• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: mi prijde ze driv vubec bylo vic lamacu zenskejch srdci jako treba Cevert..
    mozna by nam mohla Senin nastinit kdo je novodobej Hunt nebo Cevert :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Specifickej :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Btw. před pětadvaceti lety zemřel hezoun, playboy a sukničkář James Hunt. Nemesis Nikiho Laudy. Svými extravagantními výstřelky a vůbec výstřední osobností se mimo jiné velmi zasloužil o popularizaci Formule 1.



    Jeho začátky v okruhovém závodění se mimochodem velmi podobaly eskapádám Maxe Verstappena a brzy si vysložil přezdívku Hunt the Shunt. Ve Formuli Ford a Formuli 3 rozmlátil co mohl.
    V roce 1972 si ho všiml bohatý lord Alexander Fermor-Hesketh a umožnil mu vstup do Formule 2. Ve Formuli 1 poprvé startoval v roce 1973 v Monaku. V roce 1975 se stal mistrem světa poté, co Niki Lauda havaroval na Nürburgringu a část sezóny vynechal. James Hunt v posledním závodě sezóny, Grand Prix Japonska, obsadil třetí místo a získal tak v závěru o bod více, než Niki Lauda. Po této sezóně se britské televizní stanice rozhodly vysílat závody Formule 1.



    Závodní kariéru ukončil v roce 1979 a věnoval se komentování závodů. Jeho specifický způsob vyjadřování a neustálé skandály zvyšovaly popularitu F1.



    V roce 1993 umírá na infarkt myokardu.

    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    me vzdycky zarazi jak hnusnej je ten difuzor na Aston Martinu :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Zajímavé, mají nějaký systém vyrovnávání výkonnosti. "Pomalým" sundali pár kilo z váhy a povolili zvýšení tlaku v turbu, rychlým naopak přidali závaží.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Začal warm-up.
    Straka: "Je to sice warm-up, je to trénink, ale už se nám z vozidel stávají zemědělské stroje." :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: https://f1sport.auto.cz/clanek/je-to-zazrak-ze-alonso-jede-v-le-mans-rika-ickx

    Bývalý jezdec Formule 1 Jacky Ickx je nadšený startem Fernanda Alonsa v Le Mans.





    Jacky Ickx vyhrál v Le Mans v letech 1969 až 1982 celkem šestkrát. „Je to zázrak, že Alonso může jet v Le Mans, že dostal povolení pro Le Mans,“ řekl Ickx.

    „Je to fantastické, protože moderní jezdci mají exkluzivitu u svých týmů a nemohou dělat nic jiného. Týmy chtějí, aby reprezentovali jen je a jejich značku a nikoho dalšího.“


    „V naší době nebyly peníze, sponzoři ani exkluzivita. Dalo se dělat cokoliv, co jste chtěli. Dnes je těžké jezdit všude, protože můžete dělat v jednu chvíli jen jednou věc.“

    „Jsem si jistý, že to pro něj bude osvěžující, jako okysličovadlo. Když poznáte první řadu a pak bojujete o sedmé nebo desáté místo, není to jednoduché.“

    „Ale tady může nasát čerstvý vzduch. Snem Alonsa je tady vyhrát, ale závod je dlouhý a Toyotě mnohokrát vítězství proklouzlo mezi prsty.“
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Jako, on ten trend rozšiřovat obzory do více závodů je poslední dobou všude. Například F1Fanatic se přejmenoval a oficiálně rozšířil záběr a je to fajn.
    Člověk se pak dozví o tom co se děje ve světě, co se kde jak řeší. Jsou zajímavé srovnání technických a sportovních pravidel napříč zcela odlišnými sériemi. Nebo kdo odešel kam a kdo se s kým zná odkud.
    Jediný problém je, že se to nedá stíhat všechno sledovat :D
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Kluci ja jsem velmi tolerantni. Takze dokud je tady debata v ramci slusneho chovani tak feel free a klidne postujte o vsech zavodech :)

    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Jako účast jezdců F1 (minulých či současných) je myslim rekordní, vlastně tam možná startuje víc jezdců F1 naž ve špílu F1 ne :D A abysem následoval berličku – ano, sleduju to kvůli uplakanému Alfonsovi a doufám, že to č. 8 dá!! :)


    ANDR3E: Já myslim taky, páč Ferneta už jsem v sobě tou dobou měl dosti :D Vždycky se proberu až za světla. Loni jsem sledoval hlavně ARC Bratislava, letos mám v merku více objektů :)


    Při posledním 24h v Zeleném Pekle jsem dokonce někdy nad ránem si začal vařit polívku na povzbuzení – a co mě nevzbudilo? Strašlivej puch připálené zeleniny a luštěnin na dně vyvařeného hrnce. A bylo už světlo? Bylo! :D
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    pro Fernanda to musi bejt hlavne dobrej pocit konecne jezdit o vitezstvi po tom trapeni v F1
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: zejtra mam kazdopadne plan neusnout nez bude svitat, minulej rok jsem usnul nekdy mezi 3 a 4 tusim
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: navic prave ten Alonso muze byt takova berlicka ze to vlastne sledujem hlavne kvuli nemu :))
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Páč tu nejspíš budem dost tapetovat – minimálně já osobně se za sebe můžu zaručit :D

    Ale můžem to brát jako takovej nástup historického návratu F1 do Francie hned následující víkend, ... takže... :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Fernando Alonso 2018 Le Mans 24 Hours - Qualifying 3
    https://www.youtube.com/watch?v=Ok081oX-E2Y
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: jj at rekne Mertlas nakolik se vejdem ten jeden vikend do "zavodu" pred "a F1" :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Bude to míň formule s kapotou a víc kára ala Need for Speed :D Ale jasně, ať je to různý, ať je to zajímavý, su pro.

    MERTLAS: BTW v tom "druhým auditku" je v [ Svět MOTO sportu | Formula 1, Dakar Rally, 24 Heures du Mans, WRC, GP2 ] ? Je to tam trochu mrtvé. Přesunem to tam, nebo nám to tady, v "Komentáři k závodům (a F1 :D ), MERTLAS na jeden dlouhej víkend strpí? :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: ja bych hrozne pral Alonsovi aby to dal :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: ty novy auta od 2020 by mely prave byt vic rozdilny co se designu tyce a kazdej by mel mit designovy prvky svyho vyrobce, toyota vyviji tuhle priseru ktera by mohla nastinit jakym smerem se vydaji




    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam