• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    KLA
    KLA --- ---
    IKARIE: jsem to blbě přečetla, jsem myslela že se ti to zdá drahý :)
    Nojvtipnější je bacalhao... blbci si všechny tresky vylovili a teďmusej národní rybu dovážet:D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KLA: v pingo doce, cena za kilo, dva velky filety me vysly na naky 2,70, luxus.
    ok zkusim :)
    KLA
    KLA --- ---
    IKARIE: a kdes ho kupovala? V Pingo doce 2,95 a moc pěkný... sice podkova, ale stejně...

    nenasákne moc... nebo ho pak můžeš vysát papírovým ubrouskem a už na pánev nic nelít...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KLA: a nebude to tim olejem moc nasakle? uz takhle je na me losos celkem dost tucny.
    jinak cas mam, ted vstavam:)

    btw docela by me zajimalo, jak je mozne, ze tady stoji kilo cerstveho lososa 5.99E - o cenach v cr prehled uplne nemam, ale mam dojem, ze je daleko drazsi. moc nechapu proc, kdyz to je dovoz z norska.
    KLA
    KLA --- ---
    IKARIE: namíchej olivový olej s vymačkaným citronem a nech to v tom tak hodku ležet pokud máš čas... ňami
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mam filet z cerstveho lososa, ale nemam gril - je lepsi ho smazit na masle, nebo na oliv. oleji?
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    nebo nakladanej cesnek v bylinkach...taky mnamina...ale to uz patri do jiny diskuze :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FESTER: ja ted pri peceni brambor zacala pridavat neoloupany cesnek a muzu se po tom utlouct
    upece se hezky do zlatova, je mekouckej a sladouckej..
    nadhera... :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    MJUGEN: cesnek se musi umet delat...:) uz si nekdy zkousel zapekanou celou palici cesneku ??? basta ! :)
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    MJUGEN: horky mi ani neprisel, asi zalezi jak dlouho ho drtis na rozpalenym oleji. Vzhledem k tomu, ze cela ta smes se dusila pod poklickou, tak se cesnekova chut hazky rozlezela do prijemna....horkost zadna. Bud to byla tedy nahoda :D, nebo to mam proste vychytany ne asi :D
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    ANICCKAA: jo ako já česnek miluju, ale do zlatova česnek = hořký hnus... fuj
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    MJUGEN: tak nastesti ti nemusim varit :D...ja jsem naopak cesnekova:)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    ANICCKAA: tak s orestovaným česnekem do zlatova bys u mne nepochodila, bych to radši vyhodil do hajzlu! Ale proti gustu...

    Přílohu bych doporučil jen bílé pečivo (franc. bagety a pod.), pokud nudle tak rovnou třeba spaghetti nebo linguine - a máš první chod nebo udělat jako fritto misto (osmažené mořské plody jen na oleji v mouce) - a druhý chod je ready
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    tak jsem dnes zkousela neco ukuchtit z morskych potvor(krevetky, chobotnicky, muslicky) a dopadlo to nad ocekavani dobre:)

    morske plody jsem dala do misticky spolu s cherry rajcatky, pokapala citronem a dala jsem to odlezet hezky do lednice.
    Na panvi rozpalime olivovy olej, hodime na nej na jemno nakrajeny cesnek, nechame ho orestovat do zlatova a po te pridame morske potvurky a cherry.
    Pridame citronovou kuru na jemno nastrouhanou, sul pepr, trochu chulli, bazalku a petrzelku...tu jsem ale nemela, tak jsem tam dala bylinkovou sul, ktera petrzelku obsahuje, spolu s jinymi bylinkami. Tuhle smes chvili dusime pod poklickou a sup na talir
    priloha nejlepsi podle meho ryze, nebo nudle, ale myslim, ze se k tomu muze vzit cokoliv
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    MIMINO: Obávám se, že dorazím s vypumpovaným žaludkem v podroušeném stavu, ale kdyby něco zbylo tak vemu ;-) (silně pochybuju, jak znám mou rodinu)
    POLINA
    POLINA --- ---
    MJUGEN: krásný ceny
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MJUGEN: prines v sobotu vecer neco na ochutnani :))
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    1 kg slávek 99,-
    1kg garnáti 250,-
    1 kg mořskýho vlka 150,- myslím...
    krevety 0,5 kg velikost 40 až 60 ks na 1kg 145,-
    chobotnice 1 kg snad 300,-
    losos filet už ani nevím - normální cena asi (účet má kámoš u sebe, takže nevím úplně přesně)

    kořenovou zeleninu bych tam snad ani nedával - jen cibuli, česnek na ex. pan. oliv. oleji s petrželí (v chorvatsku dávají i vavřín - bobkový list), klidně i trocha bazalky a rajčetem max. zalitý vínem (rajčata italská!!! Ty sračky co jsou u nás všechno pokazí!!)


    Slávky budu dělat asi jen v lehce osolené vodě a vedle pro ty, co budou chtít, udělám rajčatovou omáčku s vínem ("alla buzzara" se myslím jmenuje)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MJUGEN: a taky napiš když se ti bude chtít jak jsi to upravoval, já dělala jednou slávky na víně s kořenovou zeleninou a byla jsem docela zklamaná
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to bude tedy opulentni
    kolik te to stalo, jestli se muzu zeptat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam