• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KAJ: To máš bezesporu pravdu, ale když čteš o takových věcech furt a znova a dokola, tak tě to jednou vyhecuje k tomu, abys to udělal.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    KAJ: aha tak jsem se asi nepresne vyjadril. samozrejme ze jde o to uvedomeni a pouziti tech informaci. to me nejak nenapadlo ze by to nekdo oddeloval. a zase nerikam ze to jsou nejaky navody podle kterejch se musis ridit, ale inspirativni myslenky kteri ti muzou pomoc si najit tu svoji cestu. mam pocit ze nevis presne o cem ty knohy jsou a soudis je. to nejsou zadny telenovely, ale vysledky vyzkumu, rozboru a analyz.
    KAJ
    KAJ --- ---
    MONKOK: Promiň, ale žádná informace Ti neovlivní pozitivně život. Je to spíš o tom, co Ty (ať už s ní či bez) uděláš. Imho to je právě ten kámen úrazu; že lidi hledaj obecnej recept na to, jak být šťastní, bohatí, sebevědomí a bůhví co ještě. A pak zapomínaj na hledání SVÝ vlastní cesty, způsobu života. Proto nejsem příznivec těchto "bestsellerů". Tydle knihy jsou něco jako telenovely. "Žiješ" hlavním hrdinou, ale nejsi to Ty.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    KAJ: no ale to by byla skoda, vyhnout se tomu kvuli takovejm predsudkum. lepsi je si to precist a pak hodnotit. podle me tam jsou fakt skvely myslenky a informace ktery ti muzou velice pozitivne ovlivnit zivot.
    KAJ
    KAJ --- ---
    MONKOK: Jo, neber to nijak zle. Jenom jsem si rýpnul. Akorát mi tyhle emerický moudra (žádnýho jinýho autora tam nevidím) nejsou moc sympatický (viz emerický bestseller apod., to mi dost smrdí pěknou ptákovinou).
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    KAJ: ne, jen chci doporuci dobry knihy k tematu.
    KAJ
    KAJ --- ---
    MONKOK: Děláš v emerickým knihkupectví či co? :o)
    MONKOK
    MONKOK --- ---

http://www.kosmas.cz/knihy/62156/mejte-odvahu-zvitezit/
    Mějte odvahu zvítězit - Jack Canfield, Mark Victor Hansen ... spickova vec
    Každý z nás touží po velkých věcech. A přece většina z nás k žádaným výsledkům nedojde. Tato kniha nabízí plán, jak jich dosáhnout - rozvíjením důvěry a sebeúcty, která každému z nás dovoluje myslet jako vítěz. Tento jednoduchý program může fungovat pro každého, ať už jsou jeho cíle jakékoli. Mějte odvahu překonat svůj strach a přijmout životní výzvu.

http://www.kosmas.cz/knihy/102740/myslenim-k-bohatstvi/
    Myšlením k bohatství - Napoleon Hill
    Tato kniha je prezentací amerických životních hodnot par exelence. Vychází z tezí A. Carnegieho o tom, jak dosáhnout pomocí sebeovládání úspěchu. Správné zvládnutí různých situací a svých emocí je základem, který vede k dosažení jakýchkolv cílů. Autor s příznačným křestním jménem předává své zkušenosti s permanentním pozitivním myšlením i čtenářům, z nichž chce udělat sebevědomé osobnosti.

http://www.dobre-knihy.cz/detail-25938/-zapomente-na-vyjete-koleje-a-proslapte-si-nove-cesty---.htm
    !Zapomeňte na vyjeté koleje a prošlapte si nové cesty............. - Jacobs-Stewartová Thérese
    Praktické kroky k dosažení duševní rovnováhy. Převratná práce vycházející ze slavné Emoční inteligence Daniela Golemana. Věda kombinovaná se spiritualitou! Podařilo se dokázat, že duchovní cestou lze v mozku vytvořit úplně nové dráhy, změnit škodlivé návyky a vytvořit si zdravé emoční reakce. Z této knihy se naučíte: * základním postupům, které propojují mysl a tělo * většímu sebeuvědomění * strategiím k překonání neproduktivních emočních vzorců a návyků * způsobům, jak prohloubit vcítění se do svých bližních

http://www.alman.cz/knihy/001028/Daniel-Goleman-Emocni-inteligence.html
    Daniel Goleman - Emoční inteligence
    Tato fascinující kniha behaviorálního psychologa ukazuje, že naše chápání lidské inteligence je zúžené. Řeší otázky, jak zacházet se svými vášněmi a touhami - a tak porozumět vlastnímu životu.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    http://www.war-king.cz/viewtopic.php?f=348&t=10437 Sebevědomí: Jak získat sebejistotu a neztratit cit
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    M1C4A1: Je třeba to odzkoušet na vysokoškolských kolejích, tam to funguje ;)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    M1C4A1: no, škemrala jsem, že to děsně potřebuju vyplnit .... ale cítila jsem se ještě víc pod psa

EMPIRICUS: děkuju :o)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    TRUE_DESIRE: To jsi mě moc nepotěšila. :-)
    A jak jsi ty kluky na ty dotazníky získávala?
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    EMPIRICUS: ano, to jsem já, díky za poklonu, zahřála na srdíku, ale bohužel nemám stejný názor, ještě že jsem si našla přítele, kterému se líbím :o)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    M1C4A1: nepomůže ti to, jako pokus dobrý, ale nepomůže... vím to, vyzkoušeno :o)
    Jsem slečna velmi stydlivá a ač mám ráda společnost, tak nejsem schopna se do ní sama dostat a představit se... Kdysi jsem se dostala do party kluků, kteří mě naštěstí brali takovou, jaká jsem... ale i přesto jsem neztratila ostych, takže jsem se s žádným z nich nemohla sblížit více. Chtěla jsem se o nich něco dozvědět a taky si zkusit, jak s nimi komunikovat. Doma jsem sedla k počítači a vytvořila vlastní dotazník, pak jsem jim ho předložila, a vyplňovala s nimi, že to je pro nějakou firmu a bla bla bla.... dotazník jsme sice vyplnili, ale já se necítila vůbec lépe a že bych si pak více troufla s nimi mluvit, to také ne... nevím co to udělá s tebou, ale mě to rozhodně dál neposunulo.
    Holt budu asi vždy stydlivá slečna. Naštěstí lásku už mám, našla jsem si přítele přes internet, když jsem nebyla schopna sama vyjít do společnosti. A zatím nám to naštěstí klape a doufám, že bude i do budoucna. :o)
    Nemysli si, také nejsem slečna, ze kterou by se chlapi po ulici otáčeli a uslintávali nad mou krásou. Inu, kdo mě bude chtít poznat, má šanci, nesmí se dát jen na vzhled. A kdo na něj dá, ten mi nestojí za to, abych se trápila, že mi tu šanci nedal, abych předvedla, jaká opravdu jsem. :o)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MINERWA: Pobavilo. :)
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    MINERWA: Drsný. Doufám, že nedopadnu jako někdo z nich ;-)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KWESTKA: Převážně u hezčích slečen se setkávám s tím, že pouhý pozvání na panáka berou jako něco otravnýho, protože se je na to za večer zeptá tak 10 chlapů. Takže s tím bych opět ulovil nějakou takovou, co má stejnej problém jako já, nebo nějakou zlatokopku, co se zadarmo nalije a pak stejně půjde za někým jiným.

Při tom ptaní na rande možná většina řekne ne, já nejsem žádnej model, z kterýho by tekly od pohledu. Ale mně nejde ani tak o to je na to kafe skutečně dostat, jako spíš o to vyzkoušet si, že to oslovení není nic tak hroznýho.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KWESTKA: zas na druhou stranu kdyz nekdo umi zapojit smysl pro humor, tak to imho vubec neni na skodu...neznam lepsi podminky pro seznameni, nez kdyz se dotycna pekne zubi a docilit se toho da treba takovymhle ztrestenym napadem....
    akorat si to clovek nesmi pripravovat dopredu, pac by pak byl prkennej, to tam najednou musi proste bejt
    FANAE
    FANAE --- ---
    M1C4A1: Tak to gl, ja bych to nedala :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Teď jsem takhle meditoval ve vaně a napadla mě další věc, jak postoupit na další úroveň seznamování, respektive oslovování.

Z vlastních zkušeností vím, že jsem-li nucen komunikovat s lidmi proto, že to potřebuji (např. nákup, dotaz na hodiny, když doopravdy nevím, kolik je, dotaz na cestu apod.), tak mi nedělá problém oslovit, protože prostě musím.
    Dobrý by bylo tuto "povinnost" nasimulovat a napadl mě způsob: Vytisknu si pár dotazníků a budu zastavovat slečny a ptát se jich třeba "Dobrý den, slečno, můžete na chviličku? ... Mám takový dotaz: nezašla byste se mnou na kafe?" Prostě na rovinu, přímo, hned - to, co bych normálně asi jen tak neudělal. Podle její odpovědi zaškrtnu ve formulářích ano/ne, případně se pak ještě můžu zeptat na věk a řeknu něco o tom, že se ten dotaz týkal nějakýho sociálního experimentu. Tím ze sebe svalím ten "pocit", že dělám něco takovýho jen pro to, abych si vrznul. :)
    Takhle budu pokračovat dál a dál a potom budu tušit, jaké jsou reakce slečen, že to třeba není tak hrozný a budu schopen se takhle zeptat se skutečným úmyslem pozvat slečnu na rande.
    KOKES
    KOKES --- ---
    to ale neva, ne? můžeš na ní trénovat, to je ideální, co říkáš?:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam