• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem

Rakovina děložního čípku je druhou nejrozšířenější nemocí u žen hned po rakovině prsu.
    Virus, který se za onemocněním téměř ve 100 procentech skrývá, se nazývá Human papillomavirus (HPV). Jedná se o velice běžný virus. Existuje více než 100 typů HPV a většina z nich je neškodná. Pohlavním stykem se šíří okolo 40 typů. Můžeme je rozdělit na dvě skupiny podle rizikovosti: na nízce rizikové a vysoce rizikové. Méně rizikové typy vyvolávají např. genitální bradavice, ty rizikové však způsobují změny buněk na povrchu děložního čípku, z nichž se může vyvinout rakovina. Mezi vysoce rizikové typy patří zejména HPV 16 a 18, které jsou zodpovědné za více než 70 % případů rakoviny děložního čípku na celém světě, a dále typy 31, 45, 35, 51 a 52. HPV infekce probíhá bez příznaků a změny na děložním čípku způsobené HPV virem odhalí až gynekologické vyšetření.

MONICARDIO --- --- 15:27:45 4.8.2008
    Ještě k tomu záhlaví, sice jsou maligní a premaligní změny čípku velmi rozšířené mezi ženami, ale narozdíl od rakoviny prsu, zas tak často se na něj neumírá, neb naštěstí máme prevenci v podobě gynekologických prohlídek a cytologií, na prs se bohužel umírá stále dost často.. na ten mamograf či sono prsů jen tak všechny nad 45 let nechodí, jak by mohly.

Něco jako pravidla... :)

Než položíte dotaz, použijte tlačítko HLEDEJ je to docela zázračná věcička... :) Další způsob je projít celou diskusi a najít si tam to "svoje" :o)

Jakékoliv VĚCNÉ připomínky prosím do pošty. Budu se snažit vyhovět, pokud to půjde :o)
    Tak díky všem, snad nám ta diskuse k něčemu bude.

A jinak ještě uděluji řád děložního čípku MONICARDIO, bez níž bychom to tu rovnou mohli zabalit :))) Takže velký DÍK!

PREVENCE

rozbalit záhlaví
    LOULA
    LOULA --- ---
    CMLKA: mmmm...tady ty články mě dostávaj..:o(((než se u nás začlo stímhle něco dít, tak mě to vše minulo a prásk...je pozdě na nějaké očkování..co už,jedeme dál
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Proti rakovině děložního čípku se mohou nechat očkovat ženy až do 45 let – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/184111-proti-rakovine-delozniho-cipku-se-mohou-nechat-ockovat-zeny-az-do-45-let.html
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    MIDORI: slysela jsem, ze tam riziko je.. ale nevim, jak velke..
    OVERSEER
    OVERSEER --- ---
    Cervarix and Gardasil: Schoolgirl dies after cervical cancer vaccination
    http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=15458
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SHMAIDA: jako, ze jsi to uz prosvihla?! :I Hele, treba to co rikam je blud a doktorka ti jen mavne rukou a naockuje te :)
    Normalne mas u vakcinace protokoly, nekdy jsou dva "jeden rychlejsi" a "jeden pomalejsi"... u tedle vakciny presne nevim, zeptej se, nic za to nedas.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    GRETKA: a saaakra :((( tak sem asi zbytečně vyhodila 7.000 :o) no, k doktorovi jdu až 18.9. tak už to snad vydržím, stejně to nezachráním :o)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SHMAIDA: jo. Tyden, dva (mozna i tri) by nevadily, ale 3 mesice uz je hodne, ale zavolej sve Dr., ta to bude vedet lepe.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    mám dotaz ohledně očkování ...

má se očkovat po 2, 4 a 6 měsících ... myslíte, že ovlivní nějak výrazně účinek vakcíny, když poslední očkování proběhne po delší době než 6 měsících? dejme tomu třeba po 9?
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    DEMONOFANARCHY: jj, taky jsem tohle zazila... teda ale az po Aldare.. ne ze by mi nepomohla, ale malinky bolacek se mi tam objevil pozdeji znova a doktorka si nebyla jista, co to je, tak to radsi vypalila.. boli to jak cert!!!!!
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: ooouuuu ... tak to je nepříjemné zkušenost :o)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Moje cerstva zkusenost je takova ze jsem prisel za obvodackou jestli mi napise aldaru ze bych to s ni zkusil prece jen drasticke medoty na techto mistech bych nechal az na pozdeji a ta mi rekla ze mi to muze napsat jenom kozar at si dojdu tam, tak jsem sel do nusli na poliklinuku a tam rikam ze bych asi docela zkusit tu aldaru i prez tu cenu ze jsem cetl ze je dobra a kozarka rekla ze mi aldaru psat rozhodne nebude protoze s ni nejsou zkusenosti a ze vyleptani je jedina moznost a placla mi tam spejly s kyselinou aniz by se nejako ptala... to bylo poprve a naposled co tudle babu chci videt teda...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MIDORI: asi většina chlapů má HPV, ne? :)))
    LOULA
    LOULA --- ---
    at už se něco děje...mě před 3roky můj doktor vylekal,že můžu mír rakovinu,bohužel už bylo pozdě na nějaké očkování a po pár vyšetřeních mám rakovinu sliznice děložní...hlavu si tím nelámu-žiju a to je důležité...jen bych byla ráda kdyby ty očkování byla a taky byla bezplatná...sakra,dyt zdraví máme jen jedno
    DEINA0DEINA
    DEINA0DEINA --- ---
    SENIN: plně s tím souhlasím.. okamžitě zavést!!!!
    SENIN
    SENIN --- ---
    SHMAIDA: no právě, já jsem taky pro, ať se to zavede. to je pořád řečí, jak je rakovina nebezpečná a jak s tima lidma soucítí, ale když se proti tomu může něco dělat, tak najednou vláda mlčí a pojišťovny to samé.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    SENIN: to je dost hrozný, ale zas na druhou stranu ... jen ať to zavedou ... protože se o tom vůbec nemluví a já sem až teď překvapená, kolik ženskejch kolem mě bylo na konizaci nebo na ní jde ...
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    VERRINKA: diky, snad to tak je
    VERRINKA
    VERRINKA --- ---
    LUCKYSWEETY: mně bylo po injekci taky zle, bylo mi řečeno, že je to dobře, protože je to reakce těla a tvoří si protilátky... s menstruací by očkování snad nemělo mít souvislost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam