• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MIDORI:
    MIDORI: diky, dobra vilo, zkusim ji zavolat :-)
    no moje zkusenosti s odtranenim tech neradu byla takova, ze poprve se to zahojilo rychle...ale do par mesicu jsem je mela zpatky na tech samych mistech. Po druhym zakroku uz to bylo horsi, stroupky a tak...
    na netu jsem si taky nasla, ze jako prevence pusobi hliva ustricna, tak jsem ji zacala vicemene pravidelne brat. Sice mi na to gyn. rekl, ze je to k nicemu a dost ho to pobavilo, ze jako je to pro nej novinka...ale fakt je ten, ze uz mam rok pokoj.
    Mozna to ale taky bude tim, ze jsem vysadila veskery leky, ktery mi oslabovaly imunitu..

MONICARDIO: no kdyz se o tech "darech" bavim s kteroukoli znamou, tak jen vali oci. Jen jedna kolegyne zaplatila litr pri registraci...coz mi prijde fer...ale ctyrka za rok nebo petibaba za kazdou navstevu...to uz mi prijde hooodne
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    taky jsem se bohuzel setkala s condylomaty, byla jsem dvakrat na chirurgickym odstraneni. Doufam, ze uz to bude dobry. Nejsem ale spokojena s pristupem svyho gynekologa...presne jak haribokachna jsem si musela vsechno najit na netu a pak jsem kvuli tomu nemohla spat, hlavu jako patraci balon, prislo mi, ze mam tu nejprisernejsi nemoc na svete a rekla jsem si, ze uz nikdy s nikym radsi nebudu spat. Doktor mi jen rekl, ze to mam z castych mykoz, ktery mam kvuli lekum na artididu - cytostatika a prednison. No nevim...
    Vubec ten jeho pristup se mi nezamlouva, pri kazdy navsteve si pripadam, jako bych byla obtiznej hmyz. Joo, kdybych vysolila rocne 4000 jako DOBROVOLNY prispevek na ordinaci (nebo 500 pri kazdy navsteve), asi by se na me i usmival, ale to je jaksi nad moje moznosti.... To ho ale moc nezajima a ohani se tim, ze ostatni klientky to akceptuji, tak by bylo fer, kdybych prispivala taky.
    nemely (nebo nemeli - pokud tuto mistnost navstevujou i panove) byste prosim tip na nejakyho dobryho gynekologa nebo gynekolozku v Praze, ktera prijima pacientky a nebudu tam muset davat takovy prachy? Nebo se tolik plati vsude??
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    MONICARDIO: takze kdyz mi doktor rekl ze nejaky viry zjistily (nevi teda jaky) a ze budu pro jistotu chodit na kontrolu jednou za pul roku,ale nemam si z toho vubec nic delat.a velmi me doporucuje ockovani.ikdyz je mi uz 26, tak co si o tom mam myslet? to uz to ockovani je mozna zbytecny ne?
    _B2SPIRIT_
    _B2SPIRIT_ --- ---
    MONICARDIO: HPV mas asi 100 typu, onkogenni typy nezpusobuji jen rakovinu delozniho cypku ale take rakovinu ritniho otvoru, penisu a treba i hrdla u nekuraku - delaji to ty same typy viru (4-6 nebo kolik jich je, a ve vakcine na delozni cipek jsou 4 ?) jako hpv typy co zpusobuji rakovinu cipku, cilize na ne plati ta sama vakcinace, na tyto onkogeny ?
    _B2SPIRIT_
    _B2SPIRIT_ --- ---
    MONICARDIO: vakcína, to je vakcína pro muže, očkování? na tuto se doplácí 10 000 a na gynekologické vakcíny od GSK a Mercku - Cervarix a Silgard 3500 ?

Pro muze je to nejaky jiny typ vakciny, jaky preparat se dava muzum jako vakcina ?
    _B2SPIRIT_
    _B2SPIRIT_ --- ---
    WERUMI: 10 tisic ?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    tak to bylo takové pěkné shrnutí celé debaty :)))
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    Virus HPV přenášejí kluci - jj, kluci jsou přenašeči, a je to dost logický. Ale naštěstí i na tento virus již existuje očkování, ovšem nejlepší, resp. nejúčinnější je naočkovat kluky a samo taky holky ještě před prvním pohlavním stykem, což znamená asi tak mezi 13. až 18. rokem života... Očkování stojí kolem 10ti tisíc. Lze získat i příspěvek od pojištovny, ne moc závratný, ale aspon něco.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HARIBOKACHNA: tenhle hnusnej přístup doktora k pacientce taky znám z osobní zkušenosti :-/, taktéž doporučuju změnu doktora
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    HARIBOKACHNA: doporučuju změnit doktora...
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    navic jsem znepokojena, ze mi k ty nemoci celkove doktor nic nerekl a mluvim se mnou celkem nepekne ( jakobych byla mlada behna)
    to je ono: http://www.zenskezanety.cz/?/ficky_condylomata_accuminata
    fakt jsem si musela vse dohledat na netu:( a pripadala jsem si jako nejaka smucka ...
    ted tu vlastne ctu, ze ta nemoc je zpusobena tim hpv:(
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    mne muj doktor sleduje, protoze jsem mela nejake virove zmeny, . navic mam rakoviny v rodine a prodelala jsem nemoc tzv. ficky - pritom jsem s nikym bez ochrany nespala, jen se svym stalym parterem, ktery nebyl nosicem??? a doktor mi k tomu teda nic nerekl, musela jsem si najit nanetu, ze se to da chytit, treba v saune, v bazenu atd... a nastesti to bylo jeprotoze treba ma vedlejsi ucinky atd... doktor a sestricka mne do toho porad jakoby nutej... n malinky a zmizelo po potreni nejakou agresivni vodickou ( myslim takovou jak davaj na noramlni bradavice;)) a bylo to ok... ale stejne porad premyslim, jestli na to ockovani jit...je mi 20 let
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    mě ještě ke všemu 26 už bylo... tak mi to asi doporučoval kvůli tomu,. aby dostal nějakou provizi, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MONICARDIO: a ten vek do 26 let je danej kvuli biologickymu stari organismu a nebo kvuli predpokladu, ze zena ve 26 letech uz ma za sebou nekolik ruznych partneru, atp. ?

Za pul roku mi bude 26 a zvazuju ockovani, tak jestli to ma smysl nebo ne...?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MONICARDIO: mě ho doktor doporučil v každým případě, i když sem nakažená... podle toho, co tady píšete, to teda nemá moc smysl... ?
    SHERA
    SHERA --- ---
    JAJINEK: asi na to každý tělo reaguje jinak... ale absolvovala jsem v poseldních letech několik očkování do ruky a tohle byol největší mazec :(
    JAJINEK
    JAJINEK --- ---
    no...se mnou silgard nic nedělal...jako jo, trochu to bolelo při tom, jak to píchala, ale nějaké účinky potom...dokonce sem šla pěšky dom z vedlejší dědiny, asi tři km, protože mi ujel autobus :)
    SHERA
    SHERA --- ---
    ahoj ahoj :))
    já mám za sebou druhou dávku Silgardu... jen z preventivních důvodů, moje máma je sestřička na gyndě celý život takže mi to píchá doma a ještě mám přijemnou slevu :)) ... první dávka byla horor!!! bolest šílená, málem jsem pak omdlela, musela jsem sedět tak 15 minut a rozdejchávat to... druhá dávka byla o 70% méně bolestivá a hned po aplikaci jsem se cítila v pohodě...
    sama bych si to asi nezaplatila, jeslikož jsem gynekologicky v pořádku a je to pro mě dost drahý... ale ted jsem ráda, že mě do toho máma uvrtala... už jen pro ten pocit... i když vim, že mám ten typ vakcíny, co pro mě neni uplně vhodnej...
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    PAPAYA: ok díky ;)
    PAPAYA
    PAPAYA --- ---
    mně k tomu doktorka řekla, že Silgard je hlavně pro mladý slečny, který ještě neměly styk.. Myslim, že pro tebe by byl vhodnější Cervarix...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam