• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

Ryby české, ryby mořské, mořské plody...

Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    MIMINO: Obávám se, že dorazím s vypumpovaným žaludkem v podroušeném stavu, ale kdyby něco zbylo tak vemu ;-) (silně pochybuju, jak znám mou rodinu)
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MJUGEN: prines v sobotu vecer neco na ochutnani :))
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    1 kg slávek 99,-
    1kg garnáti 250,-
    1 kg mořskýho vlka 150,- myslím...
    krevety 0,5 kg velikost 40 až 60 ks na 1kg 145,-
    chobotnice 1 kg snad 300,-
    losos filet už ani nevím - normální cena asi (účet má kámoš u sebe, takže nevím úplně přesně)

kořenovou zeleninu bych tam snad ani nedával - jen cibuli, česnek na ex. pan. oliv. oleji s petrželí (v chorvatsku dávají i vavřín - bobkový list), klidně i trocha bazalky a rajčetem max. zalitý vínem (rajčata italská!!! Ty sračky co jsou u nás všechno pokazí!!)

Slávky budu dělat asi jen v lehce osolené vodě a vedle pro ty, co budou chtít, udělám rajčatovou omáčku s vínem ("alla buzzara" se myslím jmenuje)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    MJUGEN: a taky napiš když se ti bude chtít jak jsi to upravoval, já dělala jednou slávky na víně s kořenovou zeleninou a byla jsem docela zklamaná
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to bude tedy opulentni
    kolik te to stalo, jestli se muzu zeptat?
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    Tak jsem nakonec nakoupil v Makru:
    mražené garnáty 1kg
    2 kg krevet vařených chlazených
    chlazené slávky 3kg
    11 mořských vlků
    2x chobotnice 0,5kg
    lososí filet s kůží

a už se nemůžu dočkat zítřejšího oběda :-)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    MIMINO: Koukám podle obalu, že už jsem měl tu makrelu od nich. Byla dobrá. Dik
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MJUGEN: zkus tuhle firmu, mam s ni celkem dobry zkusenosti....
    http://kimbex.cz/ryby/vyrobky/ryby-cele.php
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    dnes mne překvapily velkoobchodní ceny od Nowaca. Někde až o 50% vyšší než v Makru... :-(, ve čtvrtek jedu nakoupit spoustu ryb a potvor na kalbu, doporučíte nějakou ne moc drahou, ale dobrou rybu mořskou?
    STHENO
    STHENO --- ---
    Tak vcerajsi pangasius na obed /vsetci sa zalizovali/:

Na panvici roztopit kokosovy tuk - cca 2 lyzicky /ja som si proste kupila malu konzervu kokosoveho mlieka a toho tuku tam je dost/.
    Ocisteny cesnak /cca 3 strucky/ polozit na stol, tresnut po nom spodkom dlane a hodit na panvicu, potom pridat pangasia, cele listky bazalky, podliat vinom - podla velkosti pangasia, ale 1 dcl uplne staci /ja som pouzila nejaky ryzling rynsky/, pangasia posypat mletym rimskym kminom, po chvili otocit, nechat v panvici, kym sa z vina vyvari alkohol /nie je ho citit/, odstavit hodit na tanier, poliat zvyskom stavy. Odporucam ochutnat aj ten cesnak, je po tejto priprave uzasne jemny.
    KLA
    KLA --- ---
    zní dobře :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    Nějaký recepr z krevet, vyzkoušeno, chutná skvěle.

V kastrolu rozpustíme máslo, na něm podusíme cibuli, česnek, papriku na malé kostičky a řapíkatý celer, pak přisypeme mouku a osmahneme dozlatova. Přidáme bílé víno, krájená rajčata, chilli, bobkový list, čerstvý tymián a worchestr. Privedeme do varu a dusíme asi 20 minut. Připravíme krevety, pokapeme citronem. Omáčku ochutíme cukrem a přidáme krevety, spolu mícháme asi 5 minut. Podáváme s rýží.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    STHENO: já do Makra můžu, lososa už od jinud neberu, je levnější než v hypermarketech a navíc kvalitně skladovaný...
    STHENO
    STHENO --- ---
    KLA: pekne. skoda, ze nemaju moc inych potvor.
    KLA
    KLA --- ---
    HARIBOKACHNA: to je dobrý
    srovnání s tím co posílala stheno

497,- a 550,-
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    moje doporuceni na kaviar: http://www.kaviarvalsen.cz
    KLA
    KLA --- ---
    Jo a mám dotaz.Koupila jsempůlkilovou krabici kaviáru (ale nevím z jaké ryby)... Má datum spotřeby do 2010, tak jsem ho dala do mrazáku a přijdemi že zhořkl... je tomožný?
    KLA
    KLA --- ---
    QUEENMARY: vybrala jsi tamnakonec něco

Říkala jsem si že by možná bylo fajn udělat nějaklíp nástěnku... takže prosím doporučte místa kde kupujete/jíte rybky ať už jsou virtuální, nebo kamenná :)

dík
    STHENO
    STHENO --- ---
    KLA: prave mi to prislo vcelku lacne oproti seafoodu napriklad. Inak, na kurze hovorili, ze nakupuju hlavne v makre, ale tam ja nemam pristup.
    KLA
    KLA --- ---
    STHENO: dám na nástěnku,když něco budeš kupovat dej pak vědět...
    ale třeba losos 195 za kilo, nebo lososový kaviár 100g za 160 zní dobře
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam