ANONYM98: Russell bez pochyby. Těším se jak bude Hamiltonovi prohánět copánky, když ten se bude vztekat, protože přece on vyhrává :D Jen se obávám aby nedělal zbytečné chyby z přemotivovanosti a čerstvě vystřeleného ega. Aspoň v první sezóně (či prvních dvou). Ač je zjevně skvělý pilot, tak přeci jen zkušenosti z čela pole ještě nemá. Ale těším se na něj :)
Piastri by se mi u Alfy líbil taky. Jen teda nevím jestli má superlicenci (popravdě to nevím ani o Zhou, Pourchairovi nebo Lundgaardovi). Jestli letos ale vyhraje F2 (jakože pravděpodobně ano), tak je pro něj jediná možnost posunout se do F1; anebo jako mnozí další opustit monoposty a prohánět třeba vytrvalostní prototypy. Anebo elektriku.
Jen teda koukám že ač Oscar jezdí za Premu, tak taky patří Alpine, kde pracuje na simulátoru společně se (
JOHN_BEAK) Zhou, Lundgaardem, Martinsem a Colletem. Těžko říct co s nimi Alpine plánuje, každopádně zálohu potřebuje :)
Alonsa to totiž brzo zase přestane bavit a Ocon je sice sympaťák, ale za pět let v F1 toho – můj osobní pohled, možná se jen dívám blbě – taky moc nepředvedl. Za mě je na trati taky spíš nevýrazný... i když teda pravidelně vozí body :D Možná si ho jen nevšímám a křivdím mu a problém je u mě. Musím ale nechat, že na FB sdílí dost vtipné posty co mě baví :D
Jestli Alpine někoho z nich – ať už Piastriho nebo třeba Zhou – pustí k Alfě je zatím otázka s nejistou odpovědí. Přeci jen prokazují potenciál a to si Alpine nemůže dovolit promrhat :) Leda někoho nechat farmit u Alfy, poslat tam na zkušenou dokud sami nemají místo, a až s tím Alonso naštvaně praští, tak si stáhnout už otřískaného jezdce zpátky k sobě.
Teď ještě taková ta politická a obchodní otázka :) Čína je určitě větší trh než Austrálie, kde už populárního zástupce mají. Strhnout pozornost milionů Číňanů je pro F1 určitě zajímavější (
JOHN_BEAK), než už nasycené australské publikum.
Anebo jsme s těmito úvahami úplně mimo a bude to třeba... Nyck de Vries :)