• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    Sem bych zakazal vstupovat s hladovym zaludkem :) Skoro jsem si tu v praci poslyntal klavesnici =)

Sneci jsou fajn, dal jsem si je jednou ve francouzske restauraci s cesneko-syrovym omackou a skoro jsem snedl i ulity , lahoda, ale musi se to umet udelat :)

Jinak jestli muzu doporucit tak kdyz jsme u tech ryb:
    v restauraci Botanic url: http://www.restaurace-botanic.cz

RYBÍ ŠPÍZ Z LOSOSA PROLOŽENÝ KREVETAMI, S KORIANDROVOU OMÁČKOU A JASMÍNOVOU RÝŽÍ

Stranky nejsou nic moc, ale v tehle restauraci vareji vybrone, pokud jsem, ale pujdete je lepsi si misto rezervovat, je to velmi oblibena restaurace.

Na ustrice kamo ?:))
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    ZUZU: otviraci dobu nahodou neznas?
    FOX_E
    FOX_E --- ---
    zrovna včera jsme měli krevety,upravené na máslíšku s česnekem a po vychladnutí vhozené do ledového salátku s rukolou a jarní cibulkou a olivovým olejem.byla to libovka.mnam.jednoduche a rychle.Priste zkusím pridat i pomeranč.mlask...
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    sneci jsou mnamm;)
    mela jsem ho na prirodno s neajkyma bylinkama akorat a maslem a vyborne
    MISH07
    MISH07 --- ---
    snek mi chutna mnam....v omacce neco jako jemny gulasek...s povarenym jamonem (SPAN) , cesneckem a troskou DOBRE klobasky... ty snecci dostanou bezva chut!!! A podotykam, ze klobasky a gulasky moc nedavam...ale tohle je baaaajo:)
    jinak mi taky chutna vse vice na prirodno, bylinka, atd.... treba miluju loupat si langostynos, machat ty jejich telicka v lehke majoneze a poklabosit....ma to nesmirne kouzlo:) na techto strankach casto trpim...:))))
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RADO1: slimáka jsem teda nejedla, ale třeba šnek mi bez chuti nepřišel... ale uznávám, že to bylinkové máslo ho pozvedlo o pár řádů výš...

nakonec jsem včera cestou koupila lososa a byl nasyrovo k večeři, ještě mi zbylo, takže mne omluvte, jdu snídat :o)
    KLA
    KLA --- ---
    RADO1: já měla čínskou polívku, nejsem na tom o moc líp :D
    O plácání jsou jiný nkluby, ale... hmmm :D
    no krom polívky taky spoustu vína :)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    KLA: Naplacat ti na holu!!!!
    Toto mi urobit, ked idem hladny spat!!!!
    KLA
    KLA --- ---
    RADO1: no co my jsme to zkouseli tak byl v takovem pytlicku citron s bylinkama a jeste na stole nejake omacky a bylo to nami nami

aneb nejvic pozerska fotka, povsimnete si zvednuteho malliku :D

a se mnou byli THESTOUPA a DIVER

celkově to vypadalo fakt dobře a výborně chutnalo
    RADO1
    RADO1 --- ---
    OLEJOVKA: Ano, ustrice bez teho citronu su bez chuti. Ale to je spusta jedla. Aj ine ryby - pokial nie su okorenene alebo macerovane - mi bez citrona pripadaju bez chuti. Slimak bez omacky je tiez bez chuti...
    KLA
    KLA --- ---
    přidala jsem anketu týkající se cizojazyčných receptů, prosím hlasujte
    KLA
    KLA --- ---
    Recipes: Seared Grouper in Green Curry Applesauce

By Executive Chef Michael Bloise

Michael Bloise offers healthy and tasteful suggestions in every issue of timetospa.

The greatest pleasure that I get as an executive chef is to teach others to think “outside of the culinary box.” Here’s an unorthodox sauce to brighten up a wonderful autumnal fish dish. The contrast between the light sweetness of the applesauce and the depth of the curry is astounding, while still having the acidity to cleanse the palate with each bite. As always, I recommended organically grown vegetables and wild fish wherever possible.

Eating “right” means more than just monitoring fat, carbs and calories. It means putting quality ingredients into the food and drink that we serve our families and ourselves. I hope you enjoy this holiday menu which is delicious when prepared with organic food! Happy holidays.

Seared Grouper with Fingerling Potatoes, Fennel, and Green Curry Applesauce
    By Executive Chef: Michael Bloise

Serves 4

Ingredients (entrée)
    4 grouper portions (6 oz. each)
    12 fingerling potatoes, sliced ½”
    1 bunch watercress
    2 bulbs fennel, cut into ½” wedges
    2 shallots, peeled and sliced into thin rings
    1 clove garlic, slivered
    Ingredients (sauce)
    6 oz. applesauce
    1 lime, zest and juice of
    3 oz. vegetable stock
    1 tsp. green curry paste
    2 Tbsp cilantro, chopped
    Preparation:
    Combine all sauce ingredients (except the cilantro) in a small saucepot on low heat. Season to taste and keep warm. Before serving, add the cilantro.
    Preheat oven to 350 degrees. Toss the potatoes and fennel in a little extra virgin olive oil, salt and pepper, and roast on a baking tray in the oven for about 20 minutes or until fork tender. Reserve.
    In a medium high sauté pan, sear the grouper portions (bone-side-down) until golden brown, turn, reduce heat to medium and cook until medium to medium well.
    In another small sauté pan and using about a tablespoon of extra virgin olive oil, cook the garlic and shallot slices over medium heat until slightly browned. Add the potatoes and fennel. Toss to mix. Add the watercress and remove from heat and toss to wilt.
    Plate the mixture in the center with the grouper on top. Spoon sauce around the fish.

Michael Bloise is the Executive Chef of Wish, located in The Hotel in Miami Beach. For any questions about this or past menus, please e-mail: editor@timetospa.com
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    z moji zkusenosti je nejlepsi jist vsechny morsky potvory co nejvic prirodne pripraveny;) nemam na tom rada hutne omacky atd vetsinou je to dobry povareny, maximalne nejake dobre bylinky, maslo... vino....
    KLA
    KLA --- ---
    ale jak ses ptala na toho humra tak to by mě taky moc zajímalo... to jsem ještě ani nejedla... tady se to dá koupit a myslím že to ani není nijak extra drahý...
    KLA
    KLA --- ---
    no tohle jsou gambas

a tohle je camarao

připadají mi dost podobní :)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    normalne se asi rozdil mezi gambas a langostinos tedy moc neresi, ne??? je to jen o velikosti..)) videla sem, ze camarao (port) nekdo zde z protomnych priradil ke gambas... Me teda bylo receno jeste o teto nianci navic., tedy, ze se jedna o langostinos, tedy vetsi sestru gambas (krevety).....no a ted sem z toho uplne popletena:)))!!!
    MISH07
    MISH07 --- ---
    KLA : tak sem se poptala a pry camarao (port) je langostinos (spanel), tedy velka kreveta. Camaron pry existuje, nejen jako zpevak:), ale hlavne jako langostino, stejne... uz sem z toho jelen, ale hlavne, ze to chutna:)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    KLA: treska je holt ryba na rozemletí do prstů :o))
    anebo ji prostě opéct v kuse a jíst i s kostičkama... můj děda to tak dělá, má asi nějaký tvrdý krk nebo tak :o)
    KLA
    KLA --- ---
    OLEJOVKA: no budu muset... jen co se vrátím do čech... a seženu si byt... a takovéty drobnosti :D
    S kostma mě teď štvala treska, protože těch kůstek měla fakt dost a vytahávat to byla děsná práce :/
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    KLA: na sushi předpokládám, že budeš dělat plátky, nebo proužky, takže vykosťovací je na to absolutně nešikovný... to chce takový ten velký, skoro jako sekáček...
    nejlépe investovat do nějaké slušnější sady nožů a kvalitního brousku... máme sadu od Zepteru, sice ten velký není úplně sekáčkoidní, ale krájí suprově, je tam i vykosťovací a další tři a ocílka... tu ale už nepoužívám, neb jsem líná a pořídila jsem si "nůžkový" brousek - takové X z brusných tyček a mezi nima se protahuje ostří...
    nejlepší je varování na krabici, že nože jsou po nabroušení ostré :o))) překvapivě :oD

a miluju syrového lososa jen na tenké plátky, k tomu wasabi a sojovku... zvlášť, když se mi nechce myškovat s rýží a motáním ruliček...
    taky jsem si pořídila zdravotnickou pinzetu na vytahování kostiček z lososa, oni totiž vyndají páteř, ale nějak strojově, takže tam ty kosti zbydou, naštěstí jsou velké a jejich jen pár a v předvídatelném útvaru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam