• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Bechtěrev, revmatoidni a juvenilní artritida a vůbec
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: jsem, hele ja prave nejsem moc zacatecnik, teda pokud 70 km na vyjezd se pocita, jen to dam tak 2 mesice v kuse a pak musim zase menit aktivitu .)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: jaké PR články? už jen z logiky podstaty nemoci (čertovi rohy) nejsou otřesy zrovna vítány... nebo se pletu? co se týče zmetka Bechtěreva, pletu se strašně rád, když jde o zlepšení :D
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: jo, kolo na začátku bolí. jestli chceš a jsi pražský, tak můžeme spolu někdy na pohodu, pokec a limo ať nejsi sám :)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    ZIVA: takze jen PR masirka s temi clanky?
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: .D mno, ja to tajim, jen rikam, ze poctive cvicim a delam ty protahovaci cviky .)) btw me z kola chytaj po cca 35 km bedra a mam desnou hruzu, ze zustanu nekde zaseklej, tak uz jsem rok jezdil .)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: Běhal jsem, pochlubil se své lékařce v revmaťáku a od té doby vedle plavání jezdím na kole :))
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    HOEZO: ani nahodou nebeham (pac to se neda, pri ani po)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    Bechterevici, je tu někdo, kdo běhá? Všude čtu příběhy jak je běh nej, a i kdyz dávám skoro všechno, tak bolest kyčlí, je už na hraně. Prebehavate to nebo si dáváte pauzu a jinou aktivitu?
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: jo bolest neni vsechno, teda co jsem ted pochopil, kdyz to neboli tak uz je pozde, takze dokud to boli, pekne to roste a pohodička .) moje revmatolozka mi to pokazdy jen odkyve a rekne cajk, protoze bylo zrovna obdobi such/mokra/snehu/erupci na slunci a vsichni to tak maji .)))

    prijde mi ze si tim vubec neprosel, prece neni nic hezciho nez tu bolest prekonavat a v duchu si rikat jak jsem lepsi nez ty jiny (zdravý chcípaci, jak jim rikam, kdyz me predjizdi, predplavavaj, predbihat, pred...)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: jojo, to máš pravdu. ale o tom se nikde nemluví. mně řekli osobně, že na bechtěreva nevypadám ani. non-stop bolest je dle nich jen subjektivní měřítko, kterému nelze dávat v klinických testech váhu :)))

    z toho jak mluví a píše mi přijde, že o své vlastní nemoci neví skoro nic. ale taky co by věděl. nám se to radí. s moribundem Bechťou si tykám v těchto dnech jubilejních 22 let :D
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: MONOTYPEK: ja to ted konecne zkoumal, ona je jedna vec protilatky a druha jak moc to uz mas zvapenately, btw nevim jestli to bylo tu nebo jinde, ale dobry je byt pred temi krevnimi testy na protilatky nachcipany... můzes mit uz pater a hrudnik jak balvan, ale bez protilatek mas proste smulu a nedaj ti biologickou....

    tak zase neni bezny, aby ti delali testy na antigen, ze jo. nicmene souhlas. citim v tom patetickou sebelitost, kterou ja sam utapim v chlastu, ale ze bych jeste o tom psal do novin a sel do TV?! mozna az nebudu mit obe nohy...
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: jojo. taky jsem to hned nepoznal... nenapadlo mě, že je to stejný týpek. ten musí být hodně posedlý... fakt by mě zajímala jeho diagnoza, že dostal hned bio. mě odmítli se 4kou. nebyl by na mě znatelný progres... což si myslím, že na něm taky nebude, ale bude v 1ce max se blížit 2ce. inu...

    jinak ať pomáhá, ale ať se neschovává za nemoc, se kterou lidi fungují celý život a nejsou tak dementní (nelžou), že si nechali udělat krevní testy až po 3 letech. těžko byl v nějakém atletickém oddílu. tam by ho sporťák poslal na krev jako první věc.
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: AHA(!) to ani nevím, že byl uz v TV. To si jako postavil karieru na svým bebíčku?
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    HOEZO: To je ten samy, co byl v DVTV. Takze prd nahodny ctenar...
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: ho nech, at si uzije chvilku slávy a vseobecnýho litování a placání po rameni, jakej je chlapík.
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    Tyhle pr slataniny me vzdy rozcili. Asi tomu Milanovi napisi do toho jeho spolku...

    Atletika pro mě byla vším, kvůli Bechtěrevově nemoci jsem musel skončit - iDNES.cz
    https://ona.idnes.cz/...j-s-nemoci-bechterevova-choroba-dwi-/zdravi.aspx?c=A180521_121758_zdravi_pet
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    DA_ANDRACKA: pit sem to nepila
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    ZIVA: jsem v sirnych prirodnich koupelich teplych, me to bolest rozburuje...prejedu do chladnejsich sirnych...ta voda sirna se fakt ma i pit?
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MONOTYPEK: to je super(!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam