VEROUNKA: pro me je kritika zcela beznou soucasti zivota a muj tata me odmalicka vedl k tomu, abych se ji naucila prijimat. je rozdil, kdyz me nekdo ponizuje tim, ze se mi vysmiva, ze delam neco spatne a tim, ze se mi snazi kritikou pomoci. popravde, bez kritiky a laskave pomoci od sve kamaradky bych byla bez kritiky uplne ztracena. jedna se o v podstate naprosto "neduchovni" zalezitost, zaciname podnikat a ona mi stoji za zady, abych nedelala nejake ptakoviny. ale ja jsem ji za to vdecna, protoze ona me tim uci.
vubec obecne to uceni je obrovsky dulezite provazat nejak s konstruktivni kritikou, aby se clovek nemusel ucit vsechno sam. jiste, metoda samouka muze byt ucelna, ale vetsina vsech veci, ktere se delaji, maji nejakou tradici a nejaky cas se tribi a zpravidla je lepsi se ucit ty odzkousene metody, nez hledat hned sve vlastni. (cimz nerikam, ze originalita je spatna, naopak).
pripada mi to, jako kdybys rikala, ze v urcitem okamziku clovek prestane delat chyby. coz je nejspis pravda, ale ani zdaleka to neni tak jednoduche, jak se to snazis prezentovat. stoji za to si polozit otazku, KDO uz chyby nedela?