• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BESSAYA: to musi vsichni cumet na tebe?
    KAJ
    KAJ --- ---
    BESSAYA: Ty o ty slintaly stojíš?
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    když jsme u té sugesce a pod. - moc si nevěřím, nevím jestli oprávněně nebo ne - každopádně ráno si třeba obleču něco co si myslím že mi sluší, pěkně se učešu a snažím se přesvědčit o tom že mi to sluší. No a pak vlezu do metra, příští zastávku nastoupí nějaká slečna co by mohla dělat miss a vturánu vidím, ajk všichni chlapi po ní "slintají".. Tak takováhle situace mi to sebevědomí zase hezky rychle srazí.. :-(
    KAJ
    KAJ --- ---
    M1C4A1: O.K., už mlčím. Proti gustu žádný dišputát ;o)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KAJ: Tak samozřejmě, ale někdy chybí sebevědomí k tomu, aby toho cíle člověk dosáhl. Nějaká forma (auto)sugesce umožní to nízké sebevědomí překlenout, čtení takových knížek může být jedna z cest.
    KOKES
    KOKES --- ---
    MONKOK: lol, spamm with copy&paste:-)
    KAJ
    KAJ --- ---
    M1C4A1: Tebe motivuje k činnosti čtení příruček? Já měl za to, že člověka motivuje jeho cíl...
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KAJ: To máš bezesporu pravdu, ale když čteš o takových věcech furt a znova a dokola, tak tě to jednou vyhecuje k tomu, abys to udělal.
    KAJ
    KAJ --- ---
    MONKOK: Já Ti to neberu. Ty lidi, co to napsali, určitě věděli, o čem píšou. A našli si svoji cestu. Akorát že ta jejich, není ta Tvoje (moje) a nikdy nebude...a žádnej sebeobecnější "návod", jak něco udělat, abych potom nějakej byl, nepomůže. Spíš jen zhorší a to do míry, do jaký tomu člověk věří. A lidi obecně maj tendenci věřit osvědčenejm návodům, protože je to jednoduchý, vědecký dokazatelný, analyzovaný, zdokumentovaný, zapsaný a hlavně...někdo takhle zbohatnul. Proč to neudělat stejně, že jo?
    Obávám se, že víc než jako inspirace (i když i to dle mýho nesedí) v nich nikdo nic nenajde, leda další škatulku, do který se zařadí.
    Čet jsem jednu takovou knížku; jmenovala se Jak si najít ideálního partnera či tak nějak. Už je to celkem dlouho. Všecko, co v ní bylo, znělo ohromně poučeně, vědecky a kdoví co ještě. Holt věda je dnešním náboženstvím, tak proč tomu nevěřit, že jo?... Akorát že život a zkušenosti v něm jsou žádnou takovou knížkou nenahraditelný. Proto i hledání ideální partnerky byla snad ta největší ptákovina, co jsem kdy dělal. Jenže jsem tomu věřil a tím pádem to zastínilo všecko jinýho.
    Bacha na vědecký názory, analýzy, rozbory a výzkumy. Každej z nás je mizivá veličina ve vzorečku, ale ne každej z nás je zrovna ten, kterýho tenhle vzoreček "nazaokrouhlí".
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    KAJ: aha tak jsem se asi nepresne vyjadril. samozrejme ze jde o to uvedomeni a pouziti tech informaci. to me nejak nenapadlo ze by to nekdo oddeloval. a zase nerikam ze to jsou nejaky navody podle kterejch se musis ridit, ale inspirativni myslenky kteri ti muzou pomoc si najit tu svoji cestu. mam pocit ze nevis presne o cem ty knohy jsou a soudis je. to nejsou zadny telenovely, ale vysledky vyzkumu, rozboru a analyz.
    KAJ
    KAJ --- ---
    MONKOK: Promiň, ale žádná informace Ti neovlivní pozitivně život. Je to spíš o tom, co Ty (ať už s ní či bez) uděláš. Imho to je právě ten kámen úrazu; že lidi hledaj obecnej recept na to, jak být šťastní, bohatí, sebevědomí a bůhví co ještě. A pak zapomínaj na hledání SVÝ vlastní cesty, způsobu života. Proto nejsem příznivec těchto "bestsellerů". Tydle knihy jsou něco jako telenovely. "Žiješ" hlavním hrdinou, ale nejsi to Ty.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    KAJ: no ale to by byla skoda, vyhnout se tomu kvuli takovejm predsudkum. lepsi je si to precist a pak hodnotit. podle me tam jsou fakt skvely myslenky a informace ktery ti muzou velice pozitivne ovlivnit zivot.
    KAJ
    KAJ --- ---
    MONKOK: Jo, neber to nijak zle. Jenom jsem si rýpnul. Akorát mi tyhle emerický moudra (žádnýho jinýho autora tam nevidím) nejsou moc sympatický (viz emerický bestseller apod., to mi dost smrdí pěknou ptákovinou).
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    KAJ: ne, jen chci doporuci dobry knihy k tematu.
    KAJ
    KAJ --- ---
    MONKOK: Děláš v emerickým knihkupectví či co? :o)
    MONKOK
    MONKOK --- ---

http://www.kosmas.cz/knihy/62156/mejte-odvahu-zvitezit/
    Mějte odvahu zvítězit - Jack Canfield, Mark Victor Hansen ... spickova vec
    Každý z nás touží po velkých věcech. A přece většina z nás k žádaným výsledkům nedojde. Tato kniha nabízí plán, jak jich dosáhnout - rozvíjením důvěry a sebeúcty, která každému z nás dovoluje myslet jako vítěz. Tento jednoduchý program může fungovat pro každého, ať už jsou jeho cíle jakékoli. Mějte odvahu překonat svůj strach a přijmout životní výzvu.

http://www.kosmas.cz/knihy/102740/myslenim-k-bohatstvi/
    Myšlením k bohatství - Napoleon Hill
    Tato kniha je prezentací amerických životních hodnot par exelence. Vychází z tezí A. Carnegieho o tom, jak dosáhnout pomocí sebeovládání úspěchu. Správné zvládnutí různých situací a svých emocí je základem, který vede k dosažení jakýchkolv cílů. Autor s příznačným křestním jménem předává své zkušenosti s permanentním pozitivním myšlením i čtenářům, z nichž chce udělat sebevědomé osobnosti.

http://www.dobre-knihy.cz/detail-25938/-zapomente-na-vyjete-koleje-a-proslapte-si-nove-cesty---.htm
    !Zapomeňte na vyjeté koleje a prošlapte si nové cesty............. - Jacobs-Stewartová Thérese
    Praktické kroky k dosažení duševní rovnováhy. Převratná práce vycházející ze slavné Emoční inteligence Daniela Golemana. Věda kombinovaná se spiritualitou! Podařilo se dokázat, že duchovní cestou lze v mozku vytvořit úplně nové dráhy, změnit škodlivé návyky a vytvořit si zdravé emoční reakce. Z této knihy se naučíte: * základním postupům, které propojují mysl a tělo * většímu sebeuvědomění * strategiím k překonání neproduktivních emočních vzorců a návyků * způsobům, jak prohloubit vcítění se do svých bližních

http://www.alman.cz/knihy/001028/Daniel-Goleman-Emocni-inteligence.html
    Daniel Goleman - Emoční inteligence
    Tato fascinující kniha behaviorálního psychologa ukazuje, že naše chápání lidské inteligence je zúžené. Řeší otázky, jak zacházet se svými vášněmi a touhami - a tak porozumět vlastnímu životu.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    http://www.war-king.cz/viewtopic.php?f=348&t=10437 Sebevědomí: Jak získat sebejistotu a neztratit cit
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    M1C4A1: Je třeba to odzkoušet na vysokoškolských kolejích, tam to funguje ;)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    M1C4A1: no, škemrala jsem, že to děsně potřebuju vyplnit .... ale cítila jsem se ještě víc pod psa

EMPIRICUS: děkuju :o)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    TRUE_DESIRE: To jsi mě moc nepotěšila. :-)
    A jak jsi ty kluky na ty dotazníky získávala?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam