• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    Live komentář závodů (a) formule 1 pro ty, kdo nemohou koukat na televizi

    | NYX F1LIGA | f1fanatic | formula1 livetiming | espnf1 | Formula 1 Live Streams
    |8.4.AUS|24.4.ITA|8.5.USA|22.5.ESP|29.5.MON|12.6.AZE|19.6.CAN|3.7.GBR|10.7.AUT|24.7.FR|31.7.HUN|28.8.BEL|4.9.NED|
    |11.9.ITA|2.10.SGP|9.10.JPN|23.10.USA|30.10.MEX|13.11.BRA|20.11.UAE|
    rozbalit záhlaví
    M_IKE
    M_IKE --- ---
    _AOKI: Nemyslim si ze by to bylo kvuli nejakymu bacilu.. Otazkou je, zda se mu vazne povede zamezit aby netflix nepouzil urcity materialy :)
    _AOKI
    _AOKI --- ---
    M_IKE: to je herecka :)
    _AOKI
    _AOKI --- ---
    Šéf Toro Rosso: Kvjat je připraven na návrat do Red Bullu | GPF1
    https://gpf1.cz/sef-toro-rosso-kvjat-je-pripraven-na-navrat-do-red-bullu/
    M_IKE
    M_IKE --- ---
    Hamilton nedovolí Netflixu zveřejnit zákulisní záběry z Německa | GPF1
    https://gpf1.cz/hamilton-nedovoli-netflixu-zverejnit-zabery-natocene-v-nemecku/
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    THRASHER: Jako, takoveto urazky trpet nehodlam... Aby me nekdo oznacil za fanouska tech cervenejch auticek... tssss.... :( :( :( Ferrari jsem nefandil nikdy a za poslednich 30let jediny dva sympaticky piloti Ferori byl Barichello a ICEMAN.... a tem jsem nefandil, spis me jen nevadilo kdyz nekdo z nich vyhral, coz je asi nejvetsi pocta jezdci Ferka co u me muze dosahnout...

    a neni to 5sec, je to o tom ze nejbohatsi a nejrychlejsi staji jdou na ruku i komisari. Kdyz uz nemas moznost vyhrat/udelat body ani ve chvili kdyz si t o pioserou protoze to za ne FIA napravi tak je to zavodeni s fakt velkou pachuti. Thrashirku, kamarade jestli me teda rozumis... Ja nevim kolik tam teda bylo ryb, ale kdyz jsem videl tu petku, tak jsem si rikal ty vole to muselo bejt mastny. To byl aspon rybnik kapriku...
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: ses dobre rozepsal, 5o budu mit jako vecerni cetbu:))
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Tvl takovejch červenejch příspěvků, to by si jeden řekl, že si tady někdo o něčem píše, že snad někdo má třeba nějaké leaknuté zákulisní info o nových pravidlech, trejdech jezdců mezi týmy, bankrotech a akvizicích majitelů a sponzorů týmů, nebo snad drby o plánovaných nových odstínech barviček použitých na tlačítkách volantu, nebo někdo něco jiného zajímavého ví, nebo se prostě jen rozpoutala prachbídná kultivovaná rozprava o Formuli 1 nebo něčem jiném, co má zhruba čtyři rychle se točící kola, ale on tu fičí chat jako na Novinkách :D



    Nicméně jak jsem to tak odspoda za posledních pár dnů pročítal, zachtělo se mi semtam na něco reagovat a tak jsem si zareagoval. A tak jsem si reagoval a reagoval, až jsem se do toho zareagoval skoro jako ten co se moc zabrousil a nechtělo se mu vybrušovat. Básnivé rozpoložení dalo vzniknout slušné sbírce nesouvislých osobních postřehů, které mi nakonec bylo líto neodeslat, ačkoliv jsem to zvažoval. Přeci jen ten čas, ten čas co tomu člověk věnoval, ten čas už ti nikdo nevrátí. Toho si buď vědom až se budeš rozhodovat jestli to vůbec číst, nebo ten čas radši věnuješ třeba plodnému osočování spoludebatérů z NYXu, nebo dloubání vodního kamene ze spár mezi dlaždičkama v koupelně :D Už ani nevím k čemu jsem se dobásnil, každopádně moudro v tom není.



    VYWERN: Jako jo, tentokrát jsem to Vettelovi vyloženě přál. Ač rozhodně nejsem jeho fanoušek, tak jsem mu to fakt přál.

    Mergl co pravidelně vozí double a v jednom náročnějším závodě se mu nepodařilo přivézt nic – a najednou se všude mluví o tom, jak je Mergl slabej, Ham měkkej a Bot neschopnej. Ostuda, ostuda! :D 150 bodů náskok na Ferka (což je stejně jako zatím získal McLaren, Toro Rosso a Renault dohromady), Ham titul prakticky jistej, všecko posichrovaný, ale ne-ne, jsou to očividně největší lamy :D (k tomu podotýkám sympatiím k Merglu jsem osobně taky dalek :)

    "Bottas si roztrhal smlouvu" a tak, myslím že tým by vpodstatě zatím neměl mít potřebu ho vyhazovat, jezdec je to dobrej, vozí body hnedka za Ham a k tomu oddaně dvojkuje. Svoji práci dělá velmi dobře a momentálně by se zdálo, že nikdo v týmu nemá co víc by si přál.
    Snad jen že by Bot odešel sám, s tím že si chce někde taky zavyhrávat. Věk na to má a u Merglu mu to vlastně jen tak nedovolí.
    Motivace Merglu se ho zbavit může být jedině v tom, že by si pochopitelně chtěli vychovat mladého jako náhradu až Ham začne dávat přednost čtení slevových letáků nad rapem, copánkama a stístněnému prostoru v monokoku. Bot už je přeci jen starej a na nelze spoléhat na dva harcovníky, co jim jednou zaloupe v zádech a budou Totovi psát z postele SMS, že dneska asi nepřijdou do práce.
    Nakonec se teda s Valtterim možná hezky domluví, ten za dva roky půjde útočit na titul třeba s McLarenem nebo Renaultem, všichni budou spokojení, a von jim ještě vytře zrak a odejde do WEC.


    KALTY: Řekl bych, že bylo pro všechny těžké nechybovat a chyboval prakticky každý. Někdo víc, někdo míň, někdo z toho vyšel levněji, někdo s ostudou. Vettel byl celou dobu neviditelný právě proto, že jako jedinej se žádné větší chyby nedopustil, takže nuda ho sledovat :D Ale trpělivě a důsledně se tak prokousal, i když mu opravdu nějaký ten SC nemálo pomohl. Jako příběh to byl skoro fakt jak z nějaké dramatické romance nedělního odpoledne :D

    Albon jel dobře a ukazuje že si zaslouží sesli u RB, zatímco Gasly IMHO šel do sebe a za posledních několik závodů ukazuje, že všechna ta kritika na jeho hlavu taky nemusí patřit úplně právem. Ovšem v porovnání Pierre s Alexem je tak trochu zjevné, že Albonův potenciál je kousek napřed. Aktuální šesté místo za oběma Merglama, Ferkama a Maxem se sice tváří jakože nemůže svědčit o tom, že by s tím Astonem Martinem jezdil moc pomalu, ale jeho bodový odskok od pátého Leclerca (rozdíl 65 bodů) a sedmého Sainze (rozdíl 7 bodů) naznačuje, že spadá spíš do "zbytku světa", což už ale začíná znít trochu hloupěji, když si uvědomíme že sedí v RedBullu, ze kterého by třeba Sainz, Pérez nebo nevim třeba Hulkenberg IMHO vystřihnuli větší hitovky.


    VYWERN: Jako sice jo, ale furt to jsou jediné dva závody ve kterých nedojel. Ne že bych chtěl ospravedlňovat jakousi možnou "nedbalost" ale konec konců s jeho náskokem si může dovolit občas nějaký ten kopanec a nemuset úplně řešit, jestli v závěru o osmnáct bodů vyjde nebo ne. Mnozí jiní dělají víc chyb, jen u majstra je to víc vidět a každej si rád přisadí, že to majstr posral, tak co je to za majstra že. Třeba u Grosjeana už jeho chyby každý spíš přechází, případně nejeden rovnou vytahuje notýsek a kuličkové pero a začíná kombinovat podměty s přísudky v úvodních větách budoucích anekdot.

    Oba tyto závody navíc byly technicky náročné pro všechny zúčastněné, a i takoví tahouni jako Vilém Tell nebo Vasilij Zajcev to netrefí pokaždé. Neomlouvám tak neúspěchy v náročnějších podmínkách proto že by snad neúspěch v náročnějších podmínkách měl být menším neúspěchem, ale vezmi si tohle – kdyby to byl byť jednou roztočil na obrubníku na Paul Ricard, nebo hnedle třikrát tamtéž, to by mu to v cestovním pase potvrdili o něco větším razítkem a ještě by si to musel nechat doma podepsat od rodičů. Uvařit v tropickém letním odpoledni motokáru s chladiči zalepenými žvejkou nezodpovědného mechanika s kocovinou z tmavého rakouského ležáku, nebo uklouznout na mokrých dlaždičkách u bazénu v sauně za vysokoškolskou kolejí je za okolností, kdy i ostatní adepti vaří auta nebo jim kloužou chodidla, trochu jiný level prohřešku :) "Nebyl s nejsilnějším autem", tzn. že když se jeho auto přibližuje kvalitám aut ostatních, tak se i jeho jízdní výraz blíží výrazu ostatních a počet chyb se srovnává. – Za mě nakonec klidně ať se v závodech víc chybuje, závody budou víc o člověku, o dotahování vlastních ztrát a souboj o to, kdo těch chyb za hodinu a čtvrt nasbírá míň. Je jasné že kýžené výsledky všech zúčastněných chtějí se směřovat k bezchybnosti, ale pak se právě děje to, že jeden bezchybně, bezduše a strojně přičítá desetinu k desetině před dalším, který bezchybně, bezduše a strojně přičítá desetinu k desetině před ještě jedním, který... a však víme, abych se přiznal, tak se mi to s tím bezchybným, bezduchým a strojním a desetinách k desetinám nechce znovu psát, stejně jako vám se to nechce znovu číst. A tak se celý závod jede bez větší chyby a nic se tak vlastně nestane. Jen ať jim to klouže, jen ať se vrací z kačírku, jen ať si po hodinách popřemýšlí do kterého směru se vlastně mají znovu rozjet, ať mechanik zapomene šroubovák na kola v ledničce nebo v kapse kalhot co včera hodil do špinavého prádla! Ať se to děje i Hamiltonovi! Ať mi pod těma přilbama ukáží lidskou tvář a pod noemylností automatické spojky lidské srdce blondýny, které při rozjezdu do křižovatky na dvojku chcípne Fiesta! :D

    Co takový Vettel? Ten z vytýkacích dopisů za všechny ty zbytečné škody způsobené zaměstnavateli při výkonu povolání už rok skládá domeček; takovej ten, co se skládává z karet když už o tobě všichni ví že máš cinklou sadu, nebo venku sice prší, ale na prší se nikdo nestaví, protože venku moc prší.

    Pak ti, co zmáčknou tlačítko na volantu a ono to narazí do stodoly, ale o těch už jsem vtipkoval před chvilkou :D


    ANDR3E: Riccimu bych to přál, ale dokud tam bude Ham, bude mu stejně zase popřáno jen sbírat ten až druhý nejvyšší možný amount bodů – a ono to z té boty za druhé místo až tak nechutná, žejo, ani kdyby to byl jahodový relax s vodkou a se třema extázema. Ricciho by to tam bavilo leda že by měl vedle sebe mladýho tovaryše v učení a měl by povoleno vyhrávat.

    Max to má složitý, asi bude muset zabrat :) Nic jiného bych mu nedoporučil, ale konec konců já v tom nemám žádné slovo, tak se může jít zkusit poradit třeba k cikánce :) Max i jeho technika na to má a on sám si taky nemůže vůbec na nic stěžovat – tvl co by za jeho místo dal každej osmiletej kluk! Pravda, tak v půlce devadesátých let, kdy ještě osmiletí kluci žrali F1, ale tedy – co by za jeho místo dal každej, kdo ze svýho platu vedle dvou dětí a splátky na byt a oktávku našetří na volant k plejstejšnu a po večerech (dvakrát za týden) kleje nad kariérou v posledních Need for Speed! :D A co by za to dal každej vícemistr F2, kdyby si mohl vybrat mezi RB a Williamsem! :D
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    DEMENCE: to samozrejme nemohli tusit kdyz mu davali jen 5s :D
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    THRASHER: HAM skoncil 9. Kubica 10. takze rozhodne nebyl posledni ani nebyl posledni na bodech...
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    THRASHER: nejdriv jsem nechtel na ten tvuj zachvat vubec reagovat , ale jen ze zvedavosti...co presne myslis alikem a snuskou toxickych nesmyslu?
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    DEMENCE: to jsou mrdky, hlavne ze Mergl ty body hrozne potrebuje
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    Lewis: We got the best FIAns here in Germany.....
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    Tak FIA rozhodla, penalta 30sec pro Alficky platí...
    Lewis Hamilton NEdostal penaltu za "reckless driving under Yellow flags/safety car" a získal bonus krásných 5sec za to že si zkrátil trať a zůstal relevantní c závodě kde to měl mít daleko těžší.... Hurá za to si ty dva body za 9.plac zaslouží že??? ne ne ne :( :( :(
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    VYWERN: pro me je prijemny prekvapeni Kimi, cekal jsem ze dopadne jak Alik, ale z Alfy umi vymacknout plnej potencial auta, vlastne i vic
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ANDR3E: tezko rici, musely by byt stejne podminky, takze s jistotou se to da rici jen o Bottasovi, ze ten ne :) Ale s Alonsem by bylo zajimave porovnani. Z mladych kluku, urcite Max, Leclerk (ten se jeste musi ucit)
    Je jasne, ze se chybam 100% nevyhnes, ale jsou jezdci, kteri jsou na ne nachylnejsi, kdyz vse neklape podle planu a pak jezdci, kteri jezdi konzistentne bez chyb i se slabsim vozem, kdy se musi prat o kazde misto, misto krouzeni zavodu na cele :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    VYWERN: ja se budu rad bavit a diskutovat .. kdo ze soucasnejch jezdcu podle tebe je lepsi nez Hamilton nebo ma aspon potencial? Tem chybam se podle me nehvyhnes kdyz jezdis na hrane fyzickejch moznosti auta a porad je dost situaci kdy prave nervy nezahodil
    KALTY
    KALTY --- ---
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    MERTLAS: to ze nekdo jezdi f1 jeste neznamena, ze je lepsi clovek nez jiny, ktery se neumi rozjet na semaforu :)) myslim, ze tymy tu nikdo neurazi :) ale smat se jim muzem, kdyz neco podelaj, ne? :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ANDR3E: ja ale nikde nic takoveho netvrdim, ja jen napsal, ze kdyz nema Ham nejlepsi auto v poli a je pod tlakem, umi udelat mraky chyb. Coz ted predvedl ve dvou zavodech (a Kalty se z toho podelal, ze mu nekdo sahl na Hamiltona). Kde tam ctes, ze pisi neco o tom, ze to je neschopny jezdec atd.

    KALTY: kdyz nekdo neumi pouzivat zdroj, na ktery je odkazan, tak bych se pak moc nerozmachoval se zabednenosti ;)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    hosi... ja proste nemuzu jinak... :D

    Cripple Fight!
    https://www.youtube.com/watch?v=Gqw1FI1hfJA


    Pokazdy, kdyz nekdo o nekom, kdo neco dokazal, rika, ze je totalni nymand (pripadne z meho oboru, ze neci video je totalni shit, ale autor je precijen celkem znamy apod.), tak se zamyslim nad tim, ze sice je nymand, ale i tak neco dokazal (video s velkym poctem shlidnuti, jezdi ve formuli 1 a vydelava miliony, zna ho cely svet...) narozdil odemne, kolegu v praci... :) Ja nedokazu podrazovat s meziplynem, natoz abych rozjel formuli :P :D A vcera mi dokonce po dlouhy dobe chciplo auto na semaforu :D noaco... shit happens ;)

    I ten posledni pilot ve formuli 1, respektive nejhorsi tym v poli (a jeho zamestnanci) dokazali udelat obrovsky kus prace a jezdi po celym svete zavody... Jsem dlouholety fanousek Ferrari a jsem rad, kdyz vyhravaji. Ale nikdy bych si nedovolil nejak urazet ostatni tymy. Kazdy jednotlivy clen (vcetne uklizecky, nebo vratnyho) delaj svou praci a imho ji delaji dobre. Jinak by nebyli tam, kde jsou :)

    Tedy pojdme zakopat tuhle valecnou sekeru a jdeme dal ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    VYWERN: já nepopřel že chyboval, jen sem ti psal ať mi ukážeš těch spousta a mraky chyb. To není slovickareni. To je tvoje zabednenost. Já už se k tomu znovu vyjadřovat nebudu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam