• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Interlagos neeeeeeeeeeeeeeeeeee
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    A Barcelona je taky naposled, bude se (asi "raději hehehe" :D ) jezdit v Zandvoortu, Max je halt oblíbenější než Karlík.
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: btw. tenhle podcast je fakt TOP.
    Zatím jsem poslouchal James Allison, Damon Hill, Kimi (hodně zajímavý rozhovor), DC, Rob Smedley.
    Výborný rozhovor byl taky s Guenther Steinerem (Hass) :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Grand Prix Brazílie se přesouvá do Ria de Janeiro – F1sport.cz
    https://f1sport.auto.cz/clanek/grand-prix-brazilie-se-presouva-do-ria-de-janeiro
    KALTY
    KALTY --- ---
    38: James Allison: "For an engineer, F1 is an unending work of invention and skill", an episode from Formula 1 on Spotify
    https://open.spotify.com/episode/3H2XpHj7hGXcb19Wa67mCJ?si=etVVyCY9TN-5JBetTt40_w

    Super podcast s Jamesnem Allistonem
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    ANDR3E: Krátký závod, boje na trati, tu a tam nějaké předjetí. Klasická F3, tenhle závod konkrténě spíš nuda, ale budou lepší.

    Kimiläinen ze čtvrtého místa se to zaseklo na startu, takže se propadla dozadu.
    Kvaldu a trénink jim pršelo, takže v závodě jeli prvně na té trati na suchých gumách. To se vymstilo Chadwick, která do vlásenky probrzdila a propadla se na druhé místo.
    Kimiläinen měla té smůly prokazatelně málo, protože do vlásenky naprosto nedobrzdila Gilkes a z dálky ji z boku trefila. Do ráda se ptala, jestli je ta druhá v pořádku. Vyjel safety car.
    Po safety caru se jala Chadwick tlačit na první Moore, která po pár kolech tlaku udělala chybu a následně se propadala za Powell a dál dolů. O třetí místo se chvíli přetahovala Visser, která měla kvalifikaci zkaženou poruchou motoru, a Wohlwend, která startovala z první řady. Jejich bojů využila Garcia a dotáhla se na první dvě, ale mezery mezi nimi byly okolo vteřiny a půl a ne dost blízko na útok.
    Mezitím vzadu se o body připravily Piria a Hawkey unassisted roztočeními.
    Za mě driver of the day Koyama. Startovala sedmnáctá, na startu ukořistila čtyři místa, během prvního kola ještě další dvě, a pak se sérií opatrných předjetí (což se nikomu jinému konzistentně nedařilo) dostala až na sedmé místo pouhých 8 vteřin za vítězkou.
    Chadwick si výhru pohlídala, i když na konci říkala, že měla nějaký problém s převodovkou, což po závodě říkala i druhá Powell.
    Holbrook je o moc pomalejší než všechny ostatní, ale aspoň se narozdíl od kvalifikace dvakrát neroztočila.
    Krom havárie z prvního kola dojely všechny.

    Zatím to vypadá, že Chadwick OP (vyhrála všechny tréninky, kvalifikaci (na mokru jediná soupeřka byla do dvou vteřin za ní) i závod). Uvidíme, jak se s tím ostatní poperou. Jestli tu výkonnost udrží, rád bych ji viděl příští rok v F2.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JOHN_BEAK: jaky to bylo?
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    První závod W series vyhrála Jamie Chadwick – F1sport.cz
    https://f1sport.auto.cz/clanek/18-zavodnic-v-akci-sledujte-zive-prvni-zavod-w-series
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Leclerc: Udělám vše pro to, aby Ferrari vsadilo na mě - Sport1 CZ
    http://sport1tv.cz/pribehy/3794/leclerc-udelam-vse-pro-to-aby-ferrari-vsadilo-na-me/
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    W Series z Hockenheimu za chvíli. Jako obvykle v motorsportu nemají distributory pro pár zemí s válečnými konflikty plus ČR, což je ale dobrá zpráva, protože můžeme sledovat zdarma na jejich FB nebo Twitteru.
    Přenos zde: https://www.facebook.com/pg/wseriesracing/videos/?ref=page_internal

    Připomínám, že děvčata jezdí s monoposty F3 s jinými motory.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ANDR3E: V jednom zavode nevim ... v jednom ho musel pustit v druhem se na to vysral a ve tretim kdy byl rychlejsi to rozbil hned v kvalde takze me z toho vychazi ze fetka byl rychlejsi jenom v jednom ale thats not the point ... ja nerikam ze mu nechybi zkusenosti a ano fetka dojizdi na bedne a prinasi body ale uz je moc jak to rika kral “balicek” a neni tak dravy a neriskuje takovy vychcanek i kdyz to byl dycky ... leclerc me bavi a je rychy ... nebezpecne rychly (jako pro nas merglisty) ... ma v sobe takove to “jsme nejrychlejsi jezdci na svete a ja chci byt prvni” i kdyz mu to nevychazi ... lujz to ma imho v sobe furt i kdyz je uz tam dlouho

    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    TOM_HOST: by tyhle mladata mela drzet hubu a krok, aspon prvni sezonu u top tymu, byt rychlejsi v jednom zavode a byt lepsi celou sezonu a podavat staly vykony je docela rozdil
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    TOFI: Jenomze on je ... aspon teda rychlejsi je urcite ;)
    TOFI
    TOFI --- ---
    Leclerc má negativní dopad na Ferrari. Seb nemá dost lásky, říká Villeneuve – F1sport.cz
    https://f1sport.auto.cz/...leclerc-ma-negativni-dopad-na-ferrari-seb-nema-dost-lasky-rika-villeneuve

    „Kdyby to byl Vettel, byl by za stejnou chybu médii a vůbec všemi doslova zlikvidován. V konečném důsledku si myslím, že to má negativní dopad na tým. Sebovo roztočení v Bahrajnu bylo kvůli tomu, pak týmové příkazy v Číně. Vše to má stejné kořeny. A také Leclercova nehoda v kvalifikaci, která má původ v tom, že chce dokázat, že je v týmu jedničkou. V konečném důsledku to škodí celému týmu.“
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Eh u posledního obrázku určitě nejde o 20 let... Radši brát celé s rezervou... :D


    Jinak ještě ještě ohledně Ayrtona Senny – smutnou ironií byl jako první u havárie jeho blízký přítel profesor Sid Watkinson, který ho o den dříve přesvědčoval ať nezávodí a jde s ním radši na ryby. Kvůli dvěma nehodám v předchozích dnech, kdy se zranil Sennův krajan Rubens Barichello a zahynul Roland Ratzenberger, měl Sid obavu o Ayrtonovo psychické zdraví a chtěl, aby si raději odpočinul.




    Když v 14:17 hodin místního času Eric Sidney Watkins, neurochirurg, zvednul hledí Ayrtonovy přilby, prý podle výrazu v jeho očích věděl, že je konec.

    Ayrton tam u zdi za zatáčkou Tamburello Sidovi zemřel v náručí. Watkins popisoval, jak si Senna povzdechnul a jeho tělo se uvolnilo. I když sám nebyl nábožensky založený tak tvrdí, že cítil jak v tu chvíli Ayrtonova duše opustila tělo.




    Liverpoolský rodák se sám dožil 84 let. Celých 26 let působil jako velitel pohotovostního lékařského týmu přímo na trati, s úkolem jako první reagovat v případě havárie. V dobách, kdy Formule 1 nebyla zdaleka tak bezpečná jako dnes, pomohl zachránit mnoho životů; mezi nimi například i Gerharda Bergera, Martina Donnellyho, Érika Comase, Rubense Barrichella, Karla Wendlingera, či Miku Häkkinena.




    Zemřel v Londýně 12. září 2012 na infarkt.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    MADCAT: To máš tak, zahynout při něčem co miluješ je vlastně životní výhra.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Ještě k Sennovi – tuhle galerku si neodpustím! Božan, prostě všechno co mám rád :D















    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ZDENDAK: Pěkná storka, díky za ni. Jak tam dole pak čtu na tom autě pro čtyřiadvacetihodinvku v Le Mans jméno Jeff Krosnoff - ten taky chudák nedopadl úplně nejlíp...
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: kazdopadne Roland Rat je vtipny :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Ale prdlačky, je tam chyb jaxviňa, blbě jsem si to přečetl :D Doufám že aspoň fakta sedí :) A hned napodruhé jsem mu zkomolil jméno :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam