• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    PAPRIKANA: Cau, zalezi jak sou velke co sem koukal tak 2-3 min z kazde strany, je to morska potvora ktera se dela na minutku
    PAPRIKANA
    PAPRIKANA --- ---
    Ahoj, dnes jsem an trhu [Kreta] koupila cerstve kalamary.. jak dlouho se maji grilovat, aby nebyly tuhe?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    SOLEI: Klidne nariznout, a polejvat rozpustenym maslem behem peceni pro vetsi smak:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TEKLAC: Děkuji. Co kůže. Štiku nestahuji, ale sumec má prý kůži tužší, mám ji nějak naříznout, nebo nechat tak jak to je?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    SOLEI: Urcite, jelikoz je to ryba ne moc tucna, pridal bych vice masla a pect na nizsi teplotu 160
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Poradíte mi prosím co se sumcem?
    Není prostor ani teplá voda na složitý recept. Když mám štiku tak jenom vyvrhnout a celou upéct. Můžu to stejné udělat se sumcem?
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    Morske potvory na stredomorsky zpusob
    Ingredience:
    Krevety velke, mix morskych potvor, cibule, cesnek, rajcata z konzervy, kapary, sojovka, cili, sul, pepr, bylinky
    Priprava:
    v rozpalenem woku na olivaci osmahnem cibuli na jemno, pridame cesnek, lehce orestujem s c.lzici sojovky, pridme krevety, po 3 min. mor.pot., kapary, dale rozkrajeny rajcata z konzervy a stejnou konzervu vody aby z toho nebyla kase, ale omajda, dochutime decentne cili, sul, pepr, bylinky.
    Podavame s ryzi a bilym vinem
    CNV
    CNV --- ---
    Tak jsme pojedli a je to mrcha kostnatá teda. Ovšem maso výborné.
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    CNV: presne tak, cerstva ryba uz chutna sama od sebe, a prehanky s korenim to jenom kazi
    CNV
    CNV --- ---
    TEKLAC: U nás frčí máslo, ale zbytek přípravy je podobně jednoduchý, nač kazit ryby kořením.
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    CNV: tim padem to bude Cejnek, ocistit sul pepr olivac a do pekace s nim
    CNV
    CNV --- ---
    TEKLAC: Velký ani ne, ta rybka má cca 20-25 cm. Tak jinej cejn? Našla jsem v atlasu jakéhosi cejnka malého.
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    CNV: Cau, podle me je to Cejn velky, pokud to prkenko je taky velky:)
    CNV
    CNV --- ---
    Můžete mi někdo prozradit, co to máme dneska k obědu? Muž to dostal doma a žádná informace k tomu...

    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    děkuju za rady, ale už pozdě :) nakonec z něj byla polévka
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    KKKAROLINKA: zapošírovat v něm rybu, základ pro omáčky..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KKKAROLINKA: Přidat do nějaké políkvy? Zalít tím nějaké rybí jídlo v asijském stylu?
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    Ahoj poradíte mi jak zužitkovat rybí vývar krom přidání do rizota? Něco málo mi zbylo a nevím co s ním :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    kazdopadne my si je muzem leda nasbirat v chorvatsku:) jsou to ty samy?
    FESTER
    FESTER --- ---
    KLA: pravda je ... Uni ( morskej jezek ) neni jidlo pro kazdeho... jeden ho nenavidi druhy miluje... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam