• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    KULA
    KULA --- ---
    Coulthard udělal podobné Schumacherovi a ještě k tomu chcalo a nebylo nic vidět.
    Štve mě penalizace 10 sekund za to, že si Ver nenechal najet Bot na záda.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    STRACENA: ale on uz zpomalil davno pred tim zabrzdenim, zase nedelejte z Lewise naivni ovecku
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    ANDR3E: F1 auta se lepí na prdel navzájem uplně normálně, zároven víš kde se jede 300 a nečekáš že tam někdo zabrzdí v racing lajně
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    AVATAR: Navíc na téhle rovince za celý víkend (včetně F2) nikdo nepředjížděl. Tam se proste držíš v pytli za formulí, chceš se dostat co nejblíž a předjet na cílové rovince. Takže když nečekal že ho bude pouštět byla by sebevražda se cpát v tomhle místě vedle něj, kor když víme jak mimo bylo v tomhle závodě maxovo přemýšlení.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    AVATAR: v tom pripade co popisujes se prece neprilepis na zadek souperi
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    ANDR3E: aha, takze hamilton rika, ze byl zmatenej, ale pilotum f1 se to nestava. Treba si myslel, ze jsou nejake trosky na trati, whatever. Proste zavahal, protoze nechapal proc max dela co dela. A kdyz mas na reakci 0.2s, je takovyhle zavahani rozdil mezi naborenym cumakem a predjetym protivnikem.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    AVATAR: to je prece blbost, zadnej jezdec v F1 nezpomali kvuli tomu ze zpomali souper pred tebou a naopak ho predjede pri prvni prilezitosti
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Imo tam byl hlavne problem v komunikaci. Max vedel, ze ma ham pustit, ale ten to nevedel. Jinak by ho normalne predjel. Takhle byl zmatenej jak lesni vcera pri pozaru a dopadlo to jak dopadlo.
    KULA
    KULA --- ---
    Jak to tu čtu, Hamilton nám dělá z F1 soap operu. To by bylo fnukání ve vysílání kdyby jezdil za někoho jiného. Je moc dobře, že dostává sodu co se do něj vejde od Maxe.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GOSHEWAN: vzajemna kolize, Ham si nenechal dostatecny odstup aby mohl reagovat. Prave kdyz se na to podivam z Ham strany. Tak jedu za Ver, ten zacina viditelne zpomalovat kde by nemel, co se deje? 1s, 2s, on porad zpomaluje, 3s, 4s asi se neco deje, predjedu ho. Ham misto toho, nalepim se mu na zadek. To co udelal Ham bylo stejne nesmyslne, jak to intenzivni brzdeni v zaveru od Maxe. Kdyby totiz Ver mel skutecne nejakou poruchu, dejme tomu blokle brzdy a Ham to do nej napalil, oba skoncili ve zdi, jak by se to posoudilo pak. Ja tu nechci spekulovat, jen rikam, ze Ham mel dostat trest taky. Protoze to zpusobili oba jezdci, nejenom jeden a nebo zadny a mel to byt race incident.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    hele vy co si tu platite TV PRO: na kolika zařízeních se to dá používat?
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    GOSHEWAN: imho mel predjet Maxe hned jak dostal moznost a ne taktizovat, stejne jako nijak nepotrestali Lewise za to ze nechaval pred restartem rozestup vetsi nez je 10 delek vozidla jak je to v pravidlech....nemam nic proti trestu pro Maxe, jen mi prijde ze Mercedes z podobnych situaci nakonec vzdycky vyjde lip
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    GOSHEWAN: spis predjizdet i za cenu primeho kontaktu..
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    VYWERN: Ja vidim rozdil v tom, ze pokud ho Max "pusti" na ani ne jednu zatacku pred sebe, tak ve skutecnosti nesplnil to, co mu bylo ulozeno. To same by bylo, kdyby ho "pustil" pred rovinkou, kde by ho s DRS hned predjel. Muzeme se jen dohadovat jak by to vypadalo, kdyby byly role obracene, jestli by ho Lewis pustil tak, jak se ocekava. Mirne se klonim k tomu, ze ano, ale to je jen muj subjektivni pocit (a mozna prani, aby to co predvadi Max bylo opravdu ojedinele hovadstvi).

    Co se tyce vybrzdeni - naprosto souhlasim se zavery komisaru. Zadupnout to uprostred tradi kdyz bezesporu vedel o tom, ze je Lewis v bezprostredni blizkosti za nim, se neda oznacit jinak nez za nebezpecny manevr. Argument, ze nekolik vterin predtim zpomaloval nechapu - to ho pak opravnuje k tomu, aby ho vybrzdil? Nebo jak jsi to myslel? A Lewis by mel podle tebe dostat trest za co presne? Dle te zpravy brzdil na hranici brzdnych moznosti auta kdyz videl, ze to Max zadupnul, a to neni neco, co by vubec mohl cekat - nebo dle tebe je normalni, ze se pri souboji o prvni misto v zavode na tradi bezduvodne zastavi? Lewis o tom prenechani mista v te chvili prokazatelne nevedel. Takze pokud stopku, tak samozrejme Maxovi, protoze jeho manevr zavinil kolizi.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    ANDR3E: Je ti jasne ze z toho, co jsi napsal, to vyzniva tak, ze predjizdet neni mozne bez primeho kontaktu, ze jo? A je ti jasne jaka to je kravina, ze jo?
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GOSHEWAN: a jak by to mel Max vzit? On snad dela Mercedes neco jineho, nez vyuziti vsech moznych prasaren add Bottasovo zdrzovani pri SC nebo Ham zdrzovani pri najezdu na rost? Bylo to proti pravidlum? Nebylo. Bylo to ale nesportovni, bylo. To same dela Ver. Jen v mensi mire. Logicky, protote je tam na to sam. Perez mu v tomto nepomaha.

    Celkove me ale po vcerejsi cene asi nejvic zklamalo opravdu nekonzistentni rozhodovani o trestech. Oba jeli na facku. Oba dva. Ale tresty si vyzral hlavne RB. Zrovna u toho brzdiciho manevru. Ano Ver to pak trochu zadupl, ale 5s predtim zpomaloval plynule, stejne jako Ham, ktery mel miliardu casu Ver predjet a neudelal to. A 5s je strasne dlouha doba. Kdyz uz dali Ver symbolicky trest, tak mel nejaky dostat i Ham. Takhle FIA sama vytvari ne moc dobrou atmosferu mezi jezdci a sama je spoluzodpovedna za to, ze jsou samotne incidenty vyhrocene. Takove alibisticke zasahovani do prubehu celeho roku. Kdyby jim slo opravdu o bezpecnost, tak da oboum jezdcum stopku na zavod at se uklidni. Obema.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Jako, nechci znít jak zlej prorok, ale fakt se začínám bát, že v Abu Dhabi Maxovi prdne v kouli a toho Hama nějakym způsobem sestřelí. Labilní je na to dost.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SWALLOW2: poradi na startu Max, Bottas, Perez, Lewis nebo Lewis, Perez, Bottas, Max.. :)
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    myslim ze v pristim zavede, by mela mít týmova dvojka mercedesu roli "čísla 2" u bojových peruti. proste by mel "jedničce" kryt zada aby ji čisté náhodou nejakej dement nesestřelil
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ANDR3E: a rozhodne nejsem fanousek Maxe, spis naopak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam