• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKSKYBORDER COLLIE Fanclub našich šikovných miláčků...
    NETTLE
    NETTLE --- ---
    Ahoj vsem :)
    Poradili by jste mi nejakou dobrou chovatelskou stanici na borderky co budou mit nebo maji vrh? Potrebovala bych spis klasickou pohodovou akcni borderku nez vyslechtenou chlupatou kouli na gauc :)
    Dekuji moc predem :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KRISTICH: mel jsem stejny problem a moje pracovni situace byla a stale je stejna, 9h v praci a pes sam doma.
    Takze, ty louzicky a bobky vsude po byte jsou nejspis ze stresu ze je sam a ze se mu smecka nevrati, coz se da, u spolecenskeho zvirete jako je pes, pochopit. Mrkni na 'separacni uzkost' a cviceni jejiho potlaceni.
    Taky jsem si rikal ze to snad dela naschval, ze se nudi, ale spis to bude z toho strachu ze zustane sam. Takze to chce trenovat prichody, samotu, nakoupit plnici hracky, piskaci hracky, nejlepe vytvorit tri az ctyri serie hracek ktere mu budete menit. Zkuste vsechno, ale hlavne verte ze to nedela schvalne a nedavejte mu to za vinu.
    V mem pripade se to u Spajka po cca 8 mesicich uklidnilo ale namisto louzicek a bobku zacal okousavat nabytek a s tim se peru do dnes a uprimne...sere me to :D a vic a vic uvazuju o zmene prace, tak abych mohl byt s psiskem casteji, coz by bylo i pro me lepsi. Je fakt ze posledni mesice se to lepsi a uplne se uklidnil kdyz byl tyden v psim hotelu, takze ted klepyklep, je ok a pevne doufam ze tak to bude i dal.

    S tim kotcem ti nevim...nekdo je ma doma v kleci, a ti psi to i davaj, ale spis nez mu delat kotec, tak mu radsi vyhradte mistnost, predsin nebo kuchyn. A dete mu tam treba kartonovou krabici naplnenou papirem a pamlskama nebo hrackama s pamlskama. Bude spokojenej ze bude delat bordel a trhat papir a nachazet dobroty.

    Precijen borderka je fakt zatracene chytrej pes a potrebuje makat hlavou, furt neco delat, pracovat. Dejte mu tu praci.

    Tak hodne zdaru a pevny nervy, urcite to spolecne prekonate. Verte ze kdyz si delate starosti co ten pes provede, tak to moc dobre citi. U me se treba zhorsoval stav jeho akci tak jak sme byli s pritelkyni rozhadani , fakt ze jo.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    NETTLE: Ahoj, pred rokem resil jestli chemku nebo prirodni...po tom co jsem si precetl jak funguje chemka tak prirodni pripravek byl jasnej. A musim rict ze pres mou laxnost v pravidelnych aplikacich, je pripravek dosti funkcni.Ale je fakt ze par klistat jsem musel vytahovat, protoze sem lempl a neaplikoval jsem pravidelne :D Jen to chce fakt ze zacatku pravidelne aplikovat a pak mas na dva mesice klid a jistotu ze na psovi nejsou zadny neurotoxiny a kdovi jaky jiny sracky ktery pak clovek vdechuje a ma na vlastni kuzi.
    Jo a za ty prachy mi to vydrzelo jeste do ted a verim ze jeste pristi rok najare tam trochu bude, takze i cena super.

    Levandulový odpuzovač klíšťat jemný. 10ml - Baron.cz
    http://baron.cz/pes/levandulovy-odpuzovac-klistat-jemny-ml-3242-k-KP000012-X000705-X000706.html
    KRISTICH
    KRISTICH --- ---
    Dobrý den,
    neporadil by někdo ze zkušenosti?

    Máme šestiměsíšní štěně. Je hodné, poslušné, umí už cca třicet povelů, není nijak agresivní nebo něco podobného. Bydlíme na bytě 2+1. Problém ale máme stále s tím že pokud jsem v práci cca 9 hodin a vrátím se domů čekají mě pravidelně 2-3 louže + nějaký ten kákoš. Což je vcelku pochopitelné, protože teď chodíme tak po 5ti hodinách. Chodím s ním ráno před prací a pak hned jak dojdu. Jde spíš ale o to, že třeba o víkendu si delší dobu pospíme nebo se mu chce dřív než jdeme na procházku a je naučený že na chodbě má noviny a ně bez problému chodí pokud má potřebu. Což je super ale to funguje jen když je s ním někdo doma ... když jsem v práci a je doma sám tak čurá a kadí kam se mu zamane a přitom dobře ví a umí že má chodit na noviny. Příjde mi jako by to dělal na truc že nejsem doma :( Zlepší se to? Mám to začít nějak intenzivněj řešit?
    + s tím souvísí můj druhý dotaz na Vás. V souvislosti s počuráváním bytu když nejsme doma jsem přemýšlel, že než se to vyřeší omezím mu pohyb :( (uklíze každý den po práci ještě hodinu byt začíná už být opravdu vyčerpávající). Máme takovou slepou uličku cca 2x1m v bytě kde by šel vybudovat kotec. Tam by byl zavřený 9 hodiny co jsem v práci než by se vyřešil problém s čuráním. Příjde mi to ale takové dost drastické. Máte někdo zkušenosti s tím když je pes na takovou dobu zavřený? Nebo to tímto způsobem vůbec neřešit a dál to vydržet než se to zlepší?
    NETTLE
    NETTLE --- ---
    Ahoj, neporadili by jste mi nejakej prostredek proti klistatum? Loni jsem zkousela Frontline- naprosto bez efektu, klidne jsem mu po nem vytahla i 10 klistat najednou. Po zbytek leta jsme to udolali s hnedym protiklistecim obojkem, kterej fungoval, ale mne strasne smrdi. Letos uz jsem Alimu vyndavala prvni kliste a tak je na case. Jen pro info, mame jeste kocku, takze bych potrebovala neco co by nebylo toxicky ani pro psa ani pro kocku. Dekuji :)
    LUCIFERKA
    LUCIFERKA --- ---
    MAIKA: Teda... tyhle barvy se mi vůbec nelíbí.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    NETTLE: Zachovej klid. Ve svete psu ma agrese svoje misto, je jen potreba odhadnou kdy uz je to za hranici 'slusnosti'. Faktem je ze prazskych parcich se spis hodi je-li pes vycvicen k mirnosti, ja treba ucim Spajka byt se psem se kterym se nepohodl. Poprosim majitele jestli bysme je k sobe pustili a s klidnym hlasem spajka uklidnuju, kdyz ten druhej pes je ten kdo nedokaze byt v klidu pak se spajk aspon nauci ze od takovych se radsi drzet dal. Nebo ho ucim se delit o talir s jinymi psy.
    V kazdym pripade se reseni vhodneho ci nevhodneho chovani v jeho veku nevyhnes, a jasne si musis stanovit hranice, kdy uz je namiste ho chytnout za fligr a ukazat kdo je tady panem a kdo se bude respektovat. Borderky maj nastesti takovej link na mysl panicka ze se kolikrat staci jen podivat a gestem naznacit ze uz je zle.

    Jestli Aladin nevidel kone driv tak mel spis strach, potrebuje jen seznamit, jeste je hodne veci co si bude muset ocuchat poprve. To si zada hlavne tvuj klid...jak s ditetem :D
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    NETTLE: asi v tom, co píšeš nevidím nic hrozného. Jen si myslím, že spíš v tomhle selháváš ty než pes. Ty jseš vůdce smečky a ty ho máš chránit. Zkusím to projít postupně, taky mám borderáka, který má podobné chování. Když něco děláte a otravuje ho jiný pes, nechala bych je očuchat (pokud to chceš), ale pokud si chcete dál hrát, tak buď zavolej na majitele ať si ho odvolají nebo ho sama odežeň. Tebe když někdo otravuje, tak ho taky odkážeš do patřičných míst :o) U druhého bodu, kdy vrčí po očuchání bych se asi zachovala následovně: ty musíš znát svého a těsně před tím, než začne vrčet (většinou pes ztuhne, zvedne hlavu, začíná se ježit) ho odvolej jménem, něco jako "Pseku pojď balonek", tón tvého hlasu musí být v pohodě, ale rázný (když budeš mít agresivní tón nebo nervózní jen tím povzbudíš vlastního psa k akci). To další zase viz výše - ty jsi tam šéf a máš chránit svého svěřence, jsi za něj zodpovědná a on musí vědět, že takové problémy řešíš ty a ne on, takže psa odeženu já a nenechávám to na psech samotných. Že si nechal vzít míček od štěněte je jen dobře, ví, že je to štěně a tak si nic nedovolil. A k těm koním, těžko říct, neviděla jsem to na vlastní oči, ale přisuzovala bych to instinktu pást. Některé borderky, zvlášt když nemaj zkušenosti, jsou tvrdší a jdou do těch zvířat fakt zubama, aby s nimi rychle pohnuli z místa. Neví jak se mají chovat a možná si to vaši přebrali tak, že je chtěl zakousnout :) Zapracovala bych na ovládání v přítomnosti zvířat ;)
    NETTLE
    NETTLE --- ---
    SATHIK: Ve chvili kdy "pracuje" tak ho nic a nikdo nezajima, jen ja litajici talir, klacek, balonek, proste to co zrovna dela. Kdyz za nim prijde pes, zacne na nej vrcet, ne ze by se pral, spis takove varovne, nech me bejt nevidis, ze neco delam, rusis me.
    Dalsi problem je, kdyz za nim prijde pes, ze si ho ocucha, Aladin si taky cuchne ale asi kdyz mu "nevoni" najezi se, vrci a predevcirem poprve chtel po psovi chnapnout ( bohuzel mi neprislo jako dobrej napad chnapat po Pitbullovi, nastesti byl hodnej pacifista ).
    Dalsi krizova situace nastane, kdyz si psa ocucha, chce jit dal, ale pes je doternej a nenecha ho bejt.
    A posledni a rekla bych nejvetsi pruser, o vikendu vyjel po konich, ja jsem u toho nebyla, byl na hlidani u nasich, ale pry stekal vrcel a snazil se na kone skakat ( myslim, ze prede mnou by si to nedovolil, ale nechci riskovat splaseneho kone )
    Sam konflikt nevyhledava, ze by behal za psama a napadal je. To urcite ne. Psu si moc nevsima, ma jinou zabavu, jen obcas fenek a stema si hraje. Na druhou stranu vcera mu tak 4 mesicni stene sebralo litajici talir z tlamy a on ani nezavrcel. Byl naprosto v pohode, jen cekal, jak to vyresim.
    Tak nevim, mozna je to jen moje hysterceni, kazdopadne bych chtela abych nejaky pripadny problem potlacila uz v zarodku, protoze nechci mit soma agresora :)
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    NETTLE: kam chodíte na cvičák? Neradí se zrovna nejlíp takhle po netu (aniž by ho člověk viděl v akci), ale určitě bych je nenechávala si to vyříkávat! To je jedna z nejhorších rad v takových případech... A taky bych ho určitě nepřetáčela na záda, tím si z něj můžeš celkem za krátkou dobu udělat labilního psa. Zkus víc popsat nějakou situaci. Hážete si s balonkem a on vrčí na přiběhnuvší psy? Nebo vždy když si toho druhého nevybere sám i když zrovna nic neděláte? Vrčí a snaží se dál soustředit nebo se jde cíleně servat?
    NETTLE
    NETTLE --- ---
    Ahoj, chtela bych vas poprosit o radu. Mam 9 mesicniho pejska borderaka. Je skvelej,uzasnej,sikovnej, celkem poslusnej :) Problem je, ze posledni dobou mi zacina vrcet na psy a dokonce nekdy i na feny ( ty co za nim samy prijdou a jakoby ho rusi od prace, kdyz si fenku na hrani vybere sam, tak si hraje a lita )...Co clovek to nazor jak to mam resit, nekdo rika, nech je at si to vyrikaji, je mladej jeste nedostal do drzky, nevi co si muze a co nemuze dovolit. Nekdo zase at ho pretocim na zada a ukazu mu svoji dominanci....Aladin neni a nikdy nebyl izolovanej naopak kazdy den je ve Stromovce kde je spoustu dalsich psu...budu vdecna za jakoukoliv radu, je to muj prvni pes a rada bych si ho nechala vcelku a necekala az mi ho sezere nejakej pitbull. Prosim o radu tady, protoze Borderky jsou specificky a ja bych nerada delala neco spatne :) Dekuji
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    achjo :(
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    KRITAU: oba jsou bezpapírový, to mas recht, a vedlo nás k tomu cca 9 zájemců... štěnat bylo jen 7
    KRITAU
    KRITAU --- ---
    MAIKA: Bezpapíráci? Můžu se zeptat, co vás vedlo k tomu, že máte štěňata?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    SATHIK: tatinek je http://blue-jim-cherokee.webnode.cz/ a mamina je moje
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    MAIKA: máš nějaký odkaz na rodiče?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    tak tohle jsou nasi milácci, ted jim je 18 dní, ale tohle je tak 3 dny po porodu ...
    otec je blue merle, matka hnedá

    SHRIMP
    SHRIMP --- ---
    Ahoj všichni milovníci pejsků, chtěla bych Vás upozornit na nově vzniklou nekomerční fotogalerii psích miláčků, kde si můžete vyměňovat své názory a prohlížet fotky dalších psíků. Budeme rádi když nás podpoříte v aktivitě a postupném zlepšování webu :-)
    www.zastekej.cz
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Už se těch miminek nemůžu dočkat! :)))

    Kyya a Raider


    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    taky sem se BARFu bal kvuli casu a jestli budu schopen psu dat vse co potrebuje. Presel jsem an nej v obdobi kdy Spajk zrovna doprezuboval a presto ze jsem mu daval plnohodnotne granule a doplnek prave pro obdobi prezubuvoani tak se na me vyssi spotreba mineralu projevila dost neprijemnou vyrazkou a celkovou slabosti, srst mu zmatnela a ikdyz sem mu dava vyssi davky krmiva tak byl hubenej jak lunt az me na ulici lidi zastavovali proc toho psa tyram. Po prechodu na barf a nastudovani spravnych pomeru zivin a dopolneni potrebnych mineralu, se behem tri tydnu vse zmenilo. Vyrazka zmizela, srst chytla barvu a lesk, spajk zacal nabirat na svalech a energii byl uplne nekde jinde nez stejne stary stenata, stejne tak poslusnost se necekane zmenila.

    Pokud se krmi krvavym, nevarenym masem s extrudovanou prilohou, ktereou staci jen zalit vodou a za 5 min muzete podavat, tak je to jen o malicko casove narocnejsi nez granule. Mne treba staci spajkovy na tyden nakoupit na kazdy den cca 500-600g masa plus dve kureci kridla, to si v sobotu nakoupim u reznika, behem hodinky to napytlikuju a zamrazim, pak uz staci to bud rano nebo vecer nebo pul hodinky pred podavanim rozmrazit, hodit do misky, pridat prilohu, nakou dobrotu jako mrkev nebo mrkvovou nat, kousek salatu, pangamin a sup, psisko si nacpe pupik. Neberte to ze tu agituji za BARF ale pravdou je ze diky zmene jidelnicku a bedlivemu pozorovani jako Spajkovao zazivani reaguje a funguje, tim myslim zodpovedne sbirani bobku a tim i kontrola jak dobre predeslou veceri stravil, jsem zmenil i svuj jidelnicek a presel jsem na prirozenejsi stravu a naopak jsem vyskrtl maso ze sveho jidelnicku a stejne tak se pozitivne projevila tahle zmena i na me.

    Je tezke o tom nemluvit, kdyz ja sam jsem zmenil vse v co sem veril diky tomu ze jsem zacal davat psovi pro nej prirozenou potravu a on mi to vraci zpet kazdy den kdyz poslusne ceka jakou bastu dostane. Mimochodem....za vic jak pul roku co ho krmim barfem, nemel jedinkrat prujem nebo nezvracel, a to ani kdyz sem do nej rval mesic vysoky davky antibiotik kvuli lecbe tetanusu. Neverim ze s granulema by to jeho zazivani uneslo. Nemluve o tom ze me barfovani financne vyjde levneji. A dobry pocit po kazdem krmeni, kdyz na vlastni oci vidte co psovi davate, ten je k nezaplaceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam