CATHERINE: No a ty rodiče. Já od nich utekla v den 18tých narozenin a fakt mám co vyprávět.
Utekla jsem a byla jsem happy víc než kdy předtím ale i tak to štěstí nepřebilo to co jim člověk nemá v úmyslu nikdy zapomenout a jak ti posrali začátek života.
Dnes jsem naprosto vyléčená ale je to novinka asi 14dní stará :o)
1) Přečíst knihu
http://knihy.abz.cz/prodej/jak-se-smirit-s-minulosti = to mi pomohlo zlepšit situaci tak o 70%
2) pak jsem asi 5 let nevěděla co ale dál neb to nestačilo. Pak jsem se prostě jen jednou zamyslela a rozhodla se. Řekla jsem si, že chci být úspěšná a doposud jsem nikdy nebyla tzn. zkusím nějak na tu minulost prostě zapomenout. Lépe tedy řečeno kdykoliv ti to vleze na mysl tak to zase jakoby vymazat a potlačit. Říká se tomu: nový návyk - kašlat na to co ti mozek předhazuje. To mi pomohlo tak na 90%
3) no a já život snáším nejsnadněji, když věci asociuji s jinými. Tzn. v těch nejtěžších chvílích jsem myslela na vozíčkáře neb to mají ještě složitější nežli já a u těch rodičů mě napadlo: že já bych přece mohla mít ty nejlepší rodiče na světě co by ve mě od mala pěstovali vztah k hudebním nástrojům či angličtině. "Prosrali" bychom tím mých 15let a já bych se pak rozhodla, že miluju jen sport a francoužštinu. To mi v mozku tak rozsvítilo, že jsem na své rodiče definitivně a navždy zapomněla. Ani ti milující ti nedají to co v sobě najdeš až pobereš rozumu. Oni tě soudí z vnějšku a nemají možnost vědět v čem tě rozvíjet. Zda ti kazí / či nekazí život když tě celé dětství tahají po vzdělávacích kroužkách.
mě tohle prostě moc pomohlo. Že ani ti nejúžasnější nepoznají co ti mají dát aby jsi jim v 15ti letech poděkovala.
P.S. jinak k tomu mozku. Je to truhlice všech neštěstí a neúspěchů a je potřeba ignorovat cokoliv ti předhodí. Já mnoho týdnů strávila i tak, že jsem jen konala to nejnutnější ( dýchat, jíst, trochu mluvit a jinak nic moc nedělat ) tzn. snaha naučit mozek ať se konečně vypne a přestane otravovat.
A ono to samozřejmě pomáhá.
Zkus si najít téma: mozek 21dnů. Vědecky bylo zjištěno, že cokoliv budeš nového dělat pochopí tvůj mozek až po 21dnech. Dřív se nové cesty pro neurony prostě nepoloží.