• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    WOOD: no ono to neni jednoduchý zahodit do díry lopatu a jít si pro jinou lopatu k jiné díře a ještě si být sám správným šéfem koordinátorem - ale tak ten teleport do jiného úhlu pohledu asi vidím.

Ve chvíli kdy s lopatou č.2 stojíš u díry č.2 tak ti je díra č.1 i lopata č.1 ukradená i když ty dvě díry by podle "šéfa koordinátora" měly být naprosto shodné.

Dává to teď smysl?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    kazdopadne to, ze se takhle dva (a vice) lidi stretne v urcitem rozdilnem pohledu na vec, je vzdycky zalezitosti intersubjektivni - vas obou. kazdy tu mate neco k reseni v dane situaci, pokud vas to vede k premysleni a nenechava vas to klidnym (pripada ti treba divne to, ze se nekdo jiny nechova jako ty... atd.)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KRMELEC: potreba spravedlnosti muze byt obrazem tveho strachu pred nepochopenim tebe samotne (nekdo ti v detstvi mohl ublizit, v zivotech "minulych" te nekdo mohl nespravedlive obvinit, ted bys chtel, aby byl spravedlivy cely svet).

to je jenom priklad samozrejme.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    RANGDROL: no, snažíš se mě tady psychologicky analyzovat jako "vnitřní boj, strach, stavitel barikád" poté co řeknu, že jsem našla otevřenější a empatičtější způsob komunikace, který se mi ve většině případů zdá nejúčinnější a mírový? To nedává smysl.

Proč by zabarikádovaný a ustrašený člověk chtěl více pochopit lidi kolem sebe a být spravedlivý ke všem?
    WOOD
    WOOD --- ---
    N_I: a to vidis, jen tak, rano treba u postele? ...nebo v nejakych specifickych situacich?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    N_I: taky nevim, kde to dragel vzal... tohle jsem taky nejak nepochopila...
    WOOD
    WOOD --- ---
    KRMELEC: a jak to myslis presne s tim teleportem, jako ze cast tebe se oddeli a putuje do tela nekoho jineho? to asi ne, ze... to jenom blbe chapu, asi ;]
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: je to samozrejme oboji zaroven...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    DRAGEL:
    jezis :) byl ukrizovan za to, ze "nenechal nic v rukou dabla", takhle to rekl sam. vedel dobre dopredu, ze bude ukrizovan, sam si to tak totiz vybral. nepredaval slova, ale poznani, ktere krome slov zahrnuje mnohem komplexnejsi sferu postihu "lidskeho" organismu. slova si potom a po nem predavali jeho "verni" a co z nich - z te magicke sily zbylo dneska, kdyz zustaly jenom slovy bez puvodniho vyznamu na papire?

uchylne v sobe neskryva dabla :))) - uchylny znamena podivne vychyleny od puvodniho smeru

hrom
    PRILIS je opet TVOJE hodnoceni - je to tvoje pridani vyznamu do slova
    pro me zadny hrom nemuze byt prilis silny. v prirode neexistuje zadna prilis velka sila

JA JSEM
    rict ze ja jsem jsou slova mi pripada skoro jako kacirstvi :D
    ja jsem je dej, nejvnitrnejsi a nejbytostnejsi podstata skutecnosti, ktera se projevuje DENIM

SKAFF:
    psala jsem to same, pripada mi divne to same. asi byla tahle otazka smerovana na nekoho jineho, kdo tu ma k pozitivni afirmaci (na rozdil ode me) pozitivnejsi pristup :)

KRMELEC:
    je to jak pise rangdrol i ymladris - vyuzivame jenom svuj potencial, nic divneho na tom taky nespatruju. je to sice je prirozenosti kazdeho, ale - mame tady karmicke dluhy dobrovolne prijate do tohoto zivota, dalsi smlouvy, ktere na sobe clovek spachal, atd. tim si vezmes treba i nekolikery klapky na oci. ty lidi se jich nemuzou zbavit jinak nez svoji vlastni zkusenosti, je to prave jejich ukol, a ze ty mas jiny... tak to proste chodi :)
    N_I
    N_I --- ---
    zkusim tematicke foto...snad opet nebudu uplne mimo misu...

nechci se poustet na tenkej led esli existuje vubec nejaka obecna pravda..//.ale jak fotim od boku z lidi obcas zbydou krasny cmouhy...podobny tomu jak je dost casto vidim..probihaj casem...a jsou na pomezi...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    KRMELEC: buď všichni tlačí na jejich štíty nebo uvnitř kamene vzniká silný tlak... no nebo i obojí.

