• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    a kde kupujete krevety v praze?
    KLA
    KLA --- ---
    jo jenže portugalci jsou divný... když jsem jedla jejich gambas tak to byla vysloveně nechutný,protože nejen že smíchaj všechny druhy masa, ale nacpou do toho celý škeble a celý krevety...

    Normálmněse dají oloupat, utrheneš (nebo uřízneš) jim hlavy těsně u těla a pak je chytneš za nohy a dáš je od sebe, ten krunýř se pustí a tělíčko z toho vyklouzne...

    a tady jakoilustrace jeden super lehký recept:)

    Erasmus Krevety

    ingredience na 2 porce:
    300 gramů nevyloupaných krevet
    250 gramů těstovin
    cibule
    česnek
    2 rajčata
    paprika
    máslo
    olivy
    sýr na posypání
    oregano(nebyla bazalka), sůl, pepř
    kečup k dochucení u stolu



    postup:
    Mezitím co se vaří těstoviny, vyloupané krevety zprudka osmažíme na másle s cibulí a česnekem a krevety vyjmeme. Rajčata spaříme v horké vodě třeba u těstovin, aby se dala lehce oloupat slupka, oloupeme je a nakrájíme na kousky spolu s paprikou, nadrobno nakrájíme olivy. Všechno podusíme na pánvi, ochutíme oregánem, solí a pepřem a na chvíli ještě vložíme podusit krevety, podáváme.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KLA: no normalne sme je loupali, jako jasne, ze sme byli komplet zasrany, ale nevim, jak bych to mela delat jinak, to by se museli asi nejdriv uvarit, aby se dali vyloupat, ne?

    a teda v restauracich sem tady taky vetsinou dostala nevyloupane (i kdyz je fakt, ze v jedne, kde jsem pracovala v algarve, se za priplatek dalo pozadat uz o vyloupane)
    KLA
    KLA --- ---
    IKARIE: tys je vařila ve skořápkách? Jak jste to jedli?

    Jojo, takyjsem si takhle velký uživala,pěkně v pingo doce za ppár šupů,mňami :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    IKARIE: nojooooooooo, tiše závidím. Přítel je ted v Barcošce, ale let letadlem by čerstvý krevety stopro nepřežily ,(( takže nic.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POLINA: ja nejsem v CR, ale v portugalsku.
    jinak v supermarketu kilo za 4,90e, nadhera :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    IKARIE: kdes sehnala takový macky? ,)

    Já mám jeden uplně výbornej recept s krevetama, ale zaboha ho nemůžu najít. A z hlavy si ho nepamatuju....ale budu hledat dál a nahodím ho tady.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    diky komusi niz za recept na krevety - jen maslo a cesnek.
    povedlo se a melo to velky uspech :)


    KLA
    KLA --- ---
    STHENO: dík, dala jsem to do záhlaví
    STHENO
    STHENO --- ---
    VENIKA: je to vcelku zabava.:o)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    nekolikrat jsem tam nakukovala, kdyz jsem sla vecer kolem, vypadalo to docela zabavne... vsichni v tech zasterkach :-).
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: takže tam budou samé ženské? :o)
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    STHENO: :) tohle mne nikdy nenapadlo :) asi bych si vybral, ale tohle mne prekvapilo :D

    Randění a Vaření

    skvělé jídlo a skvělí lidé, volna mista ženy 0 POSLEDNI VOLNA MISTA muži 7

    volná místa: 7/25, začátek: 18:00
    STHENO
    STHENO --- ---
    odporucam do pozornosti kurz ryby a plody mora:
    http://www.chefparade.cz/cs/programy/kurzy-vareni/
    momentalne nie je vypisany, ale bola som minuly mesiac a bolo to paradne, naucila som sa vykuchat rybu, pripravit slavky, uvarit chobotnicu...najlepsie boli musle svateho Jakuba. Vsetko, co si ludia pripravia, to si aj zjedia. fakt parada.
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    CHAMPAGNE: stejne kdyz to varis, tak samotny alkohol vyprcha a zustane jen aroma - vubec bych se nebal ;)
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    PIDIBUL: aha, to vis ja nebyla zvykla alkohol pocitat na lzice ale na lahve, tak mam strach z poruseni abstaku :D
    PIDIBUL
    PIDIBUL --- ---
    CHAMPAGNE: vždyt té whiskey se tam dáva lžíce ,max., dvě
    ty těhule.)....a je to hlavní chod..........
    TNT
    TNT --- ---
    CHAMPAGNE:
    já to zkoušela s česnekem a chilli a bylo to výborné :)
    teda, pokud teď máš chutě na tak ostré koření :o)
    CHAMPAGNE
    CHAMPAGNE --- ---
    TNT: dik to zni skvele :)
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    ad zralok - tak jsem zkousel zraloka na slanine a cesneku - kdyz date do google zralok recept, tak ho urcite najdete...

    jako joo... nebylo to spatne, ale nijak mne to nenadchlo... zkusil bych teda experiment s jinym slozenim...

    jinak zralok jako maso - celkem mne zklamal "zapach" - fakt jede rybinou a ani citron to neutlumil... na druhou stranu maso uplne super - nerozpada se, zadne kosti (krome patere) a chutove zajimave...

    urcite doporucuju, ale pokud hledate "rybu-nerybu" (neco jako neutralni pangasius, nebo losos) tak rozhodne tohle neni pro vas...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam