• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    SINEAD: 3 tejdny. Mám neschopenku do 18týho a v ten den mi předaj tu zprávu :)
    jinak děkujeme za přivítání...

mám možná takovej moc intimní dotaz, ale jak dlouho po zákroku jste špinily?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Zensky, tak schvalne napiste co budete mit v te zprave...to Vam daji nejak asi 6 tydnu po zakroku....jinak teda vitejte v klubu seriznutych deloznich cipku :-))
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    SHMAIDA: to nevim, to mi nikdo nerekl, ja jsem totiz nepotrebovala neschopenku - jsem studentka a mam zkouskove....ale tak nejak budu ted doma pro jistotu, v sobotu se chystam do Narodni Galerie, v patek na navstevu k sestre....no ale budu se snazit spis posedavat samozrejme, i kdyz v ty Galerii to asi uplne nepujde ,)

jo a jak se tady mluvilo o te tamponade, tak to taky neni pravidlem asi - ja jsem ji nemela, mela jsem jen takovou malou houbicku tak 2x2cm, ktery byla napustena cimsi proti krvaceni....a ta vypadla hned par hodin po operaci
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PSYCHEE: a jak dlouho máš bejt doma?
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    SHMAIDA: diky, tobe samozrejme tez, ale s temi gratulacemi bych pockala az po tech vysledcich ,)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PSYCHEE: takže gratulace :)))
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    me operovali vcera, uz jsem doma a docela v soku z toho, tak to vlastne vubec nic nebylo ,o)
    byla jsem ve vojensky ve Stresovicich, doktori i sestricky byli bajecni (hlavne ty sestricky teda - to bylo hodne prijemne prekvapeni...vylozene prijemna atmosfera tam byla)
    operovali me vcera asi v 1 odpoledne, narkoza byla fakt super ,o), operace trva asi 10 minut, pak me hned probudili a mne bylo uplne skvele, ani hlava se nemotala, hned jsem mela hlad, zizen, proste citila jsem se jako normalne a bolest nebvyla vubec zadna, ani sebemensi! tak to me dostalo uplne nejvic ,) jinak jen uplne slabounke spineni.
    takze jsem tam jen zustala pres noc pro jistotu a dneska uz jsem doma, byla jsem na prochazce, upekla bananovou buchtu a pohoda .)
    i kdyz vim, ze musim na sebe par tydnu davat pozor, aby se ten strup neodloucil driv nez se to zahoji, pac to by pry bylo krve jako z vola.
    takze holky, zadne strachy ze samotneho vykonu ,)
    no, a taky uz jen cekam na ty vysledky z histologie, snad to bude vpoho
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    tak je to skoro týden po operaci a všechno v cajku
    sem trochu zesláblá, myslím, že kdybych měla chodit do práce, tak to neustojím. Neschopenku mám až do 18. 2., tak ještě uvidím, jak mi bude...
    ale obecně skoro bez bolestí a ostatních obtíží, trochu mi to zkomplikovala viróza, ale to sem taky ustála :)))

toho 18týho se dozvím i výsledky, tak budem vidět :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SHMAIDA: Koukam ze povolujou, ja puncochy celou pulku druhyho dne a andela:-D
    A na operacni si taky pamatuju, ze tam byli desne mili...i kdyz uz sem byla zfetla...
    Tak at je vse oka...ja rok po operaci a vsechno v normalu (kontrola pred 14ti dny).
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    VERRINKA: hm, no takto gratuluju k dobre volbe nemocnice,)

SHMAIDA: tak super, at te tedy co nejdriv pusti domu!
    ale pripomnelas mi, ze si musim nekde sehnat zupan ,)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    PSYCHEE: tak ono urologie na vinohradech je asi o něco dost větší než konzervativní oddělení na gynekologii v motole... je tady cca 6 pokojů po třech a dělaj sbírky, aby je mohli vybavit televizi. Jinan bez notesu by mi tady hráblo...

čerstvé zážitky z dnešní operace...
    miluju narkózu :)
    vyfasovala sem motolskou košilku (naštěstí ne andělíček) a punčochy, ale ty sme musely mít jen v průběhu operace a pak dvě hodiny po, kvůli kompresi, nepadaly mi, ale taky nejsem žádnej drobeček :))) a neměly prsty, což byla opravdu legranda...
    na sále mi anestezioložka pochválila vlasy... tak mě tam pak zkoumali i ostatní sestřičky, tak sem jim před upadnutím do narkózy stačila ještě popsat, kde "sídlí" moje kadeřnice...
    pak sem se probrala, když mě vezli na pokoj, byla sem vysmátá jako lečo a čilá jako rybička... bolesti jako mesntruační, žádná hrůza... o tamponádě sem skoro nevěděla, ale srala mě hrozně ta kanyla... ale obojího mě zbavili před hodinkou a půl. Je fakt že zbavování tamponády je nepříjemný, ale ve finále úleva...
    zůstávám tady přes noc, kdyby náhodou... jistota je jistota

pravda, propadla sem panice, že mi ukradli župan, celej den nebyl k nalezení, tak sem proklínala Motol, jak sem mohla, až sme pak zjistili, že mi ho hodný pan sanitář pověsil na věšák u dveří, aby mi nespadl...

stav teď: 7 hodin po operaci... nic mě nebolí, chodim normálně a nekrvácím :) takže pohoda
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No nevim, me nepadaly, ale je to heges pac sou desne jety a koukaj ti z nich prsty u nohou takze vypadas jak bezdomovec z narodky s gangrenou:)
    Ja si z toho myho delala prdel, ze to mam alespon jakoze ty podvazky co si na me furt tak preje mit:-D
    PSYCHEE: Na bolesti si nepamatuju, myslim ze je to jakoby jsi mela menstruaci...jen ta tamponada je neprijemna...
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    To jsou stejně rozdíly... já jsem v Gyncentru šla na operaci ve svojí noční košilce a bačkorách, akorát jsem si pak košilku vyhrnula, punčochy žádný nedávali, jídlo bylo vynikající - to všechno na pojišťovnu... tak jsem ráda, že jsem byla tam :)
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    MOIRAIN: komprese me napadla taky, ale kdyz padaj, tak pak asi jako komprese nefungujou....no jsem zvedava na svoje zazitky, nastupuju v pondeli ,o)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    PSYCHEE: Aby tě mohli buzerovat? Oficiálně snad kvůli kompresi, aby se netvořily tromby...ale taky mi to moc jasný není.
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    MOIRAIN: a k cemu vlastne jsou, kdyz padaj? ,)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    PSYCHEE: ty punčochy jsou celkem vytananý a strašně rády padaj
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    SHMAIDA: hele tak to docela koukam.....naposled jsem lezela tyden na urologii ve vinohradsky a tam nas bylo na pokoji tak 6 a nebyla tam ani televize, natoz, ze by mel nekdo notebook, ale docela jsi me tim nakopla a asi ho sbalim taky, snad se tam na me nebudou divat jako na blazna ,)
    a nejaky bolesti po operaci jsou? ale na narkozu se celkem tesim ,)

SINEAD: to je tak blbyho na nejakejch puncochach? kdyz je clovek v nemocnici, tak se snad nepredpoklada, ze bude oblecen podle posledni mody ne? ,o)))
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    MOIRAIN: Jo v nemocnicich dovedli UHO k dokonalosti, ma ruzne barvy(ne jen hneda):-)
    Nejstrasnejsi bylo, ze nas soupli na oddeleni rizikovych tehotenstvi(nebylo jinde misto), ty zensky nebohy tam travily treba 3 mesice na tyhle sileny strave...
    Nastesti v Motole jsou dole male potraviny, da se tam dojit v backorach, takze clovek neumira.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SINEAD: já byla na laserovaporizaci a večer po operaci jsem zoufale volala domů, ať mi přivezou něco k jídlu, neb večeře nebyla poživatelná :))) rozvařené tortelini s bílou omáčkou, z patnácti ženských to snědly snad dvě, naštěstí naši bydlí 7 minut busem od nemocnice (a byla jsem tam od čtvrtka dopoledne do soboty ráno)
    a ty punčochy jsou fakt šílený
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam