• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONANEK69Vše o digitálním vysílání TV( DVB-S, DVB-T, DVB-C)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ahoj. Mám novou telku a tak bych rád využil i HD vysílání, který mi teď výrazně kostičkuje.. problém bych identifikoval v anténě, mám bežný síto, s tím,že je do něj přidanej napájený zesilovač. Vyměnil bych jí za něco jiného..máte nějaké doporučení?
    Jsem na Kladně,ale na jeho nejnižším místě, ve směru Praha (velmi špatný příjem) mám za barákem kopec s lesem,takže chytám vysílač Buková hora.

Na Heuréce jsem našel s dobrými referencemi tohle: http://dvb-t-anteny.heureka.cz/solight-venkovni-dvb-t-antena-17db-uhf-21_69/
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    FURAN: snad se nepletu, ale myslim si, ze koncesionarskym poplatkum se tim nevyhnes
    MUXX
    MUXX --- ---
    FURAN: Mozne to je, ale prijdes o zaruku.
    FURAN
    FURAN --- ---
    Jedna taková rouhačská: Tušíte, jak je možné fyzicky deaktivovat v televizi DVB? (Kvůli koncesionářským pokutám.) Chci mít LED telku jako externí monitor k notebooku a přehrávat na něm média vnitřním přehrávačem. Díky.
    TURBO
    TURBO --- ---
    Nezabývá se tu někdo problematikou odstraňování vodoznaku z IPTV streamu? Podařilo se mi najít akorát "whitepaper" samotnýho principu vkládání vodoznaku do IPTV streamu, kde je to samozřejmě totálně do podrobna rozebraný (prostě "whitepaper" :)), mě by ale zajímalo, jestli je vůbec technicky možný ten vodoznak odstranit (spíš bych řekl, že ne). Čistě teoreticky. Díky za každý info.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZONICEK: lan by to asi přežil, i kdyby si s tím tahnul 12m 230V. Pokud si paranoidní, můžeš dát stíněný cat kabel. ty koaxy přesně nevim, ale asi jo.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    RATTKIN:
    Satelit venku 15m
    DVB-T venku 2m
    Pak uvnitř vše společně 10m
    a 3m na každou stranu pak.
    Bude to pod podlahou v husím v trubce, tak bych to nedal předělával :))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZONICEK: jak dlouhý to bude? lan má max 100m v ideálních podmínkách
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Amaterský dotaz.
    Vadí, pokud vedle sebe potáhnu 3 x satelitní a 2 x DVB-T koax a 2x LAN?? díky
    HURDA
    HURDA --- ---
    Máme poměrně velký barák a na střeše jednu (možná dvě antény svedené dohromady), kterou(é) sdílí dohromady 5 televizí.

Původní rozvody nám dělal nějaká firma, takže všechny krabičky jsou bez popisku, nebo štítku.

Nicméně těsně za anténou je zesilovač - pak roztrojka - na dvou větvích je rozdvojka a jedna větev jde přímo do televize.

Napájení 12V pro zesilovač je na konci nejdelší větve (která je sama dělená) těsně před televizí, je tam ta napájecí výhybka jakoby v konektoru.

Kdysi se mi dostalo vysvětlení, že napájení musí být takto na konci nejdelší větve. Je to pravda? Nebo mohu napájecí výhybku vrazit těsně k zesilovači ještě před první rozdvojku?

Mají na to třeba i vliv ty rozdvojky co tam teď máme? (jsou nepopsané)

umístění trafa nám nevyhovuje a rád bych místo rozdvojek někde dal zásuvky do zdi - ty ale nepropustí to napájení.

Díky
    BABBA
    BABBA --- ---
    HURDA: v HD vysila CT1 a nekdy od vanoc i CT Sport
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    DOGITO: tak jsem si pujcil pokojovou antenu a ten 4. multiplex jsem naladil (byt s dost slabym signalem), problem tedy bude v STA. Je to "jen" o natoceni? Budu prudit spravce objektu, tak at mu dam aspon hint :D
    HURDA
    HURDA --- ---
    DOGITO: Pokud to stlae plati, tak CT ma jeden HD kanal, kde dava to co na je na jinem kanalu a ma to HD, nejcasteji sport, melo by to bejt ve stejnem multiplexu jako zbytek CT kanalu co vysila z Zizkova
    DOGITO
    DOGITO --- ---
    zdravim, snad jsme tu spravne s laickym dotazem :) nekde jsem cetl, ze v Praze vysila na 46. kanalau CT sport v HD, ale ja ho nemohu naladit. Jinak chytam pres STA myslim uplne vsechny kanaly... Bydlim na jarove, takze pokryti by melo byt ok... je chyba u me nebo je to o nastaveni/nasmerovani spolecne anteny? (zatim jsem bohuzel nezkusil pouzit vlastni antenu, ptze ji nemam). diky za prip. rady :)
    ROMZAJ
    ROMZAJ --- ---
    zdravim, mam dotaz - muzete mi prosim poradit jestli je u nas na trhu nejaky set-top-box aby mel DVB-C? cenove max do 1500kc, predem diky
    KAPPI
    KAPPI --- ---
    Ahoj, neporadil by mi nekdo, prosim, jak vygenerovat nove tabulky (PSI) pro upraveny transport stream? Potrebuju totiz na linuxu vygenerovat normovany mpeg TS z nekolika SAT transponderu (vytvorit si vlastni multiplex). Hraju si se skriptem, ktery byl prilozeny k opencasteru, ale nechce to chodit... Tak jen kdyby nahodou nekdo vedel...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    BABBA:
    pokud je mi znamo, tak nikoliv, protoze ze zakona musi byt pozemni digitalni vysilani (DVB-T) bezplatne

BABBA
    BABBA --- ---
    existuje v ČR placené kanály v DVB-T?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    HONZIK96:
    taky me tahle varianta napadla...zkusim nejaky utlumovy clanek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam