• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

Ryby české, ryby mořské, mořské plody...

Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    EVACEK: Jalovec je bobkový list. V Bille ho určitě mít budou. Chyběl by!!
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    tak v bille jalovec nevedou, myslíte že to vadí když to uvařím bez toho, nebo nemáte tip na nějakou náhražku?
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MUTHA: super
    KLA
    KLA --- ---
    EVACEK: V bille nevím,já si to jednou kupovala do jednoho spešl odvaru v bylinkářství v Jilské
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    hmm díky, zkusím to na tom víně, nevíte náhodou ten jalovec, to se jmenuje takhle? dá se to sehnat v bille?
    FIN
    FIN --- ---
    EVACEK: zkus vygooglit recept na špagety frutti di mare. rovněž výborné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EVACEK: Uvařit v bílém víně . Teda pokud máš slávky. Jednoduché a výsledek je skvělý.

EVACEK
    EVACEK --- ---
    recept na mušle někdo? koupili jsme dnes v makru italský, tak kdybyste někdo měl něco osvědčeného, nikdy jsem to nedělala, ba ani nejedla:)
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    dej to do trouby mezi tu mrizku a plech pod to, jinak normalne se spejle namoci na 15min do vody a pak napicha aby neshorela, ale zmrla je samozrejme taky jakoby namocena
    KLA
    KLA --- ---
    SMARIO: ta špejle mě znervoznila :)
    zkusím,kuju zaradu
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KLA: hodis na panev a otacis ne? nic extra v tom nehledej... pokud se ti to bude zdat jeste nedodelane tak to hod dopect do trouby...
    KLA
    KLA --- ---
    BIGJOINT: jsem to napsala blbě...Mám zmrazenou špejli skusamaryby akusama zeleninya nevím jak to udělat teplý... Já všechno házím na pánev, ale nějak si to sešpízem neumímpředstavit :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    KLA: napichaj se kousky na jehlu:)
    KLA
    KLA --- ---
    Kamarádpřed odjezdem vyklízel mrazák a tak jsem adoptovala rybí špízy... Jak se dělá špíz? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nedělní nouzové filé na másle a obalené v mouce a bharátu - arabské směsi koření.

Na to že doma vlastně nic krom toho filé, a brambor nebylo, tak to koření z toho udělalo velmi zajímavé jídlo.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    VAFLE: jo.
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    MC_KALAPU: Moje rec, glutamat nebrat snad na nic. To je dobry snad jen kdyz chcete zahlusit chute aby nebylo poznat ze je maso shnily. Losososovite ryby maji samy o sobe sofistikovanou chut takze v tomhle pripade je mene vzdy lepe.

Pridam jeste oblibenou lososi superrychlovku, priprava jen 2 min a bez nadobi:
    Filet z lososa omyjeme, osolime, nastrouhame na nej palec cerstveho zazvoru a polozime na vrch platek masla. Zabalime do peciciho papiru a peceme cca 20 min.
    Jako priloha je dobry mlady bramburek a tatarska omacka dle Sandtnerove.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ja teda nevim, zabijet chut cerstvyho lososa vegetou se mi nezda uplne koser...
    volil bych neco jemnesiho, treba ho jenom nasekat s nakou dobrou soli, cerstvym koprem a kysanou smetanou...
    podle myho v tom lip bude cejtit losos a ne nejaky prebijedla...

uz sem alergickej i na toho tataraka co davaj vsude, kde dostanes podradny maso a aby si to nepoznal tak ti k tomu na talir daj vsechno co tu chut masa dokonale prebije, a pak ji clovek hmotu ktera konzistenci pripomina kasi ze syrovyho masa, ale chutna po kecupu, worcestru, maggi a pepri...

mno jenomm muj nazor...
    KLA
    KLA --- ---
    tenhle semi líbí... asi zkusím...

tatarák z lososa

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

200 g lososa (filet bez kůže) | 1 šalotka | 1 lžička kaparů | 1 žloutek | špetka mletého chilli | 1 lžička MAGGI Harmonie chuti či vegety | sůl | hrst listů mladého špenátu | 100 g listů salátu ( směs) | 1 snítka kopru | 2 rajčátka | 1 limetka
    Příloha:

K tomuto pokrmu se nejlépe hodí bylinkové toasty.
    Příprava:
    Filet z lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pak jej najemno nasekáme a dáme do misky. Šalotku oloupeme, kapary necháme okapat. Poté oboje nakrájíme najemno a se žloutkem přidáme k lososu. Okořeníme chilli, vegetou, solí a vše promícháme. Lístky špenátu omyjeme a necháme okapat.

Na talířky dáme lžíci tataráčku z lososa, na něj položíme list špenátu a tento postup ještě dvakrát zopakujeme. Listy salátu a kopr opláchneme, nakrájíme nahrubo. Rajčátka rozpůlíme, limetku nakrájíme na plátky.

Tatarák obložíme zeleninou, ozdobíme limetkou a koprem.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, nemáte prosím nějaký recept na lososový tatarák?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam