• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    MERTLAS: eh, ja fandim vic hamimu, nez maxovi. Snazil jsem se to posoudit objektivne. Kazdopadne pentli by mel dostat leda ten, kdo zousobil, ze jezdci nemeli stejne info :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Tak bychom se uz mohli posunout coz :) shodnem se na tom, ze picusove to jsou oba a pojdme si uzit posledni zavod Kimiho 😎

    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KALTY: abych se vratil k autoskole, koukam. Nejdulezitejsi u rizeni je predvidat. Predvidas, ze tamta pani pujde pres prechod, tak zpomalis. Predvidas, ze kdyz auto pred tebou odbocuje, do zatacky zpomali a tak se tomu prizposobis. Rozumime si?

    Stejne tak M predvidal, ze ho H vezme z leva a protoze se chtel zradit za nej, planoval ve chvili, kdy se H vyradi, ze se brzdou a rychlou akceleraci zaradi tesne za nej a bude mit prilezitost ziskat pozici zpet.

    Jenze H se nevyradil, nezacal predjizdet. Co predvidal on, to je fakt dojmologie, protoze narozdil od M nevime, jake informace mel. Moje domnenka je takova, ze se bal dalsi bouracky, kterou pres M nevidi a proto zpomalil taky a nezacal predjizdet.

    V tu chvili mu nedavalo smysl, ze ho M pousti. A v tu chvili M nedavalo smysl, proc by ho H nepredjel.

    Bavime se tu max o pulvterinovem okne, ktery je prilis kratky na to, aby takovyhle nepochopeni z obou stran neskoncilo blbe.

    Co se tyce zrdcatek, obcas musis koukat i dopredu, obzvlast, kdyz chystas takovej manevr. A ve svy hlave proste musis skoncit ve spravny stope.

    Jo, M nemusel byt tak agresivni, ale kdyby H delal to, co mel (tedy predjizdel, kdyz ho M poustel), tak by z toho byl paradni manevr a ne tahle fraska.

    Jasne, dalsi moznost je ta, ze M ruplo v bedne, chtel ten zavod zabalit a jit domu (nebo se svest emergency vrtulnikem do nemocnice). Ale i kdyz se o M rika ledacos, nejak mi to nedava smysl.
    KALTY
    KALTY --- ---
    AVATAR: Co to sakra meleš ty vořechu? :)
    Jak nepočítá? Jaký očekává? Tvle on ho měl v zrcátkách. Ne v nějakým slepým úhlu ale v zrcátkách do kterých se kouká několikrát během té doby.
    Ty kráso dobrá dojmologie zase :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Jako sorry, ze se k tomu jeste vracim, ale vcera jsem to radne prezkoumal ze vsech dostupnych uhlu a vzdalenosti a podle me je situace zcela jasna...

    M dostava pokyn, aby H pustil. Zpomaluje, vytvari prostor na vnitrku zatacky. Sleduje H, jak se k nemu blizi a ocekava predjeti.

    H nevi o tom, ze ho M pousti a z jakehosi duvodu nepredjizdi, i kdyz prostor ma.

    S tim ale M nepocita, ocekava, ze H uz se zaradil vedle nej a ani ho nenapadne, ze nezahajil predjizdeci manevr. Dupne na brzdu a zas okamzite akceleruje tak, aby se zaradil tesne za H.

    Jenze H je porad za nim a nestihne na brzdu zareagovat zavcas, aby se vyhnul kontaktu a M nechape, co se stalo.

    Imho zbytecna pentle, proste se kuci nepochopili.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    😢

    F1: Beyond The Grid / Raikkonen on retirement: ‘I did things on my own terms’
    https://audioboom.com/posts/7992763-raikkonen-on-retirement-i-did-things-on-my-own-terms
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    PEPAZZ: Souhlasim, kdyby skoncil Max 3. tak by to ve vysledku nic neresilo, stejne pokud by vyhral posledni VC tak by celkove vyhral, ale musel by proste vyhrat a ne jenom sikovne trefit Ham a vyradit ze ho ze zavodu. Takhle to bude destruction derby :(
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    proč vlastně mercedes nepožádal o přezkoumání 10se penalizace Maxe za vybrždění? 10sec penalizace za tohle je výsměch, mohl dostat víc, případně grid penalty do abu dhabi. RedBull by s přezkumem neváhal ani minutu imho.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Norris' solution for F1's 'worst rule ever invented' - The Race
    https://the-race.com/formula-1/norris-solution-for-f1s-worst-rule-ever-invented/
    Lando Norris believes there’s a fairer solution than Formula 1’s current rule of free tyre changes under the red flag, which he’s termed “crap” and “the worst rule ever invented by someone”.
    “Probably the worst rule ever invented by someone,” he fumed to Sky Sports F1. “[It] just ruined our race today. Feels like you do so much just to get all taken away.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    JOHN_LENON: Bylo to myšleno samozřejmě s nadhledem ;) Jen jako argument pro ty, podle nichž je kolize zákonitě chybou toho vzadu. Zkrátka není to tak vždycky – zejména když před tebou někdo dupne na brzdu. Navíc se zřejmým úmyslem způsobit kolizi že :D

    Jasný, Internety jsou toho plný. Full-power shitstorm hlavně mezi zatvrzelými fanoušky jednoho nebo druhého. Taky už bych na to hodil bobek, proto jsem už včera psal, že se k tomu nebudu dál vyjadřovat :)

    Šetřeme si písmenka na události nadcházející neděle. Rozhodně bude o čem se dohadovat! :D
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    uz se na to vyberte, pentli dostal, body taky. a tady je o tom 100+ příspěvků a vyřešilo se hovno.

    Ale jako tahat zákon o pozemních komunikacích pobavilo. :)))
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    ZDENDAK: jako vážně tu budeme porovnávat ČESKEJ silniční zakon s f1?

    vážně? :)
    DRSH
    DRSH --- ---
    ZDENDAK:
    na závodní okruhy se zákon o pozemních komunikacích pochopitelně nevztahuje
    na závodní okruhy se zákon o pozemních komunikacích pochopitelně nevztahuje
    na závodní okruhy se zákon o pozemních komunikacích pochopitelně nevztahuje
    na závodní okruhy se zákon o pozemních komunikacích pochopitelně nevztahuje
    na závodní okruhy se zákon o pozemních komunikacích pochopitelně nevztahuje
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    ANDR3E: to vyřazení není blbej nápad. v Abu Dhabi by mu stačilo dojet druhej. :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Jsem to už vytahoval včera v jiném fóru :D Kde se našli tací kujóni co tvrdí, že za srážku vždycky může ten zadní. No u nás se tomu říká takhle:

    Zákon o provozu na pozemních komunikacích

    361/2000 Sb.
    § 18 Rychlost jízdy


    (na závodní okruhy se zákon o pozemních komunikacích pochopitelně nevztahuje a určitě žádný takový předpis okolo F1 nebude, kromě zdravého rozumu, který některým chybí :)

    (2) Řidič nesmí

    a) snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,

    b) omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním.



    Vybržďování se podle závažnosti klasifikuje jako trestný čin obecného ohrožení, ublížení na zdraví, nebo vraždy (či trestný čin vraždy ve stádiu pokusu)

    Taky jsem u původního příspěvku psal že k této události je to můj první a poslední příspěvek na Internetu, jenže pak jsem se přišel rozvášnit ještě i sem :D
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jak si tim mohl chtit vynutit predjeti? ty kdyz nekomu zadupnes auto v momentu kdyz je n tebe nalepenej , tak si tim vynucujes predjetí???
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    TOM_HOST: me by hlavne zajimalo co se mu v ty chvili honilo hlavou, jestli to byla naka Schumacherovina a doufal ze bud dojebe Lewisovi auto nebo vyradi sebe i Lewise, nebo si proste jen chtel za kazdou cenu vynutit aby ho predjel
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ANDR3E: Ne … protoze to je oznaceno jako nebezpecne chovani na trati … na rovince uprostred trati kde se jezdi 3kila to zadupnout na 80 neni proste good … a max to za karieru umel udelat mockrat … najednou to pravidlo nezna? … proste to udelal naprosto schvalne … “chces pozici? Tak na! … gentleman :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    MERTLAS: U nas jsou stuby ozralejsi nez ja :))
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    TOM_HOST: tak to jsem klidnej... to te hned za rohem chytnou svesky s dvojkou tulamorky v zile... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam