• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    FESTER
    FESTER --- ---
    KLA: pravda je ... Uni ( morskej jezek ) neni jidlo pro kazdeho... jeden ho nenavidi druhy miluje... :)
    KLA
    KLA --- ---
    FESTER: hmm, prostě tak, já jím skoro cokoliv a když nepočítám kapra tak tohle je fakt jediná věc z vody co mi přišla hnusná
    FESTER
    FESTER --- ---
    KLA: chutna to jak cista sul.... vazne by me zajimalo jestli opravdu vis jak chutna cista sul....

    spis bych rekl : Wonder taste and aftertaste, buttery and fatty. Also love-it-or-hate-it kind of food. Not recommended for first time sushi-eater or people who don’t like fishiness. ale ze by jako cista sul... ???? to opravdu ne :) opravdu spise jak hodne mekky maslo ( konsistence) s chuti syrove makrely
    KLA
    KLA --- ---
    FESTER: naprosto, myslela jsem že budu zvracet
    FESTER
    FESTER --- ---
    KLA: COOOOZE ???? to nemyslis vazne ???
    KLA
    KLA --- ---
    FESTER: tak to je jedna z mála vodních věcí který nejsem schopná jíst... Chutná to jako čistá sůl
    FESTER
    FESTER --- ---
    HOBORG: objednej si to v japonsky restauraci jako sushi, jmenuje se to UNI

    FESTER
    FESTER --- ---
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    FESTER: to se ji syrovy?
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    FESTER: jo, presne to myslim :) nevim jestli se dela i nejakej tepelne upravenej, ja jsem mel cerstvyho syrovyho, presne jak je na obrazku, a moc me to teda nechutnalo. ale asi tomu dam jeste sanci az to zas nekde potkam :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    HOBORG: morsky jezek.. jestli myslis sea urchin tak po tom bych se umlatil :)

    SUMKOKO
    SUMKOKO --- ---
    je pravda, že tohle byl kapr chycenej kamarádovym dědečkem. na druhou stranu ho zase ulovil na labi u neratovic, což bych řekl, že rybám na kvalitě moc nepřidá.

    zásadní byl tedy ten recept a naložení toho masa na noc do citrónu. No ale výsledek, to bylo něco. úplně mi to zvrátilo představu o tom, že kapr je nejhnusnější ryba.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    RUTHLESS: tak to jsem zvedavej jestli uspejes :)
    ja mam rad snad uplne vsechny ryby a potvory, slany i sladkovodni (s malou vyjimkou syrovejch jezku), ale kapr mi prijde taky spatnej, at se udela jakkoliv tak mi proste nejede
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Vnukla si mi myslenku, SUMKOKO: , diky!

    Meli jsme v patek v hospode s kamarada diskuzi o rybach (absolutne netusim, proc jsme ji vedli) ale vyslo z ni, ze nekolik akteru diskuze prohlasilo, ze kapr je hnusna ryba, temer nejedla.

    Chci je presvedcit o opaku a vytvorit kapra, na kteryho budou vzpominat. Nejaky recepty, co byste mohli doporucit? (sumkoko - uz jsem si zapsal)
    Diky moc!
    SUMKOKO
    SUMKOKO --- ---
    musím se podělit: Kapr podle pánů z Rožmberka. Nikdy jsem neměl lepší sladkovodní rybu. a byl to kapr.

    RYBA DOMÁCÍ
    http://www.rybadomaci.cz/cz/recepty/kapr-r41.aspx
    KLA
    KLA --- ---
    DOMAK: zní dobře
    DOMAK
    DOMAK --- ---
    KLA: Působivý by mohl být nějaký dort z želé z mořských řas. V tom by jakoby plavaly ty předem tepelně zpracované obludy, bylinky.... Servírovat na salátu ozdobeném kaviárem nebo kaviárovou pastou. Určitě se to dá ještě nějak dochutit a zařídit, aby obludy neležely na dně.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    koukam, ze tu neni moc receptu na pstruhy, takze delame ho takto:

    Pstruh s bramborama
    Pstruhy ocistime, prosolime, opeprime, dovnitr dam platek citronu a narvu ho bylinkama (nejlepsi je listova petrzel, nebo pazitka.... da se pouzit i bazalka, cokoliv dle libosti).
    Brambory nakrajim na kosticky a dam do zapekaci misy (pouzivam sklenenou). Brambory trochu osolim, popr. okminuju. Na ne pokladu pstruhy, dam trochu masla, nekdy i citron a dam zapekat az budou pstruzi s kurcickou.

    Na tomhle receptu se muzeme utlouct nejen po masu, ale i po tech bramborach, ktere nasaknou stavu ze pstruha.. uz se nemuzu dockat cerstvych brambor, to bude namka :)

    jednoduche a vyborne :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    KLA: http://www.saunalahti.fi/~marian1/gourmet/5_6.htm z brambor, ancovicek a smetany. Vanocni jidlo ve Svedsku - je to moc dobry a ancovicky muzes vymenit za sunku, nebo rajcata, proste za cokoliv a mas klasik pie
    Janssons frestelse - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Janssons_frestelse
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    KLA: dorty nemám rád - ani sladké ani slané, ale dokázal bych si představit na něm mini chobotničky, ančovičky/grundle, kroužky z olihní/sépií a krevetky, v žádném případě prsty z rybí bílkoviny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam