VYWERN: Já bych to zavřel s tím že to byl racing incident. Jako jasně že pravidla pravidlově pravidlují, ale některé situace by se měly posuzovat z většího odstupu :)
Vettel chyboval už když mu to klouzlo a poslalo ho to dovnitř a následně pochopitelně ven, penalizace byla sice možná a možná i oprávněná protože pravidla, ale zároveň nebylo nutné ji udělovat. Hamilton to zvládl jako vyspělý jezdec, čekal že to tam s Vettelem smýkne (ať už schválně nebo ne) a nesnažil se do mezery kterou uviděl bezhlavě nacpat. Myslím, že kdyby tam místo něj byl Verstappen, tak to tam pošle a půjdou domů oba.
Nejsem fanoušek ani jednoho ze zúčastněných (co se týče jezdců i týmů). Vettela víceméně nemám rád, ale ocenil jsem že dosáhl na pole-position a před startem závodu jsem měl nutkání mu tentokrát i přát ať se mu to podaří. Čistě z důvodu vývoje šampionátu. Čistě z toho důvodu, že má šanci porazit Hamiltona (kterého mmch taky víceméně nemám rád, páč kazí závodní show, i když je jinak osobností celkem sympaťák).
Jak často se stává, že by spolu dva jezdci bojovali takhle těsně až do cíle? Penalizace zkazila závod, kdy v závěru nebylo nutné souboj o první místo hrotit. Penalizace zkazila i možný vývoj sezóny ve chvíli, kdy Mercedes nabírá víc a víc bodů a všude se mluví o tom jak je to jednotvárné. Rozhodnutí vedení závodu vzalo vydřené body Ferrari, a naopak je přihodilo zase Mercedesu.
Podle mě to byl prostě racing incident.