• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    KLA: Na nástěnce zůstanou i starší recepty, v diskuzi se myslím časem zálohují a zmizí a pak je teprve pracné je hledat.
    KLA
    KLA --- ---
    ZUZU: ne v pohodě, diskuze zcela povolena...
    Ale na nástěnce by mohlo klidně být třeba... Když si někdo něco uvaří sám a bude k tomu mít fotku, nebo minirecenzi...
    Pak by mělo smysl tam ten recept dát...

    Kdyby to jedl někdo další, přidal by co si o tom myslí a tak bysme získali hodnocení receptů :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    KLA: už mlčim :)
    KLA
    KLA --- ---
    ZUZU: no spíš jaký to má smysl? Když budeš chtít recept jakýkoliv dáaš "recept" a filtr, když naněco konkrétního tak dáš třeba "losos" a vypadnou ti lososové recepty :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ad sneci: u nas v rodine se delaj "sneci" na velmi specificky zpusob. maso je uplne v ulite, a domodeluje se ze specialniho testa (jehoz zakladem je sardelova pasta) telicko. je to desne slany a strasne navykovy. ale napoprve to nikomu nechutna. ale vzpomina na to den dva, mesic, tri, a pak to musi znovu a znovu. poptam se na recept.

    KLA: co je pracneho na tom jednou za cas je zkopirovat na nastenku
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KLA: hehe sem si vzpomnel.. mamka tuhle smazila lina - byl cerstve chycenej / vykuchanej... A jak ho dala na ten rozpalenej olej, zacal sebou placat, to bylo nadeleni.. takze pro vsechny - estli smazite cerstvy ryby tak nejdriv prosolit, at se vycuka...
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    KLA: to je fakt :)
    KLA
    KLA --- ---
    ROSADKO: to by bylo asi dost pracné, ale napadlo mě řešení... Když někdo bude dávat recept tak by na začátku napsal "recept" a podle toho by se to dalo dobře filtrovat :)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    Wow, book :) Budou se recepty někde shraňovat ? Zrovna nedávno jsem přemjšlela, že se konečně naučím připravovat ryby :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    ba ne, cena je daná pracností toho "pchaní" zpět do ulity :o))) platíš za práci, nehledě na zdlouhavost celého procesu předtím...
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Nacpat uvareneho slimaka naspat do ulity je iba sposob, ako potom jeho konzumaciu predlzit a tym trosku zahnat pocit "na to, ze som to zbastil za 30 sekund to bolo teda ku...sky drahe!" :-)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RADO1: ten rozdíl je, že po uvaření nemáš slimáka kam vrátit :o)))
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    ZUZU: prima pristi patek mam cestu kolem :-)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    OLEJOVKA: MISH07: HARIBOKACHNA: Praveze su sneci vzdy s nejakou omackou. Bez nej su este viac bez chuti ako neosolene kura...
    [slovencina nerozlisuje medzi snekom a slimakom. Vsetko je slimak. Aj s ulitou aj bez. Nepredpokladam, ze tie bez ulity sa pouzivaju v kuchyni. Ale zasa na druhej strane, aky je medzi nimi rozdiel?]
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    NUFINKA: je to normální krám - mražené zboží drůbež a tak. ve všední den maj asi do šesti. v sobotu nevim, v neděli zavřeno. ty pstruhy tam vozej v úterý a v pátek.
    KLA
    KLA --- ---
    Něco snadného

    Tuňákové placky

    Suroviny
    2 vejce
    konzerva tuňáka (cca 200 g)
    česnek
    2 lžíce naložených kaparů
    menší ledová salát
    400 g ovčího sýra
    sůl
    mletý pepř
    4 chlebové placky
    35 minut

    Postup přípravy

    Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo a pak zalijeme studenou vodou. Tuňáka necháme okapat a vidličkou lehce rozmačkáme. Česnek nakrájíme na kostičky, kapary posekáme, ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a vejce oloupeme a nadrobno posekáme. Na náplň promícháme v míse ovčí sýr s tuňákem, kostičkami česneku, kapary a vejci. Podle chuti osolíme a opepříme. Placky ohřejeme podle návodu a každou obložíme několika nudličkami salátu a navrch rozdělíme náplň. Stočíme je, na jednom konci přehrneme, z poloviny zabalíme do ubrousku a podáváme.
    KLA
    KLA --- ---
    Rybí koktejl

    Suroviny
    150 g rybího filé
    100 g krabích tyčinek
    čtvrtina celeru
    mrkev
    2 citróny
    1 bílý jogurt
    50 ml olivového oleje
    sůl
    vinný ocet
    suché polévkové koření
    hlávkový salát
    45 minut

    Postup přípravy

    Rybí filé krátce povaříme ve vodě s polévkovým kořením a kapkou octa. Mrkev a celer nastrouháme na tenké nudličky, spaříme vroucí vodou, necháme zchladit a scedíme. Na plátýnku necháme vykapat bílý jogurt a za stálého šlehání do něj přidáváme olivový olej, vinný ocet, citrónovou šťávu a sůl.

    Zeleninu zakápneme citrónovou šťávou a olejem, přelijeme dresinkem, přidáme nadrobené filé, nakrájené krabí tyčinky a dobře promícháme. Do sklenek vložíme list hlávkového salátu a rybí koktejl, vše dozdobíme krabími tyčinkami a řezem citrónu.
    KLA
    KLA --- ---
    jinak kdybyste někdo našel nějakou obecnou "příručku" jaké ryby a mořské plody se jedí byla bych vděčná...
    Já našla spoustu rybářských, ale žádnou kuchařskou :/
    KLA
    KLA --- ---
    IGRACEK: tyjo toho tu asi neseženu, ale našla jsem na něj pěkný recept :)

    Lín smažený ve vinném těstíčku

    Suroviny
    600 g lína
    sůl
    2 vejce
    4 lžíce bílého vína
    hladká mouka
    pažitka
    petrželová nať
    tuk nebo olej
    120 minut

    Postup přípravy

    Očištěného a omytého lína osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce lína odložíme na chladné místo nebo do ledničky na cca 1 hodinu. Z rozšlehaných vajec, bílého vína, hladké mouky a nadrobno nasekané čerstvé pažitky nebo petrželové natě vymícháme hladké těstíčko, do něhož namáčíme porce lína a smažíme na rozehřátém tuku nebo oleji dozlatova z každé strany. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    Sem bych zakazal vstupovat s hladovym zaludkem :) Skoro jsem si tu v praci poslyntal klavesnici =)

    Sneci jsou fajn, dal jsem si je jednou ve francouzske restauraci s cesneko-syrovym omackou a skoro jsem snedl i ulity , lahoda, ale musi se to umet udelat :)

    Jinak jestli muzu doporucit tak kdyz jsme u tech ryb:
    v restauraci Botanic url: http://www.restaurace-botanic.cz

    RYBÍ ŠPÍZ Z LOSOSA PROLOŽENÝ KREVETAMI, S KORIANDROVOU OMÁČKOU A JASMÍNOVOU RÝŽÍ

    Stranky nejsou nic moc, ale v tehle restauraci vareji vybrone, pokud jsem, ale pujdete je lepsi si misto rezervovat, je to velmi oblibena restaurace.


    Na ustrice kamo ?:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam