VEROUNKA: muzes tenhle post prezvejkat nak srozumitelne, moc nechapu co chces rict....
hele, tenhle server a komunikace na nem je zalozena na jazyku, kterej ma urcity pravidla, je pomerne irelevantni, jestli je vymyslel buh, vykonstruovaly sme si je, nebo vznikl treba selekcnim evolucnim tlakem, proste ma jisty pravidla. Tema je treba to, ze pro reprodukci jazyka (rozumej pro prenos a uchovani) je pouzivan urcity system SYMBOLU, ktery sou samozrejme potencionalne percipovatelny kymkoliv, kterymkoliv tvorem kterej ma smysly, respektive zrak, kterym byl arbitrarne prirazen VYZNAM a tento vyznam je znam jenom tem lidem, kterym byl vysvetlen, ukazan, vstepen.
Symbol nerovna se vyznam. Nazor ktery tu prezentuju existoval davno pred dobou vedeckou, takze vedu si nech na domaci ukoly, a co se tyce existence nebo neexistence, tak pokud pominu pofiderni solipsisticky nahledy na svet a prijmu existenci objektivizovanyho socialni sveta (to ze tedka komunikujeme konfirmuje existenci komunikacniho kanalu, jazyka apod.) neni treba sem tahat reci o existenci a pravde.