Chci říct že pravda často bolí slyšena od jiných, naopak pravda povznáší přijde-li na ni člověk sám a smíří-li se s ní ať už je jakákoli.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KRMELEC: ted jde o to,jestli jsou ti lide skutecni a nebo jsou pouze odrazem tveho vnitrniho boje,strachu a linek,staveni barikad a hledani celistvosti.
    N_I
    N_I --- ---
    dragel....hele nevim kde jsi vzal ze se bojim....nevim kde jsi vzal ze mam nejake bedneni...ani ze bych si od nekoho do nej nechal kopat...

ziju s demony ikdyz jim rikam jinak...jsou hodny i zly...a ikdyz me obcas pozerou..hodne casto mi to 100 nasobne vratej...chci to takto udrzet i dale..

když se bojíš zabedniš se a jednou přijde někdo kdo tvé bednění rozkopne a by budeš v kýblu.

Žiješ s démony, kteří tě požírají a ty si myslíš, že ti dávají sílu :-))))
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    RANGDROL: od té doby co se snažím níže popsanou věc propracovávat se mi daří, myslím že je to cesta kterou se vydat když už tedy nezbývá nic jiného než komunikovat s ostatními je "teleporting mysli a ducha" sloužící k pochopení.

Stále častěji ale narážim na lidi, kteří nejsou schopni pochopit ani na chviličku, že nejsou na světě sami. Vidí to z jednoho úhlu a bojí se podívat odjinud. Je to chvíle kdy řekneš někomu na co jsi přišel, čeho jsi nabyl, co si myslíš a on to prostě nechce slyšet, akceptovat, pochopit... Prostě dá před sebe ruce a bojí se vyslechnout názor někoho jiného. To jsou lidí kteří se bojí změn. Lidé jenž mají ten svůj vnitřní svět nalinkovaný a jakákoli událost co se jim nehodí do linek by je narušila. Staví si barikády aby byli nedotknutelní a nakonec se z nich stává kámen se žhavým jádrem. Dříve či později vybouchnou, protože všichni tlačí na jejich štíty a už nejde jinak. S kameny nemá smysl diskutovat dokud nevybuchnou.
    WOOD
    WOOD --- ---
    YMLADRIS: lidove se tomu rika: podle sebe, soudim tebe ;}
    WOOD
    WOOD --- ---
    KRMELEC: toto maj dokonale zpracovavany v uceni ken-do, cesta mece... neulpivat mysli, mysl je v pohybu, presto je nehybna... tim prostoupi vse, tim splnyne se vsim a naplni vsechny uhly pohledu.. uplna pritomnost, bez prodlevy reakci, nezatizena myslenim...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: nevim o jake situace slo, ale situace se vlastne furt opakuji a do normalniho vedomi prochazi jen mala cast toho, co vnimame, pocitame a ukladame v tele. cili neni zadna "esoterika", kdyz najednou vidis jako celek nejakou znalost, ale nevis jak jsi presne ji vypocitala.

"ten clovek je divnej, na nej bacha, on ji proste zneuzije". Muze to byt intuice zcela spravna zalozena na tom, co opravdu deje. Ale muze to byt projekce, tj. nejaka tvoje treba zneuzivana cast se furt hlasi o slovo a ruzne kolem vidi vzory zneuzivani, ale je spis mimo. v tom je to asi osidny, ale tak kazdej poznavaci system ma sva pro a proti

RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    FRONEMA: podle me je fajn v te situaci nebo zpetne kdyz to zkoumas zkusit pustit uchopovani hlavou,procitit to,parkrat se prodychat a uvolnit se.tam by se potom mohl vytvorit prostor pro vysvetleni a odpoved,jestli se jednalo pouze o tvou fantazii,nebo si zazila hlubsi vnimani
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    KRMELEC:
    super
    me se zda dobry byt si naplno vedom cele skutecnosti takove,jaka je.coz vyzaduje nebyt pouze v hlave a divat se na to z ruznych uhlu pohledu,ale byt plne ve svem tele,vnimat sve pocity,proste tu situaci vnimat kazdou bunkou tela,pokud se podari zapojit se plne do situace,plne do pritomneho okamziku,nedostavame zuzenou informaci ale komplexnejsi obraz toho co je,coz uz samo o sobe vede k porozumeni a ke zdrave komunikaci,protoze v pritomnosti vedomi odpadavaji zcela prirozene vsechny hry ega a rozsiruje se vnimani cire skutecnosti.
    Ono to mozna nekdo muze nazvat telepatii,nebo ze je to divny,ale z myho uhlu pohledu je to naprosto bezna vec,akorat plnejsi vyuziti lidskeho potencialu a to je porad jenom zlomek,daji se delat i jine vylomeniny;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    RANGDROL: nevim... clovek je na jednu stranu hrozne skeptickej ("blbost prece na jaky bazi by se to prenaselo?") ale pritom je s každým dalším "ty jo já měla pocit že jsem něco viděla" víc a víc zvědavej a chtěl by to zažít znova...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam