• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RADO1: ten rozdíl je, že po uvaření nemáš slimáka kam vrátit :o)))
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    ZUZU: prima pristi patek mam cestu kolem :-)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    OLEJOVKA: MISH07: HARIBOKACHNA: Praveze su sneci vzdy s nejakou omackou. Bez nej su este viac bez chuti ako neosolene kura...
    [slovencina nerozlisuje medzi snekom a slimakom. Vsetko je slimak. Aj s ulitou aj bez. Nepredpokladam, ze tie bez ulity sa pouzivaju v kuchyni. Ale zasa na druhej strane, aky je medzi nimi rozdiel?]
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    NUFINKA: je to normální krám - mražené zboží drůbež a tak. ve všední den maj asi do šesti. v sobotu nevim, v neděli zavřeno. ty pstruhy tam vozej v úterý a v pátek.
    KLA
    KLA --- ---
    Něco snadného

    Tuňákové placky

    Suroviny
    2 vejce
    konzerva tuňáka (cca 200 g)
    česnek
    2 lžíce naložených kaparů
    menší ledová salát
    400 g ovčího sýra
    sůl
    mletý pepř
    4 chlebové placky
    35 minut

    Postup přípravy

    Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo a pak zalijeme studenou vodou. Tuňáka necháme okapat a vidličkou lehce rozmačkáme. Česnek nakrájíme na kostičky, kapary posekáme, ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a vejce oloupeme a nadrobno posekáme. Na náplň promícháme v míse ovčí sýr s tuňákem, kostičkami česneku, kapary a vejci. Podle chuti osolíme a opepříme. Placky ohřejeme podle návodu a každou obložíme několika nudličkami salátu a navrch rozdělíme náplň. Stočíme je, na jednom konci přehrneme, z poloviny zabalíme do ubrousku a podáváme.
    KLA
    KLA --- ---
    Rybí koktejl

    Suroviny
    150 g rybího filé
    100 g krabích tyčinek
    čtvrtina celeru
    mrkev
    2 citróny
    1 bílý jogurt
    50 ml olivového oleje
    sůl
    vinný ocet
    suché polévkové koření
    hlávkový salát
    45 minut

    Postup přípravy

    Rybí filé krátce povaříme ve vodě s polévkovým kořením a kapkou octa. Mrkev a celer nastrouháme na tenké nudličky, spaříme vroucí vodou, necháme zchladit a scedíme. Na plátýnku necháme vykapat bílý jogurt a za stálého šlehání do něj přidáváme olivový olej, vinný ocet, citrónovou šťávu a sůl.

    Zeleninu zakápneme citrónovou šťávou a olejem, přelijeme dresinkem, přidáme nadrobené filé, nakrájené krabí tyčinky a dobře promícháme. Do sklenek vložíme list hlávkového salátu a rybí koktejl, vše dozdobíme krabími tyčinkami a řezem citrónu.
    KLA
    KLA --- ---
    jinak kdybyste někdo našel nějakou obecnou "příručku" jaké ryby a mořské plody se jedí byla bych vděčná...
    Já našla spoustu rybářských, ale žádnou kuchařskou :/
    KLA
    KLA --- ---
    IGRACEK: tyjo toho tu asi neseženu, ale našla jsem na něj pěkný recept :)

    Lín smažený ve vinném těstíčku

    Suroviny
    600 g lína
    sůl
    2 vejce
    4 lžíce bílého vína
    hladká mouka
    pažitka
    petrželová nať
    tuk nebo olej
    120 minut

    Postup přípravy

    Očištěného a omytého lína osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce lína odložíme na chladné místo nebo do ledničky na cca 1 hodinu. Z rozšlehaných vajec, bílého vína, hladké mouky a nadrobno nasekané čerstvé pažitky nebo petrželové natě vymícháme hladké těstíčko, do něhož namáčíme porce lína a smažíme na rozehřátém tuku nebo oleji dozlatova z každé strany. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    Sem bych zakazal vstupovat s hladovym zaludkem :) Skoro jsem si tu v praci poslyntal klavesnici =)

    Sneci jsou fajn, dal jsem si je jednou ve francouzske restauraci s cesneko-syrovym omackou a skoro jsem snedl i ulity , lahoda, ale musi se to umet udelat :)

    Jinak jestli muzu doporucit tak kdyz jsme u tech ryb:
    v restauraci Botanic url: http://www.restaurace-botanic.cz

    RYBÍ ŠPÍZ Z LOSOSA PROLOŽENÝ KREVETAMI, S KORIANDROVOU OMÁČKOU A JASMÍNOVOU RÝŽÍ

    Stranky nejsou nic moc, ale v tehle restauraci vareji vybrone, pokud jsem, ale pujdete je lepsi si misto rezervovat, je to velmi oblibena restaurace.


    Na ustrice kamo ?:))
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    ZUZU: otviraci dobu nahodou neznas?
    FOX_E
    FOX_E --- ---
    zrovna včera jsme měli krevety,upravené na máslíšku s česnekem a po vychladnutí vhozené do ledového salátku s rukolou a jarní cibulkou a olivovým olejem.byla to libovka.mnam.jednoduche a rychle.Priste zkusím pridat i pomeranč.mlask...
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    sneci jsou mnamm;)
    mela jsem ho na prirodno s neajkyma bylinkama akorat a maslem a vyborne
    MISH07
    MISH07 --- ---
    snek mi chutna mnam....v omacce neco jako jemny gulasek...s povarenym jamonem (SPAN) , cesneckem a troskou DOBRE klobasky... ty snecci dostanou bezva chut!!! A podotykam, ze klobasky a gulasky moc nedavam...ale tohle je baaaajo:)
    jinak mi taky chutna vse vice na prirodno, bylinka, atd.... treba miluju loupat si langostynos, machat ty jejich telicka v lehke majoneze a poklabosit....ma to nesmirne kouzlo:) na techto strankach casto trpim...:))))
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RADO1: slimáka jsem teda nejedla, ale třeba šnek mi bez chuti nepřišel... ale uznávám, že to bylinkové máslo ho pozvedlo o pár řádů výš...

    nakonec jsem včera cestou koupila lososa a byl nasyrovo k večeři, ještě mi zbylo, takže mne omluvte, jdu snídat :o)
    KLA
    KLA --- ---
    RADO1: já měla čínskou polívku, nejsem na tom o moc líp :D
    O plácání jsou jiný nkluby, ale... hmmm :D
    no krom polívky taky spoustu vína :)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    KLA: Naplacat ti na holu!!!!
    Toto mi urobit, ked idem hladny spat!!!!
    KLA
    KLA --- ---
    RADO1: no co my jsme to zkouseli tak byl v takovem pytlicku citron s bylinkama a jeste na stole nejake omacky a bylo to nami nami

    aneb nejvic pozerska fotka, povsimnete si zvednuteho malliku :D


    a se mnou byli THESTOUPA a DIVER


    celkově to vypadalo fakt dobře a výborně chutnalo
    RADO1
    RADO1 --- ---
    OLEJOVKA: Ano, ustrice bez teho citronu su bez chuti. Ale to je spusta jedla. Aj ine ryby - pokial nie su okorenene alebo macerovane - mi bez citrona pripadaju bez chuti. Slimak bez omacky je tiez bez chuti...
    KLA
    KLA --- ---
    přidala jsem anketu týkající se cizojazyčných receptů, prosím hlasujte
    KLA
    KLA --- ---
    Recipes: Seared Grouper in Green Curry Applesauce

    By Executive Chef Michael Bloise

    Michael Bloise offers healthy and tasteful suggestions in every issue of timetospa.

    The greatest pleasure that I get as an executive chef is to teach others to think “outside of the culinary box.” Here’s an unorthodox sauce to brighten up a wonderful autumnal fish dish. The contrast between the light sweetness of the applesauce and the depth of the curry is astounding, while still having the acidity to cleanse the palate with each bite. As always, I recommended organically grown vegetables and wild fish wherever possible.

    Eating “right” means more than just monitoring fat, carbs and calories. It means putting quality ingredients into the food and drink that we serve our families and ourselves. I hope you enjoy this holiday menu which is delicious when prepared with organic food! Happy holidays.

    Seared Grouper with Fingerling Potatoes, Fennel, and Green Curry Applesauce
    By Executive Chef: Michael Bloise



    Serves 4

    Ingredients (entrée)
    4 grouper portions (6 oz. each)
    12 fingerling potatoes, sliced ½”
    1 bunch watercress
    2 bulbs fennel, cut into ½” wedges
    2 shallots, peeled and sliced into thin rings
    1 clove garlic, slivered
    Ingredients (sauce)
    6 oz. applesauce
    1 lime, zest and juice of
    3 oz. vegetable stock
    1 tsp. green curry paste
    2 Tbsp cilantro, chopped
    Preparation:
    Combine all sauce ingredients (except the cilantro) in a small saucepot on low heat. Season to taste and keep warm. Before serving, add the cilantro.
    Preheat oven to 350 degrees. Toss the potatoes and fennel in a little extra virgin olive oil, salt and pepper, and roast on a baking tray in the oven for about 20 minutes or until fork tender. Reserve.
    In a medium high sauté pan, sear the grouper portions (bone-side-down) until golden brown, turn, reduce heat to medium and cook until medium to medium well.
    In another small sauté pan and using about a tablespoon of extra virgin olive oil, cook the garlic and shallot slices over medium heat until slightly browned. Add the potatoes and fennel. Toss to mix. Add the watercress and remove from heat and toss to wilt.
    Plate the mixture in the center with the grouper on top. Spoon sauce around the fish.

    Michael Bloise is the Executive Chef of Wish, located in The Hotel in Miami Beach. For any questions about this or past menus, please e-mail: editor@timetospa.com
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam