MONKOK: Já Ti to neberu. Ty lidi, co to napsali, určitě věděli, o čem píšou. A našli si svoji cestu. Akorát že ta jejich, není ta Tvoje (moje) a nikdy nebude...a žádnej sebeobecnější "návod", jak něco udělat, abych potom nějakej byl, nepomůže. Spíš jen zhorší a to do míry, do jaký tomu člověk věří. A lidi obecně maj tendenci věřit osvědčenejm návodům, protože je to jednoduchý, vědecký dokazatelný, analyzovaný, zdokumentovaný, zapsaný a hlavně...někdo takhle zbohatnul. Proč to neudělat stejně, že jo?
Obávám se, že víc než jako inspirace (i když i to dle mýho nesedí) v nich nikdo nic nenajde, leda další škatulku, do který se zařadí.
Čet jsem jednu takovou knížku; jmenovala se Jak si najít ideálního partnera či tak nějak. Už je to celkem dlouho. Všecko, co v ní bylo, znělo ohromně poučeně, vědecky a kdoví co ještě. Holt věda je dnešním náboženstvím, tak proč tomu nevěřit, že jo?... Akorát že život a zkušenosti v něm jsou žádnou takovou knížkou nenahraditelný. Proto i hledání ideální partnerky byla snad ta největší ptákovina, co jsem kdy dělal. Jenže jsem tomu věřil a tím pádem to zastínilo všecko jinýho.
Bacha na vědecký názory, analýzy, rozbory a výzkumy. Každej z nás je mizivá veličina ve vzorečku, ale ne každej z nás je zrovna ten, kterýho tenhle vzoreček "nazaokrouhlí".