• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    Jsem zvědavej na strategii Mercedesu. Musí jim byt jasný, ze předjíždět VER bude o hubu, ze ten radši umře, než aby HAM pustil před sebe. Pool position je must, a potom si pohlidat přezouvaní.
    KULA
    KULA --- ---
    MERTLAS: Prost byl sice první ale taky věděl, že když ho zavře, vystřelí se oba ven. Zavřel ho. :D
    KALTY
    KALTY --- ---
    VYWERN: však to on byl 🙂
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Tak schvalne, jak podobny to v nedeli bude? 😎

    Login • Instagram
    https://www.instagram.com/f1troll_/reel/CXLnd8UjQum
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    KULA: Závody potřebujeme i kdybychom nechtěli cokoliv potvrzovat či vyvracet! :D

    Na nové monoposty se těšíme všichni. Jen se obávám, že minimálně začátek sezóny u veliké části fanoušků způsobí rozčarování. Týmy přijdou každý se svým řešením a výkonnost bude hodně rozházená. Nikdo nemá tušení, jak na tom bude konkurence, co vymyslí a jak jim to bude fungovat.

    Takže to ze začátku bude vypadat, že změny ve jménu vyrovnání výkonnosti přinášejí úplný opak. Postupem času ale řešení týmů konvergují do užšího rozptylu rozdílů a výkon se vyrovná.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    STRACENA: V tom je právě vidět ten kontrast s Lewisovými zkušenostmi, rozvahou a přesností. Teď to zase vypadá že adoruju HAM :D Ale jde mi jen o srovnání s VER. A jsou to HAM vlastnosti, které mu ale taky musím objektivně přiznat.

    No a kolik pokusů potřebuje, aby se ho aspoň dotknul? Nakonec jeho snaha vypadá i dost komicky :D
    KULA
    KULA --- ---
    Já myslím, že potřebujeme víc závodů abychom potvrdili nebo vyvrátili naše závěry!
    Hlavně, já se tak těším na nové y22 monoposty.....
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    KULA: Využít chybu soupeře je v pohodě, ale záměrně sám "chybovat" a čekat že mě soupeř trefí je něco jinýho, IMHO :)


    VYWERN: Sennu jsem obdivoval neb jsem byl prcek, možná bych ho dneska viděl jinak, nicméně psychopat to být musel, byť v rouše beránčím :D A za nevyzrálého fracka ho kolegové závodníci označili nejednou, že... :)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    ZDENDAK: Řekl bych že je předvídatelný, proto se mu Lewis uz nekolikrat uhnul, protože mu bylo jasný že Max uděla prasárnu
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ANDR3E: O čemž svědčí i fakt, že speciálně pro něj se muselo říct že na brzdách se nekličkuje, ač to vždycky bylo všem jasné, neb se nechtěli zabít :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    KULA: neblbni, to zni jako reci psychopata a nevyzraleho fracka :)
    KULA
    KULA --- ---
    ZDENDAK: si pamatuju jak Senna říká - jsme závodníci, pokud nevyužiji skuliny, kterou mi tam někdo nechal, nejsem závodník.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: me uplne stacilo oznaceni z videa co jsem nekdo daval, Max is the dirtiest driver in F1
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    KULA: Spíš nejvíc všehoshopný z celého pole :D Včetně těch psychopatických rysů, kdy do toho napřímo nasazuje i "vlastní tělo". Prostě jako by mu často ani nešlo o to aby "sám něco dokázal", ale aby "to nedokázal někdo jinej".

    Myslím to tak, že klidně pustí svoje auto do zjevně kolizní stopy soupeře, kdy nejdřív řeší aby neprojel soupeř, a až potom možná přijde na přetřes to jak při tom vlastně dopadne sám. Jestli třeba nerozbije auto, jestli vůbec bude moct pokračovat, případně jestli ho to náhodou nebude i bolet. Nic z toho ale není podstatné, pokud před sebou vidí jasnou možnost že se to podaří. Prostě když to vypadá že mě někdo mohl předjet, tak ho raději rovnou sejmu, "raději ho sundám než aby mě porazil". Nejen že se snadno nasere a blikne mu, ale vidím v tom nejspíš i nějaký projev vlastního ohrožení, strachu že se se soupeřem nezvládne vypořádat férově? Nebo co tak v lidech obyčejně vzbuzuje sebedestruktivní agresivní jednání?

    Že je rychlej a talentovanej je bez pochyby a nikdo mu to neupírá. Že je ale nepředvídatelnej a nebezpečnej je bez pochyb úplně stejně. Je to rapl se sklony k unáhleným řešením, co preferuje okamžitý radikální čin bez uvědomění si navazujících následků. Příklad není daleko – třeba když se teď v Jeddah svými agresivními výpady předčasně připravil o výkon pneu a v posledních kolech tak na HAM stejně ztratil sedm vteřin. Velice se přetlačoval o každý centimetr, ale zapomněl že by se mu taky mohlo hodit nějak dojet do cíle. To v těch rozhodujících chvílích prostě nebylo důležité, protože viděl rudě a potřeboval "jejda" uklouznout zrovna když je vedle něj soupeř.

    Prostě nevyzrálej fracek :D Poslední víkend to zase jen potvrdil.

    Chápu že mu spousta lidí fandí, protože chtějí antifandit HAM (a zároveň že je pro ně těžké fandit někomu kdo často nevyhrává, takže nemají moc na výběr – to je ale na jiné zamyšlení – že je snadnější zbožňovat vítěze). Chápu že lidi chtějí vidět vyhrát někoho jiného než HAM a Mercedes a já osobně nejsem fanda ani jednoho z nich, ale v jejich souboji objektivně musím, prostě musím, stát za Hamiltonem, i když mě jeho dominance taky nebaví :D



    VYWERN: Přesně. Nerozumím tomu, proč takový okruh vznikl a proč vypadá právě tak jak vypadá...



    KULA: Podle mě se vrácení pozice hlavně nerealizuje uprostřed trati a postupným brzděním, zakončeným dupnutím na brzdu :D V místě kde se jezdí 340 postupně zpomalil na 120 a když byl HAM za ním, tak s přetížením 2,4G dodatečně zpomalil na 80. Podotýkám že uprostřed trati. Tohle prostě vůbec nesmrdělo :D

    Taky by IMHO vrácení pozice mělo vést k odevzdání získané výhody a k novému souboji o ni. Ne že by manévr měl zajistit další výhodu, kterou bys jinak neměl kdybys nemusel nic vracet.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    VYWERN: kde kupujes ten crack?:)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    KALTY: zkus to napsat Mercedesu, mne je tak nejak jedno co mi zrovna ty pises :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ANDR3E: z toho plyne ze Max tak za 10 let mozna taky uz nebude nikoho vybrzdovat:)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    DRSH: tady je dobre videt Lewisuv progres, tady zatocil do Rosberga ve stejny situaci jako uz dvakrat uhnul Maxovi..
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    F1 was an EMBARRASSMENT at the Saudi Grand Prix...
    https://www.youtube.com/watch?v=YSk-MT6Xmyo&ab_channel=WTF1
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam