• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kimi zatím odjel oba tréninky a Kevin tak asi zbytečně přijde o Indy.

    Kdo sleduje Sport1/2? Líbí se mi jak komentuje Pavel Fabry, co jinak komentuje F2/3. Když vedle něj mluví Richtr tak zní jakoby komentoval že "Tohle auto má žlutý čumák, teď zatáčí doprava, na obzoru jsou hory a točí se mu kola." Pak začne Fabry s technickými postřehy a popisy a Richtr to zakončí stylem "Ano, tohle jsou průjezdy zatáčkami a okolo jsou stromy."

    :D

    Chtělo by to zkusit dvojku Krále s Fabrym.


    Jinak co se týče Krále, toho tento víkend neuslyšíme, protože jede se Scuderií Praha 24h Barcelona, "finále" 24h Series. Pokud vím, tak mají možnost si přijet pro titul :)




    Online ke sledování přímo na ofiko site:

    24H SERIES 24H BARCELONA 2019
    https://www.24hseries.com/2019/24h-barcelona-2019/start
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Kimi ma nejaky svalovy zraneni v noze a mozna ho ve Spa nahradi Magnussen, kterej tak vynechá závod Indycar v Portlandu
    M_IKE
    M_IKE --- ---
    Ocon misto Hulka u Renaultu
    KALTY
    KALTY --- ---
    To whom it may concern... He’s staying! Valtteri Bottas will race for the team next season!
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    ANDR3E: RIP in peace :(
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: my type of bus stop ;)


    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kdo se těší? :)

    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    A v další relaci následuje...







    ... no tak, nikdo nerozpoznal rébus?

    Zkuste to znovu...



    :D


    Nevadí :) Následuje totiž;

    České okénko mezi rychlými koly




    Patnáctiletý Roman Staněk si v sobotu na Nurburgringu v rámci německé ADAC F4 (https://www.adac-motorsport.de/adac-formel-4/uk) podruhé přijel pro druhé místo. V neděli ve třetím závodě víkendu pak přivezl své druhé vítězství v sezóně. Potažmo ve své formulové kariéře.





    Je to jeho debutová sezóna ve formulovém monopostu a kromě německé série se stejně jako většina ostatních jezdců zároveň účastní i italské F4 (http://www.f4championship.com/). V neměcké sérii aktuálně zastává celkové třetí místo za Arhurem Leclerckem, jehož staršího bratra Charlese už všichni dobře známe. Mimo celkové bodování se v této sérii vede i zvlášť bodovaný šampionát nováčků, který Roman už delší dobu s přehledem vede. V italské sérii Roman aktuálně v konkurenci dalších čtyřiatřiceti jedzců (a jezdkyň) po několika smolných závodech sídlí na celkovém desátém místě.

    Evropské okruhy brázdí v týmu US Racing – Charouz Racing System. Tým je spoluprací Gerharda Ungara, Ralfa Schumachera a Antonína Charouze, je tedy součástí rozsáhlejšího týmu Sauber Junior Team by Charouz, jezdecké akademie, která v monopostovém světě kromě sérií F4 zasahuje i níže mezi motokáry a výše přes F3 a F2 až k F1 týmu Alfa Romeo Racing.





    Náš jezdec tak zatím vzorně ukazuje své kvality a je v mezinárodním formulovém světě celkem výrazně vidět. Jsem si jistý, že si ho bude právem povšimnuto i z vyšších řad větších hráčů v branži rychlých kol. Snad tedy máme na vzestupu další naději k úspěchu českých barev na poli okruhového motorsportu, o to lépe že se jedná o to námi milované pole okřídlené.



    Na otázku týmových úspěchů svěřenců pana Charouze (a Ralfa Schumachera) v rámci německé série F4 se nabízí příjemná odpověď; všichni čtyři jezdci se nachází na prvních čtyřech příčkách celkového hodnocení. České barvy jsou tak povzbudivě vidět i v pohledu na týmové obsazení soutěže.






    Jako další železo v ohni českých barev je dvacetiletý Tom Beckhäuser, který německou ACAD F4 prošel ve stejném týmu loni. Tom v současné době závodí v Asian F3 Championship (http://www.f3asia.com/), kde je mezi dvaceti jezdci na průběžné sedmnácté příčce.








    Třetí nadějí českých formulí je sedmnáctiletý Petr Ptáček junior, který prošel italskou F4 a v současnosti sbírá zkušenosti ve Formula Renault Eurocup (https://www.renaultsport.com/-renault-sport-series-formula-renault-.html) ve voze kategorie F3, kde mezi jednadvaceti jedzci zastává průběžné desáté místo.








    Toť krátký mid session situation report o mladých jezdcích, kteří by nás měli zajímat a měli bychom je sledovat. Kdo chce více info, už si ho jistě dokáže najít sám :)


    Kdo má přístup k českým placeným sportovním kanálům, může je všechny sledovat v přímých přenosech (aspoň Romana a Petra, o Tomovi si nejsem jistý) na kanále Sport5, který je kromě Krtečka také partnerem Sauber Junior Team by Charouz.

    TOFI
    TOFI --- ---
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Alonso 'turned down Red Bull offer to return' - report
    https://f1i.com/news/351390-alonso-turned-down-red-bull-offer-report.html
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    A ještě k tomu musím dodat jednu věc - tohle je poprvé od padesátek co se o bednu může prát Thajsko s Monakem. Prince Bira a Louis Chiron byli legendární jezdci (byť oba byli nejlepší už v třicátých letech a v F1 už jim jen doznívala kariéra, jejíž arguably nejlepší roky nebyly kvůli válce).
    A je hezké, že za Red Bull jezdí jezdec s kořeny v zemi, kde má kořeny i ta jejich limonáda.
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Na jednu stranu se mi nelíbí jak dělají u Red Bullu extrémní tlak na jezdce. To může vytvořit i rozbít kariéry jezdců, kteří by v jiném prostředí třeba ještě dozráli.
    Nicméně se mi líbí, že dělají něco jinak, než všichni ostatní (a prokazatelně jim to občas ty výsledky nosí). Dřív byla ve formulích vždycky velká fluktuaace jedzců. To, jak jsou teď pevně dané sestavy a kolikrát se čeká roky na větší promíchání, je neobvyklé. Red Bull to aspoň trochu okořeňuje.
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    Vidím to tak, že Marka nezajímá nic míň než spektakulární výkony. Pokud je Albon nedodá, mohou pro příští rok bezpečně sáhnout po Kvjatovi.
    Gaslyho zřejmě vyhodnotili jako že to nedává natolik, že jakoukoli změnou nemůžou víc ztratit, tak je to vhodné pro testovací období.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    A kdyz i Albon bude jezdit na houby, tak vezmou Alonsa? :)) Ale jinak jsem cekal, ze Gasly pujde driv, je ale pravda,ze nemeli koho vzit. Snad jen z byvalych jezdcu...ale tam je risk,ze ztratili rychlost...i kdyz tak hrozne jak Gasly by to snad nebylo.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    KALTY: podle jejich slov chteji ve zbytku sezony zjistit jestli uz ma na to jezdit v pristi sezone vedle Maxe u RB, jestli se nechytne tak by si podle me jeste zaslouzil 2.sanci Kvyat
    KALTY
    KALTY --- ---
    ANDR3E: Tak co můžou ztratit ne? :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Albon od VC Belgie vystřídá Gaslyho u RB, Gasly pujde do TR
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Vyhrál slavný Le Mans, teď závodní speciál zaparkoval ve Vratislavicích - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...-nad-nisou-special-le-mans-porsche-hybrid.A190808_143727_liberec-zpravy_jape

    Sem budu muset vyrazit:)
    M_IKE
    M_IKE --- ---
    THRASHER: JA se bojim toho ze to zastavi vyvoj a F1 zastagnuje tam kde je.. Precijen, (rychlej) vyvoj stoji prachy, kdyz ty prachy nebudou moct vyuzit, tak vyvoj bude pomalej/zadnej..
    Uvidime jak to dopadne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam