KLA: na sushi předpokládám, že budeš dělat plátky, nebo proužky, takže vykosťovací je na to absolutně nešikovný... to chce takový ten velký, skoro jako sekáček...
nejlépe investovat do nějaké slušnější sady nožů a kvalitního brousku... máme sadu od Zepteru, sice ten velký není úplně sekáčkoidní, ale krájí suprově, je tam i vykosťovací a další tři a ocílka... tu ale už nepoužívám, neb jsem líná a pořídila jsem si "nůžkový" brousek - takové X z brusných tyček a mezi nima se protahuje ostří...
nejlepší je varování na krabici, že nože jsou po nabroušení ostré :o))) překvapivě :oD
a miluju syrového lososa jen na tenké plátky, k tomu wasabi a sojovku... zvlášť, když se mi nechce myškovat s rýží a motáním ruliček...
taky jsem si pořídila zdravotnickou pinzetu na vytahování kostiček z lososa, oni totiž vyndají páteř, ale nějak strojově, takže tam ty kosti zbydou, naštěstí jsou velké a jejich jen pár a v předvídatelném útvaru