SHEALA: snad mi tady nechces rikat, ze budes citovat casopisy jako respekt?
tema euthanasie je tak casto prekrucovano v prospech pistatele, ktery timto vyjadruje svuj nazor na vec, ze obycejny ctenar se o tom v podstate nedozvi nic.
Muzes mi rict, KDO psal v Respektu, ze lide, co nejsou osameli a nic je neboli NEZADAJI nikdy o eutanazii? Co to je proboha za blabol?
Odborne clanky nic neredi. Knihy take nic neredi. Pouze podavaji podlozene nazory vedcu pracujici v oboru. To, ze s nimi jiny vedec nesouhlasi je normalni.
Promin, neber to jako utok, ale s cistym svedomim odcitovat takovy blabol a jeste si za nim stat ze se to psalo v Respektu, urcite neni hodno takove vzdelane budouci psycholozce jako jsi ty.
Je smutne, ze tema euthanasie je populistickym krokem, ktery ac teda musim priznat je na jednu stranu dobry (ze se o tom mluvi) na druhou starnu tak zevseobecnujici a tendencni az se mi nekdy jezi chlupy co slysim za paskvilni vyroky.
Tema euthanasie lidi rozdeluje - vsak mluvime o smrti a to vzdy bude tema obestreno mnohymi debatami, souhlasy i nesouhlasy. Ale prachsproste vykriky typu "Zadaji o to jen lide co je nic neboli" upozornuje na to, ze mnoho lidi prijme nazory jinych a dale se touto problematikou nezabyvaji.
Ja jenom ze tema euthanasie je pro me hodne hluboce probadana oblast, psala jsem i ni diplomovou praci a celkove me prace s umirajicimi zajima a velmi bavi.