• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    SIVER
    SIVER --- ---
    ARIA: hele ty si kecka,kecky vyrovnaná:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARIA: no, ale to už je spíš do deprese nebo chronické únavy... pokud se ti fakt vůbec nic nechce.
    Jo, když se člověku vyloženě CHCE ve volném čase sedět doma, číst si nebo pařit, tak je akorát normální asociální geek :-)
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRISSIE: tak já už to mám přes rok a přijde mi to hodně špatný :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOHY: když to přetáhneš moc daleko, tak prostě celej člověk - tělo, hlava, city - potřebuje na nějakou dobu vypnout - válet se v posteli, koukat do stropu, číst si, hrát na počítači -a podle toho, jak hluboko ses dostal, tak tak dlouho to bude trvat. A není na tom nic špatného, to jen naše společnost nám podsouvá, že kdo není aktivní, tvořivý a kreativní 24 hodin denně 7 dní v týdnu, je něco méněcenného...
    SIVER
    SIVER --- ---
    JOHY: co si najít něco co tě v dětství bavilo? a chtěl by si to znovu zkusit nakej sport, sbírání něčeho.atd...imho pět dní ještě nic neni...ale
    JOHY
    JOHY --- ---
    HONZAF: nevim, ale řiká se tomu jindy vyhoření, až na to, že já nejsem člověk, kterej by nemohl dělat svojí práci, ale spíš svoje koníčky, pracovat na sobě, provozovat osobní hygienu....a to je o sebevědomí a vůli....ale pokud víš o jiný diskuzi, kde by mi poradili, sem s tím...

a relax to už taky neni....v tomhle počasí zůstávat doma a hnít....
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    JOHY: nejak se relaxovat musi. ale todle zrovna imho neni o sebevedomi? :)
    JOHY
    JOHY --- ---
    poslední dobou se mi vyhrotila situace, která trvá tak poslední rok...živim se všelijak na volné noze - většinou produkce - divadlo, film, reklamy, pak třeba výstavy apod, samá vesměs kreativní práce. do práce nasazuji všechno, ale problém nastává, jakmile mám volnej den. skoro se nedá říct, že ani vstanu, protože ho většinou proležim v posteli u kompu a televize a nic, NIC nedělám. přitom ale vim, že tim zabíjim nápady, který mám a který by stálo za to realizovat, ale nějak se nedokážu zvednout a nějak začít. večer pak pravidelně trávím někde v baru....jde to takhle posledních pět dní v kuse.....

máte někdo nějakej tip???
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    TRISSIE: a opravdu hodne tez imho pomaha, kdyz doopravdy VIDIS praci ktera za tebou zustane.
    VISIS
    VISIS --- ---
    O tom třeba filosofie existence: Existence předchází esenci.Existence nepotřebuje omluv.Zkrátka člověk-individualita má právo i povinnost (což je možná ještě těžší) dělat si co chce a jak to cítí, že se to má.To je ovšem ideální stav, kterej se fakt těžko dá udržet pořád.Osobně myslím, že je proto potřeba uvědomit si, že to celé funguje a bude fungovat i s kompromisama (protože to funguje jakkoli) a tohle vědomí pojmout za své.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHEALA: no, ono je něco jiného odložit nějakou věc, protože se mi do ní nechce nebo na ni nemám čas, ale vím, že ji zvládnu, a odložit ji, protože se bojím, že ji nezvládnu... to první je o nezbláznění se z přemíry povinností, to druhé je ubíjející, protože člověk nakonec nemyslí na nic jiného :-(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TRISSIE: no ja uz ted trenuju druhou uroven . neco malinko odlozit a pak to vyresit :-))) Resp bnedelat si hlavu ze to clovek odkladal, nedelat si hlavu z toho ze si clovek delal hlavu. Mozna to neni uplne tak dalsi krok, jako spis prechodny krok k tomu aby mer nedokazalo rozhodit fakt uz nic co za to nestoji (tj veci typu erinie na studijnim, fakt neprijemny kandidat, etc) Nechci se dopracovat do stavu ze me uplne nic nesere a nestresi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Co se týká sebevědomí, myslím, že jedním z jeho velkých žroutů je odkládání věcí, které je nutné udělat, ale na které se člověk necítí... takové to "to bude složité, já na to nemám, to se mi nepovede" - a naopak nic nepovzbudí sebevědomí tolik, jako když se do nich člověk pustí a dotáhne je do konce...

Vůbec vědět, co všechno jsem schopná udělat a zvládnout, když půjde do tuhého, je moc povzbuzující věc - před nějakými pěti sedmi lety jsem měla sebevědomí pěkně nízko, ale kvůli tomu, co mám za sebou, tak vím, že se protluču, a jsem sebevědomá až moc :-)
    VISIS
    VISIS --- ---
    Nejlepší je, že každý člověk myslí, ale úplně, úplně jinak.Velká většina lidí se nikdy nedozví, co si myslíte, pokud to sami neřeknete a ta menšina je natolik rozumná, že vás vždy bude tolerovat.A pokud náhodou ne, tak to mají pomotaný oni a ne vy a tím vám může a musí sebevědomí jen stoupnout.Zdravé sebevědomí je přirozenost - chce to jen se chovat a jednat tak, jak vy VÍTE, že je to fair.
    FANAE
    FANAE --- ---
    KOKES: Hmno, rekla jsem mu, ze jsem se bala, ze me zajede, ale obsah neni dulezity ne? :D a ja se fakt bala, kdyz na me couval s tim velkym osklivym nakladakem :DDD
    KOKES
    KOKES --- ---
    FANAE: cos mu řekla? táhni do háje?:-P
    FANAE
    FANAE --- ---
    Tak jsem udelala pokrok v tom treninku! :) Promluvila jsem na ciziho cloveka! sama! chlapa! a rekla jsem celou vetu! :DDD
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    XCHAOS: ehm .. ja :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    M1C4A1: to se tam při zadání musí nastavit .)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    To nejde nějak vyčíst z té ankety? Jsem kdesi u nějaké ankety viděl, že po najetí na ten sloupeček se zobrazily i nicky, který na to klikly. Moje první anketa (a diskuze), tak se nedivte, že mi to nejde. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    kdo taky hlasoval, že neví, jestli je sebevědomý ? :-)
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: tak to se uvidíme :) akdyž na tebe náhodou budu koukat.. tak jen v dobrým jo.. To víš já bez brýlí toho moc nevidím :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam