EVACEK: na panvi nech zmeknout cibuli, pridej arborio ryzi, nech ji minutku oprazit. pak muzes nalit trochou bilyho vina nebo suchyho vermutu a az se "vsakne", vsechno prelit vyvarem. melo by to byt 1 dil ryze, 3 dily vyvaru. muzes zeleninovej nebo rybi. nech varit, dokud nevyvaris vetsinu vody a ryze bude skoro mekka.. pak pridej kousky ryby, cesnek, bylinky... visjak:-)
ta arborio ryze je takova mekka, urcite to nebude suchy, jakobys pouzila dlouhozrnou. neni sice levna ale ten rozdil je poznat a vyplati se. k rybe by se z bylinek mohl hodit rozmaryn.
dalsi moznost je udalat nejakej jednoduche risotto (bez tech kousku ryby, ale jinak stejny postup jako nahore) a dat ho jako prilohu k dobre udelane rybe... treba filety z tunaka. k tomu jsem delal risotto s rapikatym celerem a citronem