• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, nějaký děsně jednoduchý návod na pangasia??
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    EVACEK: vina tak decku na hrnec, nejdriv ale v hrnci udelat cibuli na masle atd atd
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    no udělala jsem teda nakonce ty na tom víně, tomu vývaru podle mě ještě něco chybí, resp. mně úplně nesedla ta kyselost...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VAFLE: slint, tohle nemůžu číst, když jsem nestihla oběd.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ZUZKAOU: Jasně, máš pravdu!! Já jsem ale koza májová :-D Já jsem věděla, že bobkový list je krycí jméno nějaké bylinky, ale popletla jsem to :-O
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    EVACEK: Se slávkama dělám hodně často špagety (je to antipasta ale funkci rychlé večeře to vklidu zastane):
    Zatímco vaříme semolinové špagety cca 9 min. dáme na pánev panenský olivový olej, rozpálíme, do toho hodíme nasekané stroužky česneku a nakrájené chilli papričky. Nakrájíme šalotku a přidáme do pánve, nakrájíme uvařené slávky a přidáme, nasekáme velký kopec petržele a přidáme, osolíme, vymáčkneme trochu citrónu a dost podlejeme bílým vínem. Mezitím slijeme z hrnce vodu ze špaget a obsah pánvičky do špaget důkladně vmícháme. Hrnec se špagetami dáme ještě na dvě minuty prohřát na rozpálenou plotnu aby se štáva vpila - špagety jsou nakonec víceméně suché a drží lehce pospolu.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    a co ty slavky udelat jen na vine s celerem treba
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: jalovec není bobkový list. Jalovec jsou plody jehličnatého keře jalovce ( dělá se z toho gin).
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Jalovec_obecn%C3%BD

    Bobkový list jsou listy vavřínu.
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Vav%C5%99%C3%ADn

    Ale myslím že když v tom víně s mušlema uvaříš třeba tymián, tak to taky bude dobrý. Jiný než onen recept, ale dobrý.
    POLINA
    POLINA --- ---
    jinak dneska jsem delala moc dobry recept: na masle osmahnout cibuli a cesnek, spuli s rapikatym celerem a paprikou......zaprasit 2 lzicema mouky, dozlatova, zalit 0,4 l bilyho vina, chvili, ca 10 minut dusit, pridat bobkovy list, chiilli, sul, pepr, cukr, worchester, pridat krevety pokapane citronovou stavou, asi 4 minutky spolit chute a podavat s rejzi.....mnam
    POLINA
    POLINA --- ---
    KLAIR: nebo eorchester?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    EVACEK: Jalovec je bobkový list. V Bille ho určitě mít budou. Chyběl by!!
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    tak v bille jalovec nevedou, myslíte že to vadí když to uvařím bez toho, nebo nemáte tip na nějakou náhražku?
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MUTHA: super
    KLA
    KLA --- ---
    EVACEK: V bille nevím,já si to jednou kupovala do jednoho spešl odvaru v bylinkářství v Jilské
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    hmm díky, zkusím to na tom víně, nevíte náhodou ten jalovec, to se jmenuje takhle? dá se to sehnat v bille?
    FIN
    FIN --- ---
    EVACEK: zkus vygooglit recept na špagety frutti di mare. rovněž výborné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EVACEK: Uvařit v bílém víně . Teda pokud máš slávky. Jednoduché a výsledek je skvělý.

    EVACEK
    EVACEK --- ---
    recept na mušle někdo? koupili jsme dnes v makru italský, tak kdybyste někdo měl něco osvědčeného, nikdy jsem to nedělala, ba ani nejedla:)
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    dej to do trouby mezi tu mrizku a plech pod to, jinak normalne se spejle namoci na 15min do vody a pak napicha aby neshorela, ale zmrla je samozrejme taky jakoby namocena
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam