• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CORNELALidský papillomavirus / rakovina děložního čípku - zkušenosti, rady a všechno kolem
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    KOCICINKA: podobně působí Wobenzym na léčbu čípku, ten i dr. doporučují, přinejmenším pročistí tělo od "usazenin", otoků, apod.
    Ale žádný takový lék neléčí HPV - je to vir, co tam žije dlouho, ani Tamiflu coby antivirotikum by nepomohlo. HPV žije v nás na věčné časy (pokud se neodstraní ta část tkáně kde žije), ale nemusí nám vadit, projevit se. A na to už může lecos pomoct, hl. LÁTKY ZVYŠUJÍCÍ IMUNITU, tělo se pak dobře brání a s HPV žije bez újmy, jako 80% populace. Jen asi 5-10% s ním má cervikální problém, jedinci v oslabení, s jinými chorobami, dietami, nedostatečnou výživou, spánkem, i kouření oslabuje..
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    KOCICINKA: vůbec netuším, co to je :)

    tady se uřž delší dobu nic moc neodehrává :-D
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    LUCIANA: to ti gynekolog řekne, tuším 3 měs, sice sliznice se zahojí dřív, ale jestli nemusí dr. to vidět pak a říct "jo dobrý, vypadá to že se to špatný odstranilo a nic tam nezůstalo co nemělo, správně zahojeno." a asi jestli vyjde kontrolní cytolka dobře - že nebude nutná rekonizace.
    LOULA
    LOULA --- ---
    SHMAIDA: souhlasím...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    LUCIANA: řekla bych, že hned jak se to zahojí... ale to je jen můj laický názor a matně si něco takovýho vybavuju, že říkal gynekolog.
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Nevite, za jak dlouho po konizaci je mozne otehotnet? koukam po netu a nikde nic
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Tak ja tohle praktikuju uz nejaky tri roky, od ty doby co jsem zacala sexualne zit...s prvnim pritelem jsme spolu spali bez kondomu a tak to z 99 procent koncilo ve me a me to proste bylo neprijemny...teda to do me ok, ale po par hodinach ve me to uz bylo fuj a tak jsem se naucila po sexu prakticky hned pokud to slo jit do sprchy...a casem jsem zjistila, ze je mi i prijemnejsi to tam mit proste cisty...zadny vytok, protoze proste za ten den se toho neudela tolik aby se to dostalo na kalhotky...a nebo ne v takovym kvantum...takze se to postupem doby stal standart, proste sprcha - vana sahnout az k cipku prejet prstem na jednu strana na druhou prebytecnej sajrat umyt a pohoda...i pri mensesu to samy...
    a ted jsem to uz nevydrzela a sla si tam poradne umyt a jako fakt ble...mi tam jeste zbylo trosku krve a ta brva toho sekretu teda nic moc...
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    taky na to koukám jak zjara ... jestli to není zbytečný poškozování přirozenýho prostředí sliznice a neubližuješ si tím víc, než když to necháš pár hodin "dejchat" ...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ahaaa, to slyším skutečně poprvé
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    par hodin tam byla...a ja jsem zvykla si tam proste pri sprcse sahnout a trosku to tam umyt...pze je mi neprijemny to, kdyz se tam zacne hromadit sekret a treba po sexu to beru za samorejmost, si to tam umyt...
    no uz jsem to zmakla skoro az k cipku, ale porad mam trosku strah abych si am tu ranku neotevrela...tak pockam jeste tak den dva a snad uz to pak bude v pohode...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    asi se zeptám jako úplnej křovák, ale ono se nějak umývá uvnitř? Teda pokud není řeč o výplachu...
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ahojky:o)
    v patek 18. jsem byla na odstraneni kondylomu z delozniho cipku...byl to jeden kondylom, ktery se ne ne nechtel nechat vypalit...operace probehla ok, ani jsem nekrvacela (bylo to nejakou elektrickou jehlou ci co...) a ani od ty doby nekrvacim (je to uz cca pet dnu)...jen me trapi trosku vytok, ktery proste "voni" jinak nez ten muj normalni...mam pocit, ze je to jeste po tamponade kterou jsem mela zavedenou (cca asi pry metr a pul dlouhy fac zatento uvnitr...)...normalne bych to vyresila tak, ze bych si to tam uvitr vymyla...ale momentalne mam strach si sahnout az k cipku a poradne to tam umyt...co s tim? byl tu nekdo na takovym zakroku a po jak dlouhy dobe jste si tam dovolili sahnout?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    JOLI: jo, kvuli tomu karcinomu krku.
    JOLI
    JOLI --- ---
    Je lepší se vyhnout před skončením očkování i orálnímu sexu?

    SHMAIDA: Bohužel mi ty stránky nejdou zobrazit, ale budu to zkoušet dál, díky:) Na vyšetření půjdu jak jen to bude možný.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MIDORI: Já měla asi 5. Určo 16, 18, ještě mám 45 a nějaký další :))) takže možný to je :)))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    JOLI: HPV test pro muže- lze si ho nechat udělat u svého kožního lékaře či urologa. Je plně hrazen zdravotní pojišťovnou. Tento test se provádí ze stěru z penisu speciální kartáčkem, který si musí lékařvyžádat spolu se zkumavkami s transportním médiem od laboratoře. Jako výsledek byste měli obdržet informaci, zda-li máte HPV viry s nízkým rizikem (zodpovědné za tvorbu kondylomů) či s vysokým rizikem (zodpovědné za rakovinu děložního čípku). Více o tomto testu pro muže se lze dozvědět na stránkách Národní referenční laboratoře pro papillomaviry (www.papillomavirus.cz, popř.přímo odkaz na stránky o odběrech vzorků pro tento test) nebo od jejich pracovníků.

    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    SHMAIDA: pozor, tak beru zpět a tímto se omlouvám Jolimu a Kaiserin :)
    viz
    Tento virus je zodpovědný za tvorbu genitálních bradavic (špičatých kondylomů) u mužů i žen a za přednádorové změny na děložním čípku a rakovinu děložního čípku, dále HPV infekce vyvolává karcinom vulvy (zevních rodidel) a vaginy, karcinom konečníku, karcinom penisu, karcinom hlavy a krku (především tonzilární).
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    CORNELA: ale vždyť očkování jen viry oslabí, není to o tom, že tam vůbec nejsou, takže přenášet můžou i když jsou očkovaní, ne? :)


    KAISERIN: ublížit jim můžou především jiný typy HPV, nemyslela sem to tak, že sou totálně imunní. Samozřejmě bradavice a jiný věci, ale rozhodně z toho nemůžou mít rakovinu prostaty ... atd ...
    JOLI
    JOLI --- ---
    Díky, až někdy půjdu k doktorce, tak se zeptám, jestli mě nepošle na vyšetření. Podle toho bych se pak případně zařídil s tím očkováním, ale když koukám, že to je kolem deseti tisíc, tak to nevidím v současný době moc reálně... Každopádně ostatní body v tabulce mi celkem nahrávaj:)
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    SHMAIDA: krom toho ublizit jim to taky muze:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam