• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    MISH07
    MISH07 --- ---
    KLA: kde si???? jako ..v jake zemi..Portugalsko??..))
    KLA
    KLA --- ---
    My včera byli na večeři a já si dala Robalho (což snad znamená okoun) byl na grilu s celkem pikantní marinádou, bramborem a místní kyselou zeleninou... Výborné, jen mě překvapilo že nám nedali nůž na rybu, ale obyčejný... za 7 eur
    MISH07
    MISH07 --- ---
    dyt ja vim:)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MISH07: jo vždyť o to se nepřu, já nemyslela že to je zdravé jídlo jako celek, nejsem tímhle moc zasažena, spíš že ta rybka je kvalitnější než jiná masa:o)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    coz o to, rybka zdrava je, ale ten stouchanej brambor k tomu...nevim, nevim teda:)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    už jsem to házela do vaření, takže těm kdo již četli se omlouvám, ale to jsem ještě netušila že existuje tenhle klub:o)

    včera jsem našla super recept na přípravu rybího filé:

    je potřeba jedna palice česneku, koření na ryby, jeden citrón, hladká mouka, 2 vejce, 200 gramů strouhaného eidamu a 4 filé, já použila aljašskou tresku, nevěřím moc takovým těm "kostkovým" filé...

    rybu necháme rozmrazit, osolíme, okořeníme, potřeme česnekem a zalijeme citrónovou šťávou (trochu jsem se bála toho množství česneku a šťávy, ale to právě dodá rybičce hrozně zvláštní chuť). Takto připravenou rybku obalíme v hladcé mouce a dáme do vymazaného pekáče. Ve sklenici si rozmícháme vejce se sýrem a filé tím potřeme. Pečeme 20 až 30 minut. Jako přílohu jsem udělala šťouchaný brambůrky s pažitkou a jednou zakysanou smetanou. Je to moc dobré a hlavně rybka je zdravá áno:o)

    Takže kdybyste někdo měli další tip na dobrou rybku, sem s ním:o)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    Dneska sem delala skvelou rybu (ve SP se ji rika merluza-preklada se to jako "merlan", coz mi nepomohlo) udelat ji v rajcatove omacce s kousky dyne, lilku, cervene papriky, troskou cesneku, pazitky a kapickou olivoveho oleje...je proste mnam:)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Mám si dát cejna, nebo pstruha?

    Cejn: musela bych čekat do zítra, než by rozmrzl, ale je to čerstvá ryba, dědův výlov :o)
    Pstruh: stavím se v obchodě a můžu hodovat už dnes, ale stojí to peníze a cejn mi bude osychat v mrazáku
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    v McD obnovili obalované krevetky, sice mi přišly gumovější, než před měsícem, ale to může být třeba jen momentální zkrat kuchaře... (nebo jsou to neprodané zbytky :o))

    rozhodně ale doporučuji!
    QUEENMARY
    QUEENMARY --- ---
    sím, máte někdo zkušenosti s tímhle obchodem, je to na Zborovské, chci se tam jít odpoledne mrknout na nějakou mňamku
    http://www.seafood.cz/
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    DESEO_MORTAL: no fakt, lin je ryba obzvlaste houzevnata.. ;]

    jinak s tema jabkama si mi pripomnel.. sme tuhle nemeli nic extra na kapra [cerstve vylovenyho] tak sme ho vykuchali, dovnitr narvali jabka, zabalili do alobalu, do popela s nim a SUPER [hrozne stavnaty]
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    IGRACEK: coze? tp jsem v zivote neslysel - strasnyyyy

    ted mi nekdo poradil upect lososa na jabkacha cibuli... ze je z toho prej vyjimecna stava yummy
    KLA
    KLA --- ---
    DANKLAR: bejvávalo :D
    třeba Hra na vzkazy má aktuálně 17229 příspěvků, to myslím bude ještě trvat než se tady dostanem na taková čísla :))
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    KLA: Na nástěnce zůstanou i starší recepty, v diskuzi se myslím časem zálohují a zmizí a pak je teprve pracné je hledat.
    KLA
    KLA --- ---
    ZUZU: ne v pohodě, diskuze zcela povolena...
    Ale na nástěnce by mohlo klidně být třeba... Když si někdo něco uvaří sám a bude k tomu mít fotku, nebo minirecenzi...
    Pak by mělo smysl tam ten recept dát...

    Kdyby to jedl někdo další, přidal by co si o tom myslí a tak bysme získali hodnocení receptů :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    KLA: už mlčim :)
    KLA
    KLA --- ---
    ZUZU: no spíš jaký to má smysl? Když budeš chtít recept jakýkoliv dáaš "recept" a filtr, když naněco konkrétního tak dáš třeba "losos" a vypadnou ti lososové recepty :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ad sneci: u nas v rodine se delaj "sneci" na velmi specificky zpusob. maso je uplne v ulite, a domodeluje se ze specialniho testa (jehoz zakladem je sardelova pasta) telicko. je to desne slany a strasne navykovy. ale napoprve to nikomu nechutna. ale vzpomina na to den dva, mesic, tri, a pak to musi znovu a znovu. poptam se na recept.

    KLA: co je pracneho na tom jednou za cas je zkopirovat na nastenku
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KLA: hehe sem si vzpomnel.. mamka tuhle smazila lina - byl cerstve chycenej / vykuchanej... A jak ho dala na ten rozpalenej olej, zacal sebou placat, to bylo nadeleni.. takze pro vsechny - estli smazite cerstvy ryby tak nejdriv prosolit, at se vycuka...
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    KLA: to je fakt :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam