• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERKorsika a Sardinie (... hory uprostřed moře ...)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, nevíte někdo, jestli je reálný na Sardinii vícedenní přechod hor? nedaří se mi nic rozumnýho vygůglit.
    FEDA23
    FEDA23 --- ---
    valle della Luna..tam se da kempovat zadarmo a je tam supeeerr
    IWF
    IWF --- ---
    Jakou máte mapu Sardinie? Doporučíte nějakou turistickou?
    Půjdu se podívat do knihkupectví, ale ráda bych nějaké tipy ;)
    EM303
    EM303 --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenosti s campingem na sardinii v červenci?
    bohužel kvuli praci nemužeme jindy...dá se to bez rezervací nebo je to totalně přelidněné?
    MOje ZK z Korsiky nebo Chorvatska jsou takové že lepší s rezervací ale i bez jsme vždy nějaký ten kemp na konci dne našli:)
    d
    SOLIFUGA
    SOLIFUGA --- ---
    Location Voiture | Location de Voiture pas cher avec eLocationdevoitures
    http://www.elocationdevoitures.fr/
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    IWF: použili jsme europcar přes carrentals, dal jsem za to cca. 300 EUR, nicméně zdaleka jsem neměl nejlevnější - nějaký Fiat 500 či takové ty malinké věci stály polovinu i míň, pokud bys chtěla šetřit. Za těch 300 EUR jsem měl Citroen C4. Tankoval jsem jednou, tuším 1,3 EUR za litr, tj. nějakých 50-60 EUR za benzín a aby na mě nekřičeli, na konci jsem to za 5 EUR nechal umýt :) A najeto asi 850 km.
    IWF
    IWF --- ---
    TRUHLIK: o tehle variante jsme taky premysleli, ale porad to vychazelo draz. Z jake pujcovny jste si pujcovali auto? Na kolik vas to vyslo i s benzinem?
    na Korsiku bych chtela taky, ale pritel tam byl loni, takze tam pojedeme az za cas. V kazdym pripade to zacneme resit driv nez 2 mesice pres odjezdem v sezone.. :)
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    IWF: Loni na Korsiku v podobné době, cena trajektu 2 lidi + auto cat. B - EUR 380, na místě totéž nebo hůř. Letos jsme si to na Sardinii dali letecky, auto půjčili na místě. Započtu-li benzín, trajekt a nějaké blbosti na cestu, letadlem to vyšlo celé levněji. Jen jsme si nemohli odvést tolik jejich dobrot zpět, protože váhový limit.
    XANAX
    XANAX --- ---
    Jenom tak pro info.na Korsiku mam booknuto: livorno-bastia a z5 v ted cervenci za 235.75 E
    Dodavka + 2osoby
    IWF
    IWF --- ---
    MAHUTA:
    NOISEGATE:

    Díky!
    omlouvám se, neupřesnila jsem, že to je cena pro 2 a auto.. ale nakonec jsme našli lístky za 400€(komplet) a posunuli návrat z pátka na čtvrtek. To už se celkem dá.
    Posunutí termínu se nám moc nechce, tak snad nás tam neušlapou davy turistů až budeme celý den hledat pitnou vodu :D

    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    IWF: Jestli si pamatuji dobře,tak jeden človíček ze Sardinie se vracel domů(na sardinii) přes korsiku a vysvětloval nam že je to takto levnější. 500€ za trajekt je fakt hodně. Ikdyž pokud je to zpáteční s dodávkou,tak je to srovnatelné s Korsikou a to za tu lepší cenu.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    IWF: pokud mate jen trochu moznost, urcite posunte.. min lidi, mensi vedro, ceny oproti srpnu vyrazne nizsi
    IWF
    IWF --- ---
    Chystáme se v srpnu na Sardinii a zrovna celkem valime oci nad cenou trajektu.. Noo dobra, neresime to uplne nejdriv a ano, ani koncici sezona tomu moc nepomuze :), ale jel jste tam nekdo taky v srpnu? Resil jste podobny datum? Jak jste to nakonec vyresili?
    Premyslim, jestli to cele posunout na zari, zkusit koupit trajekt na miste, nebo se smirit s tim, ze pod 500€ nepujdeme..
    diky moc za jakekoliv zkusenosti!
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    XANAX: Další flek-vnitrozemí v kopcích,poblíž jeskyně-někde tady jsme kempily-
    42.334373, 8.918806 je to u Calasima,da se tam chodit po horach. Je to nedaleko od toho jezera u Calacuccia.
    Dale Lake Padula u Oletta je tam jeden flek tady 42.628061, 9.326186 přesně,no ale je to max na větší dodavku,ne na track(nevim co mas za karu)
    Nadchl mně track na Lac de Nino. Je to u D84 mezi Albertacce a Evisa 42.255436, 8.940661 neni to sice kilometrově daleko ale od pulky naročný,avšak misto-jezero stoji za to,takova nahorní plošina. U te silnmice se da parkovat a asi bez problemu i zakempit. Je tam tedy nějak taková lanová atrakce poblíž,no bylo to zavříté,tak nevím jak ted.
    A ještě jedno místo,kaskády tady 42.290470, 8.878648 na hranici severu a jihu parking a jde se necelou hodinu směr severo východ po cestě -kaskady jsou tam nějak označený. V kamenech vany s ledovou vodou-no očistec-mazec.
    Z Calvi ddo hor směr Bonifato 42.440631, 8.868831 pěknej track da se tam projit na Haut-Asco a tak se dostat velmi blízko Monte Cinto
    Přeji vpohodě cestování a dej vědět jak to tam vypadá ted či později v letě. Mam však pocit že turisti budou všade a spat leckde se pak už asi nedá.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    MAHUTA:
    XANAX: tak tady ta poloha tej plaže 42.799696, 9.340886 je to na severu,na zapadnim pobřeží poblíž Olgiastro a jmenuje se to tam Nonza. Jako všade kousek nad je mala restauračka,v zimě nas tam chlapik nechal osprchovat,tak snad vpohodě i ted,ale supr flek,nikdo se tam neukázal asi týden
    XANAX
    XANAX --- ---
    MAHUTA: dix za kazdy info ;)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    FEEX: jj asi maš pravdu,kamoš-Sardiňan nam taky doporučoval , třeba příště
    FEEX
    FEEX --- ---
    me obecně přijde že na free Camp s autem je i mnoho vhodnější Sardinie. tam jsem v červnu a září našel krásných míst na plážích mraky, a lidi ok.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    MAHUTA: stejný místo jezero je u Calacuccia ale na druhé straně,ledový koupání,da se tam kempit,schovat i mezi stromy. Blíž k hrázi nas borec z domu vyrazil

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam