• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DARUMA: no to ani ne, spis ty dogmata ti delaj potize.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MONKOK: Proti vesmírným kunám je potřeba bojovat! Bez soucitu!
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DARUMA: ale notak, ty ses nejakej agresivni :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MONKOK: Lháři!

Vy jste s Bendou vykradli vesmírnou drůbež a Aštara Šurana a ještě se tím budeš chlubit ty vesmírná kuno!!!

Odejdi!
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _JOAN_: ano, z te "manipulace" (neni to asi manipulace v klasickem slova smyslu ze) na me jde prave taky trochu strach, jinak diky moc za vyklad a
    YMLADRIS: diky za odkaz.
    _JOAN_: pro ciste teoretickou pripravu :))) nedoporucil bys nejaky zdroj, nejlepe cesky? (kniha, clovek, dilo, spolek... cokoli...?)

diky
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DARUMA: osobni zkusenosti bohuzel ne, nema partnerku :( ale tady kapitola 20 mluvi sama za sebe http://www.vesmirni-lide.cz/knihy/posl_usv.htm
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TADEAS: No jo, stará dobrá pránajáma. ;-)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    DARUMA: no dost pomáhá, když ona svoji energii umí kontrolovat. Zkušenější tantričky umí ovládat i energii partnera...ale z toho jde trochu strach :-)))

DARUMA: tady jen něco málo...neni to od Máni :-D
    http://www.jogin.cz/Sexualni-kontinence-otazky-a-odpovedi/
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DARUMA: Primarne jde o to tu energii uchovat a neztratit ji (ejakulace ci orgasmus v tvem pripade). Jestli je to ve stylu hetero/homo/bi/solo/celibo je uz podruzny.
    Potencial to opravdu ma velkej, z myho pohledu predevsim jako obrovsky mnozstvi energie, kterou muzes poslat do svy praxe, do vedomy promeny. Pokud se sexualitou nijak nepracujes, tj. nechavas tu energii odchazet, tak jak je to nornalni, pak se ten proces premeny taky hodne prodluzuje.
    Ucinny je cistit nerovej system pranajamou, pak sneses ty energie daleko vic a tim taky prirozene nastavis to, ze energie proudi smerem nahoru a je tak pouzita k jinymu ucelu.
    Koukni na to co posilal ymladris no :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    _JOAN_: dělám šamathu, různé buddhistické sádhány a ngondro.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Ah, danke. Mrknu na to...

_JOAN_: Mno, s podobně založenou osobou. ;-) Tohle mám pořešený.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    _JOAN_: a taky, jestli se věnuješ i jinejm technikám...laja joga s různými formami Šakti, se Šivou...sublimační techniky...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: No koukam ze Manu zna kazdej :)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    DARUMA: to dost záleží na tom, s kym jsi...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: pripada mi bez sance kdyz zacnes rovnou soulozit. Aspon kdysi pred lety teda kdyz jsme se o neco pokouseli, tak z toho byla akorat frustrace - precitlivelost - paradoxne okamzite orgasmy z nadrzenosti a tak.

seriozni system mi pripada toto:

http://www.aypsite.org/TantraDirectory.html

_JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    VEROUNKA: to je otázka na dost obsáhlou odpověď ;-) Já teda pro začátek - za tantrika se nepovažuju, ještě jsem do té fáze nedozrál, jsem dost mladej a ta cesta je v jistym smyslu hodně "náročná". A navíc teď budu mluvit jen za sebe, proč to dělam a čeho chci dosáhnout...
    V prvý řadě se snažim dosáhnout brahmačarji(otočení sexuelní energie - vědomí, to je spojený - sušumnou nádí do vyšších poloh. Aby vědomí nezůstávalo na svadhistaně, muladhaře...ale teklo vertikálně nahoru stále, což má potom určitý důsledky(neni potřeba ejakulace, orgasmus má implosivní charakter a časem by se měl projevovat na vyšších čakrách, než na svadhistáně, jak to většina lidí dělá...u žen to třeba znamená, že přestanou krvácet při menstruaci)...je to proces změny mysli...a asi první krok ke znovu integraci...k jednotě
    Dál, proč to chápu jako rychlou cestu, se mi líbí, že je člověk vystavenej sobě, protože v páru, v intimitě, se ego nikam neschová...a to je potom ta síla, Šakti, pokud se skrz ženu projevuje(a taky samozřejmně láska, ale o tý to je celou dobu, bez ní žádná tantra nikdy nebude), díky který během chvilky přijde něco silného, transformujícího...člověku se odkrývá závoj nevědomosti :-) je to imho snaha o to nejhlubší poznání druhýho, transfiguraci...dalo by se pokračovat, ale myslim, že to neni uplně na místě...

jinak v soukromí - určitě ;-) a praktikovat se dá i v jednom...tantra sice sexualitu zahrnuje, ale neni to jenom o tom...je to jeden z nástrojů...

sorry jestli to zní zmatečně, nejsem schopnej to nějak strukturovaně stručně popsat ;-))

DARUMA
    DARUMA --- ---
    ARIAEL: Tak nic. Máňa by nevadila! Ale Božka! Tak tu ne!
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    DARUMA: no me to pokazdy trosku transformuje vedomi, ale tantrou bych to nenazval :]
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: neboj radeji nic nerekneme aby jsi si nemyslel ze to rikala Bozka vod vedle :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Dotaz - má někdo nějaké relevantní zkušenosti s použitím sexuálního spojení s partnerkou/partnerem, jakožto nástroje k transformaci mysli?

a prosím vás nezkoušejte na mně nějaké zaručené tantrické tipy z tantrického kurzu paní Boženy pro rozvedené a zhrzelé padesátnice, na to jsem háklivej :-)))

mám pocit, že potenciál to má obrovskej, ale je to takový maso a sekecmazec, že udržet si při sexu 100% bdělost a "sexuální energii" nějakým způsobem vědomě transformovat nebo jí "posunout" směrem nahoru je pro normální smrtelníky takřka nemožné....;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam