• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERKorsika a Sardinie (... hory uprostřed moře ...)
    BARAKUDA
    BARAKUDA --- ---
    MATTAM: mě spíš zajímá cesta na Sardinii..jestli to jezdí tak často jako z Livorna, jestli se to vůbec vyplatí nebo je lepší na ten SZ dojet z Olbie..
    MATTAM
    MATTAM --- ---
    co tě zajímá? letos jsme jeli do Bstie z Janova.
    BARAKUDA
    BARAKUDA --- ---
    A_LEX: ok..to by se taky hodilo :)
    BARAKUDA
    BARAKUDA --- ---
    A_LEX: ok..to by se taky hodilo :)
    A_LEX
    A_LEX --- ---
    BARAKUDA: to ne, ale brzy budu mít zkušenost s trajektem z Janova do Bastie, tak jestli jde o situaci v Janově, můžu pak dát vědět..
    BARAKUDA
    BARAKUDA --- ---
    ahoj..máte někdo zkušenost s trajektem na Sardinii z Janova do Porto Torres?
    AZIM
    AZIM --- ---
    Ahoj, na Korsice jsem nikdy nebyl a tak si rikam ze se mrknu jestli tu najdu nejaky info jak se ptal pred sesti lety MATTAM a neuspesne, par let uplynulo, najde se nekdo kdo poradi ktera oblast pripadne konkretni misto na nejaky ten kaňoning stoji za to ? planujem tam jet v cervenci na 14 dni tri pary autama a zazniva prani si to tam zkusit, chlapsky osazenstvo je lezecky schopny zensky spis ne a tak by jsme si to radi vsichni uzili, nejaky tipy ?
    2MEK
    2MEK --- ---
    Taky bych tam bejt bez auta nechtel :)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    ARZA: dekuju za info, nicmene uz jsme pul roky zpatky, auto jsme meli ;)
    ARZA
    ARZA --- ---
    RESTINPEACE: prijde mi, ze Sardinie bez nejakyho dopravniho prostredku moc nema smysl. My jsme si pujcili auto hned na letisti (predem jsem ho bookla) a byli jsme stastny, ze ho mame, pac bychom se tam tech 9 dni na jednom miste asi zblaznili. (severozapad, Isola Rossa)
    Pomerne velkej obchod v dochozi vzdalenosti, ale jen tam na tom jednom miste bych bejt urcite nechtela a pesima vyletama si v tyhle destinaci nejsem vubec jista.
    Bavilo me, ze muzem odjizdet uplne jinam, protoze je fakt skoda si neprohlidnout i jiny mista. Rasonaplavy po desti nebo vetru jsme v meli nektery dny meli taky.
    Vsichni me zrazovali, ze v cervnu (druha polovina) jeste hrozi ledovy more, ale bylo teply jak kafe a vedro k zblazneni, takze vitr byl nakonec vitana zalezitost. Taky jsme byli akcni nakonec spis dopoledne a pak odpo.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RESTINPEACE: sever, jih, vychod, zapad jsou na sardinii hodne odlisny - zalezi, co presne chcete

    my byli s miminem tento rok v cervnu na jihu (jizne od Puly), kde krome plazi nic moc neni ...hory, lesy, turisticky zajimavosti v minimalni mire, obchudek blizko, ale vzdycky se teda muselo jet autem

    na nasi plazi bylo diky nepriznivym proudum spoustu naplavenejch ras, tak jsme museli jezdit na ostatni plaze (doporucuju zjistit si aktualni situaci)
    kdy tam jedete? v pulce cervna mi prislo na jihu fakt horko - s miminem jsme byli venku max do 10/11, a pak az od 16/17
    bylo nam receno, ze na sardinii maj prazdniny od pulky cervna do pulky zari, takze i plaze jsou pak vic narvany
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Zdravim, poradite prosim nekdo jaky misto si vybrat na Sardinii k ubytovani? Jedeme s miminem, takze to chcem mit v dochazkove vzdalenosti od plaze a nekde na vesnici, kde si clovek muze normalne nakoupit bez auta. Krome toho bychom ale radi delali vylety po okoli, takze hory/lesy/turisticky zajimavosti pobliz jsou vyhoda.
    Jo a taky jsem slysel ze Sardinie je proklate vetrna, takze pridam k pozadavkum misto, kde tolik nefouka :) Diky!
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    MAHUTA: Kdyz jsme tam byli, platilo pro nas:
    - Korsika: naucil jsem se 5 vet francouzsky... vzdycky jednu zvolil a tou zacal.. a pak jsem se omluvil a presel do anglictiny. Az na vyjimky, a tech bylo malo, jsem se domluvil a s usmevem. Jen jsem mel opravdu hodne baget, coz se dalo zvladnout a pouzili jsme je pri potapeni jako lakadlo na ryby :D
    - Sardinie: Nic jsem se neucil, kde nesla anglictina, sli ruce a nohy. Nicmene zadna traga to nebyla, krom toho Italstina neni nijak tezka, takze neco jsme dali tak. Neni to Finsko ci Norsko, to fakt ne, pomohlo proste se snazit a neresit, ze to nejde, i napul italsky, byli hrozne ukecani, kdyz jsem se trochu snazili.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    ADRIENE: Tak to je podobný jak Korsika akorat tam Francousky a Corso. My do restaurací a lekaren nechodily,tak jsme si moc nepokecali
    ADRIENE
    ADRIENE --- ---
    MAHUTA: Byli jsme tam před týdnem a něco a žádná sláva. V lékárně třeba uměli, ale jen někteří. "Na ulici" už je to horší. V restauraci v klidu, místní obchody spíš ne...
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Jak moc se da na Sardinii domluvit Anglicky? Na Korsice to bylo zoufalý. zvlašt v zimě kdy turistu a cestovatelu je málo.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GRED: na letisti cagliari je autopujcovna firefly. Protote sidli mimo letiste jsou o polovinu levnejsi nez vsichni ostatni.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    CERVAJZ: Už sem tu dříve nějaké pláže apd zminoval- vyhledej si to v teto rubrice to pod mym ID. Musim ale upozornit že v sezoně(což v září ještě je) si jen tak lehce mimo kemp nezakempíte. My byly s dodavkou na korsice listopad-duben kdy jsou kempy zavřený a i tak jsme byly vyhazovani mistnimi a někdy dost tvrde,jednou i s brokovnicí v ruce( ne namířenou-spíš jen jako argument) , 2x přijela i policie, vetšinou nebylo dobrý někde kempit dyl jak 2 noci. Ale nasli jsme i super místa kde jsme byly i tyden. Projeli jsme postupně kolem pobřeží celý ostrov. Daj se najít super místa. A jeste rada- je dobre mít navigaci, podle ni jsme si i typovali zapadlý pláže. A vzhledem k členitosti cest to byl nenahraditalný pomocník--mapa neobsahovala dostatek informací, značení ne vždy spolehlivý a místnich se tezko doptat-vetsinou neumí moc AJ-jen FR a Corso.
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    TRUHLIK: nelezu, ale lidi, co jsme potkali, tak chvalili...
    LUMAX
    LUMAX --- ---
    GRED: freefleking v létě asi nic moc, ale spis všude plno lidi...nemuzu soudit...jezdíme mimo sezonu. Vnitrozemí super- jinej svět, krásný lesy, hory, lidi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam