• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    ZMYZULKA
    ZMYZULKA --- ---
    SHMAIDA: a co se přihodilo? musí to být děs, když se na to člověk duševně připraví a pak zas čekat... taky držím pěsti ať už to máš rychle za sebou a vše je ok
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    to by se z toho jeden posral...
    neska sem měla bejt už pod nožem... ale operace je odložená :(((
    to se z toho fakt asi zblázním....
    CYRILA
    CYRILA --- ---
    SHMAIDA: ty jo....tak to já taky držím všechny čtyři,ať to dobře dopadne!
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MONICARDIO: dík, určo dám! :)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    nejnovější zprávy z trati... 6. 11. jdu na operaci :o) cytologie vyšla podruhé negativní, ale doktor řikal, že se mu to nezdá a že s tou laboratoří v minulosti už měl nějaký problémy, takže zákrok určitě provede... mno, čeká mě odstranění části čípku + mi vezmou kousek ze všech čtyř kvadrantů čípku... a pak ještě mi udělaj hysteroskopii... :o) 2. - 3 dny v nemocnici, pak tři neděle doma a 8 tejdnů rekonvalescence... Ufff... no, co vám budu povídat, mám opravdu velkou radost :o)))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MONICARDIO: zánět už mám vyléčenej ...
    on mě léčí od srpna... naposledy sem byla u jedný šílený gynekoložky a ta mi dělala vyšetření čípku a bylo to v pohodě... no, ale to už sou třeba dva roky... pak sem to zanedbala já :( předtím sem chodila k výbornýmu doktorovi a ten si taky ničeho nevšim... ale zase je pravda, že si nepamatuju, že by mi vyšetřoval čípek :((( no prostě radost... :-/ ... každopádně mateřství rozhodně nepřipadá v úvahu minimálně ještě dalších 5 let :o) on nakonec vymyslel nějakej zákrok, kdy vezme tu nejpostiženější tkáň tu veme a kolem toho vezme ještě další 4 kousky tkáně... vim já? já tomu nerozumím, jenom tiše poslouchám a nechám se vést :(
    ciwe, ty mě dobře děsíš... doufám, že to ještě půjde nějak vyřešit jinak než takovým zásahem... no, prostě v pátek se dozvím víc .... no :(
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MONICARDIO: mám postiženej celej povrch toho čípku až k zadní brance nebo co, prostě totálně a celej a mám ho nějakej velkej bo co... cytologie sice vyšla negativní, ale on sám řikal, že to mohlo bejt tím zánětem nebo špatným stěrem... takže to tam poslal znovu a v pátek mi řekne víc, ale prostě podle něj to vypadá nějak divoce... no a mám tu nejrizikovější skupinu virů atd... přiznám se, že pak sem ho trochu přestala vnímat :o)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    takže mě čeká zákrok, teď ještě se musí vyřešit jestli velkej nebo malej :( nejlepší by prej bylo vzít mi celej čípek :o( ale vzhledem k mýmu věku a tomu, že nemám děti, to není úplně rozumný řešení...
    výslednej ortel se dozvím v pátek až příjde druhá cytologie... tak mi držte palce :(
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    BAALBERITH: zkus to radeji v [ Vagina - klub pro majitelky ] jestli nemas pristup napis si o nej id RETESKA
    BAALBERITH
    BAALBERITH --- ---
    ahojky, nevite o nejaky dobry gynekologii, kde berou novy pacienty ?
    jsem z Pardubic a od novyho skolniho roku studuju v Praze na jazykovce pomaturitni aj.. byla sem se poptat ve spaleny ulici, kde je gynda pro studenty vysek, ale tam me nevezmou..
    dik za odpovedi
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    Ahooooooooooj kočky, tak už to mám za sebou - zákrůček na půl hoďky, strachu ranec pro nic, kdybyste některá chtěla psychicky podpořit, napište, postraším vás :D
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MONICARDIO: kožní lékařka neléčí nikdy příčinu, ale pouze důsledek...
    spíš jsem měla na mysli ne přímé působení HPV, ale právě nějakej hormonální stav, kterej je tou infekcí způsobenej, mi neřikej, že ten zánět nechává všechno ostatní v klidu, nějaká hormonální nerovnováha tam přece musí bejt... kamarádce takhle na to v zásadě přišli... ve 28 letech se osypala jako puberťačka... tak proto se ptám....

ZMYZULKA: jinak teda gratuluju!! :)
    ZMYZULKA
    ZMYZULKA --- ---
    tak jsem právě odbržela výbornou zprávu, výsledky mám negativní, takže ty předchozí byly ovlivněny pravděpodobně tím zánětem. jupí :)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MONI, může se onemocnění projevit i zvýšeným výskytem akné na obličeji, i třeba v dekoltu nebo na zádech?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MONICARDIO: díky moc za odpovědi....o))))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MONICARDIO: imunitu podporuji pravidelnou návštěvou sauny .o))) Že by se to projevilo na mandlích tak to ne... - jedině, kde se to projevilo, jsou právě hlasivky. Displazii na děložním čípku gynekolog sleduje a zatím je to OK.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MONICARDIO: jojo jsem nekuřák, ovšem, taky je pravda, že se nevyhýbám kuřáckému prostředí...
    Jako s tím odstraněním vím, jsem na to zvyklá, a to, že se to objevilo až po 2,5 letech je dobrý výsledek. Do 18 let, kdy jsem prošla léčbu interferonem alfa, tak jsem to měla 2x do roka...
    Co by mě ještě zajímalo, zda to můžou zdědit případně i mé děti? Můžu já to na někoho přenést při pohlavním styku, při orálu nebo při polibku?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    tohle je zajímavý článek: http://zdravi.centrum.cz/zivotni-styl/2007/6/1/clanky/pohlavni-choroby-iv-jak-zit-bez-sexu/

A pak jsem narazila ještě na to, že by mohl být prospěšný Wobenzym - http://www.wobenzym.cz/cdweb/orl-oper.htm

A já přemýšlím, zda se u mě vyplatí očkování proti HPV nebo ne... sexuálním životem už žiju a v březnu mi bude 28...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Tak jsem bez recidivy vydržela 2,5 roku... 1. 10. jdu zase do špitálu na odstranění nálezu na hlasivkách...
    XEDGEX
    XEDGEX --- ---
    tak jsem zmenila doktorku, ta mi delala znovu testy a vsechno vyslo negativni...jako v predchozich dvou
    takze jestli nejaka uzivatelka nyxu hodla jit k dr krhounkove v moste vyhnete se ji obloukem!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam