• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    VYWERN: s pneu bojovali všichni, jakmile ale zajel max do boxů a oni nezaregovali hned taky boxem tak stejne nemeli sanci vyhrat a věděli jak to dopadne ham mel uz asi 15kol pred koncem už jen 10% na vsech 4 kolech
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    MARMESS: Ham na pneumatiky narika vzdy. Tomu to nemuzes verit, on na ojetych umi a uz nekolikrat na nich dokazal dojet a udrzet, tak to zkusili. Vcera to byla vlastne zrcadlova situace z letosniho tusim Spanelska? Kde Ham sel prezout a Ver ne.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ANDR3E: taky moc ne, proste jim to nejelo. Vzdy je ukazali jen jak je nekdo predjizdel. Bottas vs tym jde slyset uz averze, divil bych se, kdyby po sezone pokracoval.
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    ANDR3E: Tak on to s těmi 2 pitstopy říkal po dojetí i Ham... Od RB taktickej masterclass, Peréz pomalejší tempo, aby měl lepší gumy na konci a Verstapen brzká výměna, na kterou neměl Mercedes jak reagovat, protože okamžitě zajížděl o několik vteřin lepší časy...
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Jj :D Ještě tam mají typicky dojče turingvagón mástrs Lambo a McLaren :)

    GT3 jsou krásný auta, navíc jsou to sériovky, které chrlí každá lepší automobilka. Dostupnost stoupá, náklady klesají, pole je široké. Banda šikovných mechaniků zvládne auto za odpoledne přešroubovat podle specifikací různých soutěží a jedno auto se tak může účastnit DTM a za týden startovat v endurance, aby následně jelo cupový závod.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: jo ja taky docela koukal kdyz jsem cetl ze prvni zavod DTM vyhralo Ferrari :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    VYWERN: co bylo vcera s Leclercem? ja to videl druhou pulku zhruba od Maxovyho druhyho pitstopu, a vubec jsem to neregistroval....funny moment bylo jak Bottaska zjebal do vysilacky svuj box ze ho meli poslouchat a jet na 2 pitstopy
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Btw v Monze odstartovala nová sezóna DTM, které se větším změnám taky nevyhnulo a udělalo dobře. Po postupném úpadku Class One a odlivu automobilek, kdy se z DTM stal přebor Audi a BMW, načež i Audi odešlo a BMW cup nikdo nechtěl, zavedly se pro letošek vozy GT3.

    Najednou je v soutěži automobilek šest, spousta známých jmen a na trati vyrovnané souboje na lokty, srdnaté akce a oku lahodící záběry :)

    První závod vyhrál debutant Liam Lawson, který se jindy nechává vidět v F2. Úplně marně nepůsobil ani Alex Albon a společně s nimi se prohání třeba i Sophia Florsch
    HANNIBALSON
    HANNIBALSON --- ---
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Tak RB dal o vikendu Mercedesu pekne na prdel. Hezky zavod.
    Jinak zajimave sledovat - Alonso pred Oconem, Vet pred Strollem, Sainz pred Leclerkem, jen ten Rici zatim nic :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    ANDR3E: Dobře nahání hrůzu :D
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: je pekny videt nasranyho Tota skoro v kazdym zavode :))
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Jinak Kevina Magnussena v jeho Indy debutu zradil motor a Grosjean s Ericssonem si to v posledním kole rozdali o páté místo, které Marcus nedobyl.

    Vedoucí Josef Newgarden, dvojnásobný šampion, nezvládnul poslední restart, kdy jeho stíhačka spadla do safety mode a vedení přebral a udržel Alex Palou.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    BTW – v Baku byli všichni vydření z restartu na dvě kola. IndyCar dnes na Road America restartovali do posledních dvou kol už ve druhém závodě po sobě :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: Jj, pěkně si to sedlo, skoro se začínám bát, aby se to s novými pravidly nepodělalo :D

    Těsný souboj dvou stájí je fajn. Kdybych si ale přál, aby jich takhle těsně bojovalo – ať nežeru – třeba pět O:), byl bych rozežraný a nevděčný? :D

    Jen tak, aby se průběžně přelévalo vedení. Poslední závod sezóny už by mohl být rozhodující třeba jen pro tři... nejsem totiž příliš náročný. A v tom posledním kole už si to můžou klidně rozhodnout jen dva. A že jsem opravdu skromný, tak to nemusí být v poslední zatáčce, klidně ať je to i předposlední :)


    Třeba na hokeji jsem vždycky měl nejradši nájezdy. Ani ne tak kvůli nájezdům samým, ale protože to znamenalo vyrovnaný a napínavý zápas a bylo to vyšponovaný, vypjatý a emotivní. Vždycky jsem říkal, že dobře zahraný hokej je jen taková předehra a má vést k nájezdům. Pak prostě nabídne všechno co může, je celý. Jinak je to jako divadelní drama, které se nezkomplikovalo. Příběh se vyřešil a rozhodl bez vystupňovaného závěru, herci odešli na kokain bez závěrečné scény a diváci ve foyer žvýkali chlebíčky bez katarze. Někteří by sice byli s výsledkem spokojeni, část by byla naštvaná (protože to nedopadlo jak chtěli), a zbytek (nestranní milovníci divadla) by byl zklamán buď příliš jednostranným nebo nevýrazným vývojem příběhu, postrádajícím zajímavé akce.


    Takže dobrá formulová sezóna by po odmávnutí posledního závodu měla správně zůstat nerozhodnutá!

    Měl by následovat rozhodující derby sprint třeba na tři kola – pěkně na férovku jeden na jednoho, na čerstvých měkkých pneu. O něco konzervativněji by to mohl být taky "bezkontaktní" "naproti" závod ve stylu Race of Champions a cyklistických oválů – chápeš jak to myslím. Případně by mohl rozhodnout vzájemný dragster rozstřel stylem play off na rozdíl dvou vítězných (čerstvý pneu do první rozjížďky, pak by pneu zůstávaly).

    Možností je mnoho! :D


    Oukej, oukej, zatím se spokojme s vyrovnanou první třetinou a buďme vděčni za ty dary. Ale nikdy nevíš, kdy bude potřeba definitvně rozhodnout! Je lepší být předem připraven. Co kdyby to v Abú Dhabí byla plichta!
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Musim rict ze tahle sezone je preste tim na co jsme roky cekali, doufam ze to zustane napinavy az do posledniho zavodu :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    MOODYCAT: pekny sny o Maxovi :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: tvl jak to drzi, chapu ze sel radsi delat do zakulisi :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam