• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    BIGJOINT: Káždy si dal co chtěl..., já si dal 3 lahvinky bíleho, z toho jedno barrique a pozdní sběr od Michlovskýho
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    MJUGEN: krasa, jen to pivo k tomu...:)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    přímo gurmetský zážitek, v sobotu, přemýšlím, že opět zajedu do Makra a v malém měřítku to zopakuju, jestli bude venku pěkně a bude se grilovat.
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    MJUGEN: no tak to musel byt opravdu gurmansky zazitek...kam se hrabou moje experimenty :D
    STHENO
    STHENO --- ---
    MJUGEN: mnam.
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    MJUGEN: wau... dobre ty!
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    vám dlužím obrázky z toho oběda:
    obrazek
    obrazek
    obrazek
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    IKARIE: udělej ho na páře a jen osol a po uvaření polej rozpuštěným máslem. S rýží a špenátem nebo s bramborem. Je to moc dobré.
    KLA
    KLA --- ---
    IKARIE: jsem to blbě přečetla, jsem myslela že se ti to zdá drahý :)
    Nojvtipnější je bacalhao... blbci si všechny tresky vylovili a teďmusej národní rybu dovážet:D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KLA: v pingo doce, cena za kilo, dva velky filety me vysly na naky 2,70, luxus.
    ok zkusim :)
    KLA
    KLA --- ---
    IKARIE: a kdes ho kupovala? V Pingo doce 2,95 a moc pěkný... sice podkova, ale stejně...

    nenasákne moc... nebo ho pak můžeš vysát papírovým ubrouskem a už na pánev nic nelít...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KLA: a nebude to tim olejem moc nasakle? uz takhle je na me losos celkem dost tucny.
    jinak cas mam, ted vstavam:)

    btw docela by me zajimalo, jak je mozne, ze tady stoji kilo cerstveho lososa 5.99E - o cenach v cr prehled uplne nemam, ale mam dojem, ze je daleko drazsi. moc nechapu proc, kdyz to je dovoz z norska.
    KLA
    KLA --- ---
    IKARIE: namíchej olivový olej s vymačkaným citronem a nech to v tom tak hodku ležet pokud máš čas... ňami
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mam filet z cerstveho lososa, ale nemam gril - je lepsi ho smazit na masle, nebo na oliv. oleji?
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    nebo nakladanej cesnek v bylinkach...taky mnamina...ale to uz patri do jiny diskuze :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FESTER: ja ted pri peceni brambor zacala pridavat neoloupany cesnek a muzu se po tom utlouct
    upece se hezky do zlatova, je mekouckej a sladouckej..
    nadhera... :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    MJUGEN: cesnek se musi umet delat...:) uz si nekdy zkousel zapekanou celou palici cesneku ??? basta ! :)
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    MJUGEN: horky mi ani neprisel, asi zalezi jak dlouho ho drtis na rozpalenym oleji. Vzhledem k tomu, ze cela ta smes se dusila pod poklickou, tak se cesnekova chut hazky rozlezela do prijemna....horkost zadna. Bud to byla tedy nahoda :D, nebo to mam proste vychytany ne asi :D
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    ANICCKAA: jo ako já česnek miluju, ale do zlatova česnek = hořký hnus... fuj
    ANICCKAA
    ANICCKAA --- ---
    MJUGEN: tak nastesti ti nemusim varit :D...ja jsem naopak cesnekova:)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    ANICCKAA: tak s orestovaným česnekem do zlatova bys u mne nepochodila, bych to radši vyhodil do hajzlu! Ale proti gustu...

    Přílohu bych doporučil jen bílé pečivo (franc. bagety a pod.), pokud nudle tak rovnou třeba spaghetti nebo linguine - a máš první chod nebo udělat jako fritto misto (osmažené mořské plody jen na oleji v mouce) - a druhý chod je ready
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam