• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    EVACEK: na panvi nech zmeknout cibuli, pridej arborio ryzi, nech ji minutku oprazit. pak muzes nalit trochou bilyho vina nebo suchyho vermutu a az se "vsakne", vsechno prelit vyvarem. melo by to byt 1 dil ryze, 3 dily vyvaru. muzes zeleninovej nebo rybi. nech varit, dokud nevyvaris vetsinu vody a ryze bude skoro mekka.. pak pridej kousky ryby, cesnek, bylinky... visjak:-)
    ta arborio ryze je takova mekka, urcite to nebude suchy, jakobys pouzila dlouhozrnou. neni sice levna ale ten rozdil je poznat a vyplati se. k rybe by se z bylinek mohl hodit rozmaryn.

    dalsi moznost je udalat nejakej jednoduche risotto (bez tech kousku ryby, ale jinak stejny postup jako nahore) a dat ho jako prilohu k dobre udelane rybe... treba filety z tunaka. k tomu jsem delal risotto s rapikatym celerem a citronem
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    zeptám se i tady, neděláte někdo rybí rizoto? chtěla bych ho udělat dnes k večeři, ale nevím jakou použít "omáčku", sojovka mi přijde že to chuťově zabije, ale nechci aby to byla suchá rýže s rybou:o)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    je to kolac - octo-pie:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---

    pro inspiraci:-)
    NUFINKA
    NUFINKA --- ---
    prave jsem malem pukla - losos na provensalu s amerikama a bazalkovym kremem

    aaaaaaaaaa

    btw. v kauflandu celej mrazenej losos za 99,- / Kg

    uuuuzasnej
    PEEDIA
    PEEDIA --- ---
    mňam, tuňák s cherry rajčátky, jednoduché a mooooc dobré
    http://recepty.labuznik.com/recept/20460-Cherry_steak_z_tunaka_s_bazalkou
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    v TESCO je akce, mají lososa bez kůže za 279! to se zase nacpeme :o)
    KLA
    KLA --- ---
    MISH07: jj, porto :D
    ale byla jsem překvapená že jsme nikde nepotkali rybí tržiště ani v městech na jihu přímo u moře...
    Musím si pořídit místní kuchařku, protože v sámoškách je tu takové množství ryb které jsem nikdy ani neviděla
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    EVACEK: kecam. s rapikatym celerem a citronem:-)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    DESEO_MORTAL: hele a co je řapíkatý citrón?
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    filety z tunaka v tescu. 193 gramu (dva stredni filety) - tzn lepsi na lehkou veceri za CZK 77, jenom na soli a pepri jsem doplnil lehkym risottem s rapikatym citronem, rozmarynem a cibuli (arborio ryze je absolutni nutnost). diky tomu, ze mam ryzi z dobryho zdroje, vyslo me jislo pro dva na cca CZK 100;-)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    KLA: kde si???? jako ..v jake zemi..Portugalsko??..))
    KLA
    KLA --- ---
    My včera byli na večeři a já si dala Robalho (což snad znamená okoun) byl na grilu s celkem pikantní marinádou, bramborem a místní kyselou zeleninou... Výborné, jen mě překvapilo že nám nedali nůž na rybu, ale obyčejný... za 7 eur
    MISH07
    MISH07 --- ---
    dyt ja vim:)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MISH07: jo vždyť o to se nepřu, já nemyslela že to je zdravé jídlo jako celek, nejsem tímhle moc zasažena, spíš že ta rybka je kvalitnější než jiná masa:o)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    coz o to, rybka zdrava je, ale ten stouchanej brambor k tomu...nevim, nevim teda:)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    už jsem to házela do vaření, takže těm kdo již četli se omlouvám, ale to jsem ještě netušila že existuje tenhle klub:o)

    včera jsem našla super recept na přípravu rybího filé:

    je potřeba jedna palice česneku, koření na ryby, jeden citrón, hladká mouka, 2 vejce, 200 gramů strouhaného eidamu a 4 filé, já použila aljašskou tresku, nevěřím moc takovým těm "kostkovým" filé...

    rybu necháme rozmrazit, osolíme, okořeníme, potřeme česnekem a zalijeme citrónovou šťávou (trochu jsem se bála toho množství česneku a šťávy, ale to právě dodá rybičce hrozně zvláštní chuť). Takto připravenou rybku obalíme v hladcé mouce a dáme do vymazaného pekáče. Ve sklenici si rozmícháme vejce se sýrem a filé tím potřeme. Pečeme 20 až 30 minut. Jako přílohu jsem udělala šťouchaný brambůrky s pažitkou a jednou zakysanou smetanou. Je to moc dobré a hlavně rybka je zdravá áno:o)

    Takže kdybyste někdo měli další tip na dobrou rybku, sem s ním:o)
    MISH07
    MISH07 --- ---
    Dneska sem delala skvelou rybu (ve SP se ji rika merluza-preklada se to jako "merlan", coz mi nepomohlo) udelat ji v rajcatove omacce s kousky dyne, lilku, cervene papriky, troskou cesneku, pazitky a kapickou olivoveho oleje...je proste mnam:)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Mám si dát cejna, nebo pstruha?

    Cejn: musela bych čekat do zítra, než by rozmrzl, ale je to čerstvá ryba, dědův výlov :o)
    Pstruh: stavím se v obchodě a můžu hodovat už dnes, ale stojí to peníze a cejn mi bude osychat v mrazáku
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    v McD obnovili obalované krevetky, sice mi přišly gumovější, než před měsícem, ale to může být třeba jen momentální zkrat kuchaře... (nebo jsou to neprodané zbytky :o))

    rozhodně ale doporučuji!
    QUEENMARY
    QUEENMARY --- ---
    sím, máte někdo zkušenosti s tímhle obchodem, je to na Zborovské, chci se tam jít odpoledne mrknout na nějakou mňamku
    http://www.seafood.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam