů a tudíž se nikdy nedostal ani k tomu, abych něco mohl *dělat*. Vždycky to bylo něco jako "už už se to podaří" a --- smůla, nevyšlo to.

Jakmile jsem si nějak asi rok odpočinul úplně od všeho a bral nějaký prášky taky tak řekněme, že se mi uměle zvýšila (těma práškama) hladina tak na 10 bodů. A sem tam jsem teda už mohl něco udělat. A jak jsem takhle sem tam něco dělal, tak ono se to cvičilo - to používání a doplňování. A když jsem po roce vysadil a přestal "kašlat na všechno kromě nenáročné zábavy" tak už jsem měl pěkných řekněme 16 bodů. A to už se docela dá používat, rozvíjet a hlavně samovolně se to používání zlepšuje a to je to ...ehm... přirozený...
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: No , jestli jsem spravne pochopila , tak si psal, ze Ariu bavi sport a ze by ji teda pomohlo venovat se mu aktivne a udelat z nej smysl zivota a to by melo pomoct. Takze na to je ta moje reakce, ze nevim, z ceho bych si ja ten smysl udelala, co by mi slo, bavilo pomahalo. Sport je urcite supr vec, tomu verim ze to fakt pomuze na skoro vsechno :) Kolikrat si treba snazim nejake sportovni uplatneni najit :) zapisu se nekam ze budu chodit ale vzdy to odvolam kdyz si uvedomim,, ze to neni pro me, neslo by mi to a akorat by na me vsichni koukali jak na neschopnyho debila (i kdyz to asi pravdepodobne neni uplna pravda, jak jsem rikala , uvedomuju si, ze se kazdy vsechno musi naucit, ale nepomaha to:D) Kdyz premyslim o tom co me bavi a jde , tak me napada tak maximalne vysedavani u pocitace, coz neni nejlepsi zpusob na vylepsovani sama sebe :D
    GAF
    GAF --- ---
    FANAE: myslíš přemýšlet nad smyslem života nebo nad tim konkrétnim, co jsem napsal ;-D

To je totiž dost rozdíl a mě připadne, že to (zatim) vidíš stejně, protože to teprve je třeba ještě jednou pozorně přečíst GAF. No nevim, odpověz sama :D
    FANAE
    FANAE --- ---
    GAF: Nojo, nejaky smysl zivota by se hodil :)
    Jenomze mi vubec nepomaha nad timhle premyslet, pak spadnu do myslenek, ze mi stejne nic nejde a ze jsem neschopna a vsechny tady ty kraviny (ale PRAVDIVY!!!!:D) a sebevedomi presne naopak jeste o nekolik stupnu minimalne pro tu chvili klesne :(
    GAF
    GAF --- ---
    M1C4A1: no ale já nemluvim o tom že: dělejte co vás baví, abyste tím získali sebevědomí

Mluvim o tom, že dělejte jednu - dvě činnosti tak, aby ovlivnily celý váš život. A to nejlépe třeba něco z toho, co vás baví. Tvůj kickbox přece není smysl tvýho života. A já myslel že tady pro Ariu by mohl být smysl života právě pohyb. No možná že furt je, ale je tam asi něco dalšího co je potřeba a nevim teď co jí říct. Ale rozhodně bude dělat dobře a bude na tom líp, když se bude ráda a často, ehm, ...hýbat... :) než když by to nedělala.

ARIA: hele ARIO, myslíš, že by smyslem tvýho života mohl být sport nebo pohyb nebo prostě tyhlety fyzické činnosti ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam