• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    POLINA
    POLINA --- ---
    IKARIE: nojooooooooo, tiše závidím. Přítel je ted v Barcošce, ale let letadlem by čerstvý krevety stopro nepřežily ,(( takže nic.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POLINA: ja nejsem v CR, ale v portugalsku.
    jinak v supermarketu kilo za 4,90e, nadhera :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    IKARIE: kdes sehnala takový macky? ,)

    Já mám jeden uplně výbornej recept s krevetama, ale zaboha ho nemůžu najít. A z hlavy si ho nepamatuju....ale budu hledat dál a nahodím ho tady.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    diky komusi niz za recept na krevety - jen maslo a cesnek.
    povedlo se a melo to velky uspech :)


    KLA
    KLA --- ---
    STHENO: dík, dala jsem to do záhlaví
    STHENO
    STHENO --- ---
    VENIKA: je to vcelku zabava.:o)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    nekolikrat jsem tam nakukovala, kdyz jsem sla vecer kolem, vypadalo to docela zabavne... vsichni v tech zasterkach :-).
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: takže tam budou samé ženské? :o)
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    STHENO: :) tohle mne nikdy nenapadlo :) asi bych si vybral, ale tohle mne prekvapilo :D

    Randění a Vaření

    skvělé jídlo a skvělí lidé, volna mista ženy 0 POSLEDNI VOLNA MISTA muži 7

    volná místa: 7/25, začátek: 18:00
    STHENO
    STHENO --- ---
    odporucam do pozornosti kurz ryby a plody mora:
    http://www.chefparade.cz/cs/programy/kurzy-vareni/
    momentalne nie je vypisany, ale bola som minuly mesiac a bolo to paradne, naucila som sa vykuchat rybu, pripravit slavky, uvarit chobotnicu...najlepsie boli musle svateho Jakuba. Vsetko, co si ludia pripravia, to si aj zjedia. fakt parada.
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    CHAMPAGNE: stejne kdyz to varis, tak samotny alkohol vyprcha a zustane jen aroma - vubec bych se nebal ;)
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    PIDIBUL: aha, to vis ja nebyla zvykla alkohol pocitat na lzice ale na lahve, tak mam strach z poruseni abstaku :D
    PIDIBUL
    PIDIBUL --- ---
    CHAMPAGNE: vždyt té whiskey se tam dáva lžíce ,max., dvě
    ty těhule.)....a je to hlavní chod..........
    TNT
    TNT --- ---
    CHAMPAGNE:
    já to zkoušela s česnekem a chilli a bylo to výborné :)
    teda, pokud teď máš chutě na tak ostré koření :o)
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    TNT: dik to zni skvele :)
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    ad zralok - tak jsem zkousel zraloka na slanine a cesneku - kdyz date do google zralok recept, tak ho urcite najdete...

    jako joo... nebylo to spatne, ale nijak mne to nenadchlo... zkusil bych teda experiment s jinym slozenim...

    jinak zralok jako maso - celkem mne zklamal "zapach" - fakt jede rybinou a ani citron to neutlumil... na druhou stranu maso uplne super - nerozpada se, zadne kosti (krome patere) a chutove zajimave...

    urcite doporucuju, ale pokud hledate "rybu-nerybu" (neco jako neutralni pangasius, nebo losos) tak rozhodne tohle neni pro vas...
    TNT
    TNT --- ---
    CHAMPAGNE:
    vynikající jsou krevety s fazolkami a rajčaty..na pánev, okořenit a podusit...a když tam bude dost těch fazolek, tak to s čerstvou bagetou vydá za hlavní jídlo :)
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    PIDIBUL: az na tu whisku to pripravuju taky tak, tehule whisky nemuzou ;) chtela jsem nejakou inovaci.. jestli existuje nejake krevetove jidlo ktere by mohlo byt jako hlavni chod, nejen chutovka nebo predkrm...
    PIDIBUL
    PIDIBUL --- ---
    CHAMPAGNE: nejlepší je máslo ,pepř(hodně),trochu cibulky,citron a to hlavní je skotska wiskey...................to celé na pánvi trvá to asi 3 pikovteřiny
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    Našla jsem nakonec zajímavý recept: KREVETOVÉ TORTILLY

    Ingredience: velké rajče 2 ks, chilli paprička 1 - 2 ks, červená paprika 1 ks, sůl, limetková šťáva 1 - 2 lžic, avokádo 1 ks, koriandr 2 lžíce, spařené krevety 12 ks, tortilla 8 ks, jarní cibulka 2 ks

    Postup přípravy: Cibulky opláchneme a spaříme vroucí vodou. Rychle je zchladíme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme a spolu s očištěnou paprikou také nakrájíme na kostičky. Ingredience smícháme, ochutíme koriandrem i chilli papričkou a zakápneme limetkovou šťávou. Avokádovou salsu osolíme a promícháme. Tortilly ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo nasucho opečeme na pánvi. Na teplé tortilly rozdělíme salsu i spařené krevety. Tortilly svineme a převážeme cibulkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam