• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKSKYBORDER COLLIE Fanclub našich šikovných miláčků...
    Tento klub je věnován borderkoliím, pasení, záchranařině, agility, flyball.....



    odkazy:
    http://www.bcccz.cz/
    http://www.borderkolie.cz
    http://www.rendy.estranky.cz
    http://www.ksir.estranky.cz
    rozbalit záhlaví
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    KRITAU: oba jsou bezpapírový, to mas recht, a vedlo nás k tomu cca 9 zájemců... štěnat bylo jen 7
    KRITAU
    KRITAU --- ---
    MAIKA: Bezpapíráci? Můžu se zeptat, co vás vedlo k tomu, že máte štěňata?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    SATHIK: tatinek je http://blue-jim-cherokee.webnode.cz/ a mamina je moje
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    MAIKA: máš nějaký odkaz na rodiče?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    tak tohle jsou nasi milácci, ted jim je 18 dní, ale tohle je tak 3 dny po porodu ...
    otec je blue merle, matka hnedá

    SHRIMP
    SHRIMP --- ---
    Ahoj všichni milovníci pejsků, chtěla bych Vás upozornit na nově vzniklou nekomerční fotogalerii psích miláčků, kde si můžete vyměňovat své názory a prohlížet fotky dalších psíků. Budeme rádi když nás podpoříte v aktivitě a postupném zlepšování webu :-)
    www.zastekej.cz
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Už se těch miminek nemůžu dočkat! :)))

    Kyya a Raider


    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    taky sem se BARFu bal kvuli casu a jestli budu schopen psu dat vse co potrebuje. Presel jsem an nej v obdobi kdy Spajk zrovna doprezuboval a presto ze jsem mu daval plnohodnotne granule a doplnek prave pro obdobi prezubuvoani tak se na me vyssi spotreba mineralu projevila dost neprijemnou vyrazkou a celkovou slabosti, srst mu zmatnela a ikdyz sem mu dava vyssi davky krmiva tak byl hubenej jak lunt az me na ulici lidi zastavovali proc toho psa tyram. Po prechodu na barf a nastudovani spravnych pomeru zivin a dopolneni potrebnych mineralu, se behem tri tydnu vse zmenilo. Vyrazka zmizela, srst chytla barvu a lesk, spajk zacal nabirat na svalech a energii byl uplne nekde jinde nez stejne stary stenata, stejne tak poslusnost se necekane zmenila.

    Pokud se krmi krvavym, nevarenym masem s extrudovanou prilohou, ktereou staci jen zalit vodou a za 5 min muzete podavat, tak je to jen o malicko casove narocnejsi nez granule. Mne treba staci spajkovy na tyden nakoupit na kazdy den cca 500-600g masa plus dve kureci kridla, to si v sobotu nakoupim u reznika, behem hodinky to napytlikuju a zamrazim, pak uz staci to bud rano nebo vecer nebo pul hodinky pred podavanim rozmrazit, hodit do misky, pridat prilohu, nakou dobrotu jako mrkev nebo mrkvovou nat, kousek salatu, pangamin a sup, psisko si nacpe pupik. Neberte to ze tu agituji za BARF ale pravdou je ze diky zmene jidelnicku a bedlivemu pozorovani jako Spajkovao zazivani reaguje a funguje, tim myslim zodpovedne sbirani bobku a tim i kontrola jak dobre predeslou veceri stravil, jsem zmenil i svuj jidelnicek a presel jsem na prirozenejsi stravu a naopak jsem vyskrtl maso ze sveho jidelnicku a stejne tak se pozitivne projevila tahle zmena i na me.

    Je tezke o tom nemluvit, kdyz ja sam jsem zmenil vse v co sem veril diky tomu ze jsem zacal davat psovi pro nej prirozenou potravu a on mi to vraci zpet kazdy den kdyz poslusne ceka jakou bastu dostane. Mimochodem....za vic jak pul roku co ho krmim barfem, nemel jedinkrat prujem nebo nezvracel, a to ani kdyz sem do nej rval mesic vysoky davky antibiotik kvuli lecbe tetanusu. Neverim ze s granulema by to jeho zazivani uneslo. Nemluve o tom ze me barfovani financne vyjde levneji. A dobry pocit po kazdem krmeni, kdyz na vlastni oci vidte co psovi davate, ten je k nezaplaceni.
    7DAYS
    7DAYS --- ---
    Vůbec bych neřekla, že zbytečně něco napadáš, vyjádřil jsi svůj názor. ;)
    Na tohle budou vždy dva tábory - jedni co chválí barf a druzí granule. A každý má svou pravdu, kterou dokazuje výhody jednoho nebo druhého. BARFu se zas např. vyčítá, že průměrný majitel psa nedokáže doplnit vitaminy a minerály ve správném množství. Obzvlášť u rostoucích štěňat (a obzvlášť u velkých plemen). Já jsem své borderce taky vařila, ale jak se tu píše - z časových důvodů přecházím na holistické granule.

    Nikdy se všichni chovatelé psů neshodnou, že jedno nebo druhé je to "nejlepší." Takže je na každém, aby si našel co nejvíc informací (objektivních) a zvážil, co bude nejvíc vyhovovat jemu a především jeho čtyřnohému miláčkovi. ;)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    JAYBEE: jo zní to tak :o) Ne každý má totiž možnosti krmit barfem (ať už prostory na uskladnění nebo časově nebo často někam se psem jezdí). A já bych třeba byla strašně ráda, kdyby byly granule i pro lidi, nemusela bych furt řešit, co uvařit a aby to bylo i trochu zdravé apod. :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    7DAYS: tyjo ale sorry, sem si uvedomil ze tu zbytecne napadam granule...teda spon to tak vyzni...
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    7DAYS: Proc menit jedny granule za druhy, kdyz muzu krmit BARFem a pes dostane kazdy den jinou pochoutku a vzdy se tesi na krmeni, a nepachne mu z tlamy a nelina tak jako po granulych....dalsi vyhody by byly na dlouhy seznam :) btw. chtel by nekdo z vas cely zivot zrat granule? ... kdo BARFuje tak vi, kdo ne at to zkusi a na garanule uz nidy vic nesahne ;)
    7DAYS
    7DAYS --- ---
    Volná štěňátka jsou potom ještě i tady: http://www.bohemiapatrix94.wbs.cz/
    7DAYS
    7DAYS --- ---
    Po určité době přestane některým psům dané jídlo chutnat tak moc jako na začátku, ale obecně se častá změna granulí nedoporučuje. Pes má trochu jinou střevní mikroflóru a chvilku mu trvá, než si vytvoří ty správné bakterie na tu konkrétní značku granulí (aby dokázal správně využít všechny prospěšné látky v nich obsažené). Proto se vždy doporučuje pozvolný přechod z jedné značky na druhou, postupným přimícháváním.

    Jinak, značka ProPlan je sice celkem dobré krmivo, ale rozhodně ne tak dobré kolik peněz stojí. Platíš za značku, zbytečně. Zkus mrknout sem: http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2012/

    Je tam seznam nejlépe hodnocených suchých krmiv za rok 2012. ;)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    LUKI: pokud mu to vyhovuje po jiných stránkách, tak bych asi granule nechala. Nemůžete se divit, že pokud občas dostane vařené, tak se mu pak nechtějí žrát granule :o) A asi bych ho nerozmazlovala změnou granulí co půl roku jakmile ho ty dosavadní přestanou bavit... Ty nové granule žere víc nejspíš proto, že je to prostě pro něj novinka :) Jinak značky můžu za sebe doporučit Platinum Natural, Orijen a Magnusson ;)
    LUKI
    LUKI --- ---
    Ahoj chci zeptat - svymu pejskovi(2roky) kupujeme granule Proplan. Prijde nam, jakoby se jich uz prejedl a ji je pouze v nejvetsim hladu - kdyz mu udelame kure, to seere hned - to je jasny - ale koupili jsme nejaky maly jiny granule a ty taky ji vic... mate nejaky tip na stejne kvalitni granule?
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Další video úžasných špuntů :) http://www.youtube.com/watch?v=G1CKPG3v4xI&feature=share Některá ještě volná!
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Poslední úžasná bordeří mimča k odběru :) http://www.uniskynopolis.org/ Jak jsou šikovní sourozenci se můžete mrknout tady: Nitro http://www.youtube.com/watch?v=xppLGCytu9g , B-Hi http://www.youtube.com/watch?v=X7dVikMppPA a http://www.youtube.com/watch?v=3lo8WQlXHqQ&feature=related a z předchozího vrhu Piškotka http://www.stream.cz/uservideo/660572-celadna-opet-boduje . Mimča mají mimo jiné základy clicker tréninku a výbornou socializaci a už umí i probíhat tunelem :))
    Believe Unis Kynopolis - na sport, ne do chovu

    Brasil Unis Kynopolis - výstavy i sport, jemná povaha super pro začátečníky

    Boudy Unis Kynopolis - výstavy i sport, vyrovnaný, sebevědomý ale přesto ovladatelný

    Baby Unis Kynopolis - výstavy, chov a sport, výborná temperamentí fena, s vyrovnanou povahou, pro skušenější
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    Občas jsem je potkávala,tak kdyby jste o ní náhodou někdo slyšel
    V sobotu se mezi Mnichovicemi a Hrusicemi ztratila fenka Border collie slyšící na jméno Izinka!! (Isis Bohemia Alké Tondy Diviše) V únoru jí bude jedenáct let a je velmi nemocná. Zkuste prosím sdílet, snad se najde.
    Zvláštní znamení - půlka hlavy bílá!
    Kontakt na majitele: 606 626 650
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---


    Je TO TADY, již druhý ročník HraKra.
    AMISH
    AMISH --- ---
    HONANEK69: nezajímá mě jeho image, nehledě na to, že si nemyslim, že by na ní hrál...měla jsem borderku, která taky byla v pozdějším věku agresivní, teda vůči jiným psům. ve finále jsem zjistila, že to byla moje chyba. nyní vychovávám NKO, inspiruju se radama z poradny, a mám doma vyklidněného pséka a i já jsem v pohodě, o čemž to je především...je to věc názoru :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam